Bessies Daycare | Geld inzamelen
 
 

Bessies Daycare

Het doel

Hi allemaal,

Laten we ons eerst voorstellen, wij zijn Nita Alberts en Alicia Lemmers en wij zijn begonnen met onze minor Social Entrepreneurship in Zuid-Afrika. Komende 9 weken gaan wij samen met projecten opzetten met als doel om Bessie’s Day Care te verbeteren.

Bessie’s Day Care is een opvang voor kinderen uit de townships van Port Alfred. Deze opvang neemt de zorg op zich voor 49 kinderen, van 6 maanden tot 5 jaar, wanneer de ouders aan het werk zijn. Helaas ontbreken er aantal benodigde middelen en komt er water de daycare binnen door een niet goed geïsoleerd dak. Benodigde middelen zijn stoelen voor de 3 werknemers, planken voor opbergruimte en educatief speelgoed voor de kinderen. Dit is iets waar wij graag verandering in willen brengen, mede dankzij jullie hulp!

Wij hebben jullie hulp hard nodig!! En zullen jullie op de hoogte houden hoe het geld besteedt wordt en hoeveel we ophalen. Alvast onwijs bedankt!

Nita Alberts
28-10-2019


We zijn druk aan de slag geweest sinds de fundraising is gestart! Het geld is inmiddels al in grote getalen binnen bij ons, met dank aan jullie. Wij zijn hier enorm blij om en kunnen niet wachten om resultaat te gaan zien. Dank jullie wel!! Vandaar ook dat wij jullie graag updates willen blijven geven over wat we doen, waar we het geld aan uitgeven en hoe alles verloopt.

Ten eerste zijn we druk bezig geweest met de kosten van het dak te realiseren (de materialen kostten zo'n 100€, de kosten voor de klus zullen uitkomen op zo'n 200€). Het is ons gelukt om de materialen bij elkaar te sprokkelen en te bestellen. De kosten van de arbeid voor het dak was eerst best veel, maar we hebben het tot een betere en redelijke prijs gekregen.
De verf is ook al ingeslagen (voor 20 euro) en we gaan deze week, als het lekker weer is, de palen van het hek beschilderen, zodat de buitenkant van de opvang er ook vrolijk uitziet.
De planken gaan we bestellen en gelijk ophalen zodra we samen met iemand van Stenden de planken aan de muur kunnen monteren (dit willen we zo perfect mogelijk doen, vandaar dat we hier ook hulp bij hebben gevraagd). Degene van Stenden die ons daarbij helpt zal geen prijs ervoor vragen en zal ons ook de bouten doneren.


De kinderen van het dagopvang ontvangen ons nog altijd met enorm veel liefde en we kunnen aan hun gezichten aflezen dat ze onwijs blij zijn met de hulp die we geven als we er zijn. Wij zijn ook erg dankbaar dat we dit project mogen uitvoeren en dat we iets moois kunnen achterlaten hier voordat wij weer naar Nederland vertrekken.


 

Laat een reactie achter

25 donaties
€ 536,00
Doel: € 750,00
71%

Deze actie is gesloten.