Berend Derks for Floating Doctors

Berend Derks for Floating Doctors | Geld inzamelen
 
 

Beste iedereen,

Ongeveer een jaar geleden hoorde ik voor het eerst van Floating Doctors. Floortje Dessing bezocht met het programma ''Naar het einde van de wereld'' de hulporganisatie Floating Doctors in Bocas del Toro, Panama. Ik was gelijk verkocht en de betoverende beelden hebben mijn gedachten sindsdien nooit meer verlaten.

Dit heeft er toe geleid dat ik actie heb ondernomen en de komende zomer zelf naar Panama vlieg om drie weken vrijwilligerswerk te gaan doen. Floating Doctors is een non-profit organisatie, bestaande uit artsen, tandartsen, verpleegkundigen en vrijwilligers, die gratis medische zorg verleent aan mensen die wonen in geïsoleerde gebieden. Deze mensen wonen zo afgelegen dat ze geen toegang hebben tot goede en bereikbare gezondheidszorg. Vanuit de thuisbasis in Bocas del Toro reist Floating Doctors per boot naar deze plekken toe om hulp te bieden aan iedereen die dat nodig heeft.

Bij Floating Doctors zal ik o.a. werkzaam zijn in de zogenaamde ''mobile clinics'' en het ''asilo'', het door Floating Doctors opgezette verzorgingstehuis voor ouderen. Ik hoop in deze drie weken mezelf niet alleen verder te ontwikkelen als beginnend medisch professional, maar ook echt van waarde te zijn voor de mensen die niet bevoorrecht zijn met de gezondheidszorg die wij hier in Nederland kennen.

Ik kan niet wachten om in juli zelf aan de slag te gaan en het werk van Floating Doctors met eigen ogen te ervaren. Ik ben echter wel nog op zoek naar mensen die mij hierbij willen steunen. Het bedrag dat ik nodig heb is $1600. Deze bijdrage bekostigd niet alleen het verblijf van de vrijwilligers, maar ook medische apparatuur, belangrijke medicijnen en het onderhoud aan de boten. Ik zou het fantastisch vinden als je mij hierbij wilt helpen! Mocht je nog andere vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Fair Winds,

Berend Derks

 

Beste mensen,

Ik wil iedereen bedanken voor de positieve reacties en bijdragen die ik tot nu toe heb gekregen. Fantastisch dat jullie mij hierin steunen en op deze manier Floating Doctors een helpende hand bieden.
Ik heb echter nog een lange weg te gaan en ik hoop dat jullie mij blijven steunen. Elke bijdrage is van grote waarde en kan het verschil maken voor de mensen uit Panama. Daarnaast nodig ik iedereen uit om mijn pagina te delen zodat nog meer mensen een idee krijgen van wat Floating Doctors precies is en hoe ik hier deze zomer ga helpen.

Nogmaals bedankt aan iedereen die mij tot nu toe heeft geholpen, ik zal ervoor zorgen dat het op een goede plek terecht komt deze zomer!

And remember, you can’t cross the sea merely by standing and staring at the water..

Alvast fijne kerstdagen gewenst,

Berend Derks Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
31 donaties
€ 925,00
Doel: € 1.530,00
60%