Bescherm je het vee dan bescherm je de wolf!

Bescherm je het vee dan bescherm je de wolf! | Geld inzamelen
 
 
Vee én wolven veilig!

Of je nou wel of geen voorstander van de wolf bent. De wolf is terug in ons land dus bescherming van vee is nodig. 

Inmiddels is de overheid gestart met het vrijmaken van geld voor preventieve maatregelen. De provincie Gelderland is voorloper op dit gebied en komt met een subsidie maatregel voor het benodigde materiaal. Daarom bieden wij mankracht aan, zodat de wolf-werende omheinigen snel en adequaat geplaatst kunnen worden.

Wij vinden de wolf een prachtig dier en hopen dat hij zich hier in Nederland thuis voelt. Maar we snappen ook de zorg van veel veehouders en dan vooral de schapen- en geitenhouders. De wolf is voor iedereen in Nederland nieuw en men is er qua bescherming nog niet op voorbereid. Daar helpen wij mee. Samen met een groep vrijwilligers plaatsen wij wolfwerende hekken of passen wij bestaande rasters aan. Ook bouwen we nachtkralen en geven we advies over kuddebescherming. Dit doen wij naar voorbeeld uit landen als Zweden en Duitsland. Door de juiste maatregelen te treffen is het aantal aanvallen op vee in Nedersaksen met meer dan honderd gevallen verminderd terwijl het aantal roedels verdubbeld is! Het "zweedse" systeem bestaat uit 5 of 6 stroomdraden waarvan de onderste op maximaal 20cm van de grond geplaatst wordt en de rest wordt verdeeld tot ongeveer 110cm tot 120cm. Dit systeem heeft zich al meer dan 10 jaar bewezen in Zweden. Hoge hekwerken zijn dus echt niet nodig.

Wolf-fencing is een vrijwilligersorganisatie die de belangen behartigt voor (hobby)boer en wolf.  We kijken juist naar oplossingen en pleiten niet voor afschot. 

Om dit op een juiste manier te kunnen doen is het belangrijk dat wij een stichting worden, dus zonder winstoogmerk. Wolf-Fencing is nu ongeveer een jaar begonnen met het initiatief. We merken dat er steeds meer vraag is naar wolfwerende omheiningen en advies. Op dit moment zijn we 'nog' geen officiële organisatie (we hebben geen rechtsvorm). Daarom is het van belang om als Stichting onze weg te vervolgen en Wolf-Fencing naar een hoger niveau te tillen voor meer aandacht en actie omtrent schapen en wolven.
Helaas zijn er kosten aan verbonden om een stichting te worden. 

Ook hebben we materialen zoals accuboren, postenhamers, tangen en bosmaaiers nodig om ons werk goed uit te kunnen voeren.

Dit alles kost geld en daarom vragen wij u om een donatie. 

Door de veehouders te helpen met bescherming helpen we de wolf een veilige plek te vinden in Nederland.

Aan iedereen die ons werk wil steunen: Hartelijk bedankt!!

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
102 donaties
€ 3.050,00
Doel: € 10.000,00
30%