Benji

Benji | Geld inzamelen
 
 
Help Benji de Ridgeback om beter te worden!!

Hallo allemaal,

Ik ben Benji, een Rhodesian Ridgeback reutje van 9 maanden oud!
Vorige week begon ik last te krijgen van bultjes en ik was erg vermoeid. Mijn baasjes viel dit direct op aangezien ik normaal het leukste, knapste en meest energieke hondje ter wereld ben!
Ik hou onwijs van knuffelen, spelen, andere vriendjes, diertjes en mensen.
Mijn baasjes en ik zijn gauw naar de dierendokter gegaan en daar hebben ze allemaal testjes met mij gedaan. Deze testjes waren niet zo goed en ik bleek nog maar 13 bloedplaatjes te hebben en dit moet normaal rond de 175 zijn. Ook was mijn HT waarde (rode bloedcellen) nog maar 16% en dit moet normaal tussen de 37 en 55% zijn....
Diezelfde avond moesten wij heel snel naar een andere specialistische dierendokter in Dordrecht waar ik de hele nacht in mijn eentje op de intensive care moest blijven. Dit was heel spannend, maar gelukkig was de dokter aardig voor mij:!)
Ze hebben alleen met hele grote naalden in mijn pootjes geprikt voor onderzoekjes en dat was niet echt leuk.

De volgende avond vond de dokter dat ik al een beetje aangesterkt was en mocht ik met mijn lieve baasjes mee naar huis. Ik was zo blij dat ik ze weer zag en dat ik lekker op de achterbank van de auto mocht liggen. Ik mocht naar huis met medicatie genaamd 'Prednisolon'. De dokter zei dat ik snel beter moest worden.
Het vreemde was dat we hierna naar een huis zijn gegaan waar al mijn spulletjes stonden, maar wat niet mijn huisje was. Ik hoorde dat mijn baasjes en ik, die dag verhuisd waren naar een nieuw huisje. Ik heb hier helemaal niets van meegekregen omdat de dokters allemaal onderzoekjes met mij aan het doen waren.
In de nacht vond ik het wel heel vreemd om ergens anders te zijn. Maar ik heb lekker op de bank geslapen tegen mijn baasjes aan, dit was echt heel fijn!
Ik heb de hele dag op de bank gelegen en eigenlijk alleen maar geslapen..pff ik was zo moe..

In de avond kreeg ik weer lekker te eten van mijn baasjes, alleen heb ik dit na het eten gelijk weer uitgespuugd... Mijn spuug was echt heel vies, heel rood en heel veel. Mijn baasjes en ik zijn direct weer naar een dierendokter gegaan en daar kreeg ik een prikje voor de misselijkheid en hebben ze weer naaldjes in mijn pootjes gestoken om mijn bloed te testen. Mijn bloedwaardes waren lichtelijk gedaald en heel misschien moest ik weer terug naar de dierendokter in Dordrecht. Mijn baasjes hebben er voor gekozen om naar ons nieuwe huisje te gaan en als ik mij nog slechter zou gaan voelen, zouden we weer naar Dordrecht gaan.
Ik ben weer lekker met mijn baasjes op de bank in slaapgevallen alleen verloor ik in die nacht veel bloed uit mijn neus en mijn mond. 

De volgende ochtend zijn we weer naar een dierendokter gegaan en daar bleek ik 40.2 graden koorts te hebben. Ook was mijn hartslag 125 slagen per minuut, wat normaal rond de 80 moest zijn.
We zijn weer naar de dierendokter in Dordrecht gereden en daar werd ik weer opgenomen op de intensive care. Het ging daar helemaal niet goed want ik voelde me steeds vermoeider en slechter worden. 
Uiteindelijk kreeg ik van een lief ander vriendje bloed toegediend. Ze vertelden mij dat dit een bloedtransfusie was. Mijn baasjes kregen te horen dat als ik dit niet zou krijgen, ik de volgende ochtend niet zou halen... Dit is voor mijn baasjes en mij echt een HEL...ik wil nog niet bij ze weg want ik ben pas een aantal maandjes bij ze en ik heb het er zooo naar mijn zin !! lekker knuffelen, spelen en met Lady, mijn grote paardenvriendje mee de bossen in ... ik wil nog niet dood !

