Bettie goes Oeganda

Bettie goes Oeganda | Geld inzamelen
 
 
Vrijwilligerswerk in kinderhuis Amecet in Oeganda

Eind oktober 2018 ga ik voor de 2e keer naar Oeganda om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in Amecet.
In Amecet worden kinderen opgevangen die :
- HIV geïnfecteerd zijn of die te maken hebben met de HIV problematiek van hun ouders en daardoor aan hun lot overgelaten zijn.
- Pasgeboren baby's, die tijdens de bevalling hun moeder verloren hebben. Als de baby’s geen intensieve zorg meer nodig hebben, worden ze
  teruggeplaatst in hun eigen familie of stam.
- Kinderen die acuut een veilige plek nodig hebben. Deze kinderen komen meestal via de politie binnen.

Amecet is geen weeshuis. Amecet werkt vanuit de gedachte dat de beste plaats voor een kind bij de familie is en niet in een weeshuis. Het is de bedoeling dat de kinderen weer terug keren naar hun familie (of stam) als ze zijn aangesterkt. Meestal duurt dat zo'n drie maanden, dit geeft de familie van de kinderen ook de tijd om iets te organiseren voor de zorg van de kinderen.

Amecet betekent ´schuilplaats´ in het Atesso, de lokale taal van dit deel van Oeganda.
Even in het kort wat Amecet doet:
- Opvang:
* kinderen worden opgevangen en verzorgd.
* oudere kinderen krijgen training in medicijngebruik om ze voor te bereiden op hun plaats in de samenleving
- Huisbezoek:
* Amecet is geen weeshuis, dus kinderen die terugkomen in hun dorpsgemeenschap worden gevolgd d.m.v. huisbezoeken en er steun wordt
   gegeven aan de familie die hen opvangt
- Gevangenisbezoek:
* hulp aan moeders die in de gevangenis zitten met hun kind

Tijdens het verblijf in Amecet ontvangen de kinderen medische behandeling, goede zorg, voedsel en veel liefde. 

Als vrijwilliger zal ik samenwerken met de staff van Amecet. Ik zal voornamelijk bezig zijn met de verzorging van de baby's en kinderen. Denk aan baden, voeden, verschonen etc. Maar natuurlijk wordt er ook gespeeld, bijvoorbeeld met de peuters die vaak heel erg achter zijn in hun ontwikkeling door alles wat zij al hebben meegemaakt in hun jonge leventje.

Ik wil graag geld inzamelen voor Amecet. Amecet is bezig om zelfvoorzienend te worden, zo zijn er 3 Nederlandse koeien gekocht en is er melk voor de kinderen en wordt het teveel aan melk verkocht. Ook gaan ze groente verbouwen, door donaties is er al land gekocht maar er moet o.a. nog geld komen om een omheining te maken. Ook is er altijd geld nodig voor de dure babyvoeding voor bijv. de premature baby's. Ook is er altijd geld nodig voor het onderhoud van het opvanghuis, voor de elektriciteit/water rekening en voor medicijnen.


Om een lang verhaal kort te maken, elke bijdrage, groot of klein is meer dan welkom.

 

Meer informatie over Amecet vindt u op:    www.amecet-childrenshome.com Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 815,00
Doel: € 1.250,00
65%

Deze actie is gesloten.