Bewoonbaar Huis Sinead

Bewoonbaar Huis Sinead | Geld inzamelen
 
 
Sinead is opgelicht door een bevriende aannemer.....help haar huis bewoonbaar maken !

Ik kreeg het idee voor deze doneeractie toen ik het aangrijpende verhaal hoorde van mijn collega Sinead...

Zij heeft een paar jaar keihard gespaard om een huis te kunnen kopen. In augustus 2016 was het zover, Sinead kreeg een vast contact bij de NS en zij kocht een huis afkomstig uit de huursector. Zij besloot een frisse start te maken en het huis grondig te laten renoveren.

Een 'goede vriend' van de familie is een aannemer en hij biedt aan om de benodigde werkzaamheden in haar huis uit te voeren. Hij begint medio september 2016 met de werkzaamheden die volgens hem een maand zullen duren, maar het gaat allemaal veel langzamer dan verwacht.

Sinead betaalt een groot gedeelte van de aanneemsom zodat de materialen besteld kunnen worden en de deadline wordt uitgesteld tot 1 december 2016, maar ook deze deadline wordt niet gehaald. Hij kwam vaak niet opdagen, begon aan een hoop, maar maakte niets af en kwam zijn afspraken niet na.

In februari 2017 is Sinead wederom het gesprek aangegaan met de aannemer omdat er heel veel werkzaamheden niet goed waren uitgevoerd of helemaal niet waren uitgevoerd maar het gesprek verliep niet goed. Sinead besloot om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

Uit de bouwtechnische keuring kwam naar voren dat;

De CV-ketel was zo gevaarlijk aangesloten dat er gevaar was op een koolstofmonoxide vergiftiging.

De electra was niet aangesloten conform de EU-norm waardoor er een gevaar op elektrocutie bestond.

De verdeler van de vloerverwarming was geplaatst op een plek waar het niet was toegestaan en daardoor kwamen de verwarmingsbuizen tegen de koudwaterleiding aan te zitten met als gevolg een gevaar op Legionella vergiftiging.

De zandcement vloer is zo oneven gestort dat het grootste verschil 2 cm is. De CV-leidingen, die zouden worden weggewerkt in de vloer zijn zo slecht geplaatst dat zij uit de vloer steken en op sommige plaatsen zelfs uit de vloer liggen. Een nieuwe keuken kan om deze reden niet geplaatst worden.

Inmiddels is Sinead € 28.000 kwijt aan een onbewoonbaar huis, waar elke maand hypotheek betaald moet worden, maar zij verblijft uit noodzaak bij haar moeder.

Sinead is een rechtszaak begonnen tegen de 'goede vriend' aannemer, maar vervolgens is hij met het geld van Sinead naar het buitenland gevlucht. De kans dat Sinead haar geld ooit terug zal krijgen is nihil, want hij heeft zich laten uitschrijven in Nederland en het beslag op zijn woning in Nederland komt te vervallen, omdat zijn hypotheekverstrekker zijn huis wil verkopen vanwege zijn betalingsachterstand.

IK START DEZE DONEERACTIE OP DE VERJAARDAG (7 MAART) VAN SINEAD...WIE HELPT ER MEE HAAR WEER EEN SPRANKJE HOOP TE GEVEN OP EEN BEWOONBAAR HUIS ???

AUB DELEN OP DIVERSE SOCIAL MEDIA !!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
38 donaties
€ 1.115,00
Doel: € 9.000,00
12%

Deze actie is gesloten.