Ik weet dat mijn baasjes en de dierendokters er alles aan doen om te zorgen dat ik weer beter wordt!! Dit geeft mij goede hoop !
Na de bloedtransfusie waren mijn rode bloedcellen maar heel weinig gestegen, van 16 naar 18%... 
De dierendokters vertelden dat ik misschien een 2e, 3e of 4e bloedtransfusie moet hebben omdat ik een grote hond ben. Ik ben dan wel 9 maanden, maar ik woog al 40.6 kilo! Helaas ben ik ook heel veel afgevallen en weeg ik nu nog maar 37 kilo.

De dierendokter vertelde aan mijn baasjes dat ik mogelijk een auto-immuunziekte had met de naam ITP (Immuun trombocytopenische purpura) 
Het is een ziekte waarbij de trombocyten (bloedplaatjes) worden afgebroken door antistoffen die door het lichaam zelf zijn aangemaakt. Waarom het lichaam zomaar ineens antistoffen tegen mijn eigen bloedplaatjes gaat maken, is tot nu toe niet bekend. Ook willen ze misschien een beenmergpunctie bij mij gaan doen om meer duidelijk te krijgen ...
Ze hebben mijn baasjes ook alvast de vraag gesteld of ze willen dat ik mogelijk Chemotherapie krijg...dit moet dan meerdere malen herhaald worden (2x per half jaar) en dan zou mijn leven met 1 jaar opgerekt kunnen worden. Mijn baasjes hebben aangegeven dat ze dit niet willen omdat ze mij niet verder willen zien lijden.. Ik begrijp ze en ik respecteer hun keuze!

De enige hoop is nu dat de bloedtransfusies in combinatie met de medicijnen aanslaan en dat er door meer onderzoeken, meer duidelijk wordt en dat ik volledig kan genezen! 

Mijn baasjes hebben echt alles voor mij over en mijn baasjes hebben gelukkig een verzekering voor mij afgesloten toen ze mij in hun armen sloten.
Alleen is het maximaal verzekerde bedrag van 3500,- per jaar, deze week al bereikt.
Met de meerdere bloedtransfusies in het vooruitzicht (500,- per transfusie), beenmergpunctie, opname, medicatie en de resterende onderzoeken in de kliniek, hopen mijn baasjes en ik dat ik weer volledig kan herstellen!
Geld zou hierbij, in het mooie leven van Benji, eigenlijk geen rol moeten spelen. Alleen door de onverwachts hoge kosten die nu gemaakt worden, doet dat het helaas wel :(!
De dierendokters achten de kans dat ik volledig herstel op 50/50.. 
Mijn baasjes zeggen dat als er ook maar 1% kans zou zijn dat ik volledig zou herstellen, zij deze kans met beide handen willen aangrijpen!

Wij willen alvast een ieder bedanken die met ons meeleeft in deze onzekere en zware periode!

Dikke knuffel en poot van Benji!

 * Update 02-03-2018 21:05 uur *
Zojuist hebben wij Benji bezocht nadat hij was ontwaakt uit zijn Narcose. Benji was erg blij toen hij weer met ons kon knuffelen en wij met hem !
Hij was erg goed ontwaakt uit de narcose en was heel erg hongerig. Hij kreeg nadat hij zijn bak met eten op had, een extra bak van de dierenarts, die was ook heeel snel leeg :)!
Vandaag hebben wij een jasje voor hem gekocht ivm de kou buiten als hij moet plassen of poepen. De HT waarde (rode bloedcellen was gelukkig licht gestegen maar hij was wel onwijs moe/suf en bleekjes (logisch na een volledige narcose). We zijn nog even met hem buiten geweest om zijn behoefte te doen en na een grote knuffelpartij hebben wij hem helaas weer op de intensive care achter moeten laten, wetend dat hij daar in goede handen is en dat al het persoon aldaar helemaal gek van hem is!
Morgen worden opnieuw de waardes gemeten en wordt er even een quick look geworpen op de beenmergbiopt. Helaas moet dit naar een laboratorium worden opgestuurd en moet er op de uitslag hiervan worden gewacht.
In overleg met het universitair medisch centrum in Utrecht is de prednisolon medicatie verdubbeld.
Iedereen namens ons en vooral namens Benji bedankt voor de steun en de donaties!! dikke knuffel en poot van ons mannetje !

 

**Update 03-03-2018 10:30 uur **

Zojuist weer contact gehad met de specialist.

 De bevindingen zoals de arts deze naar ons verwoorde :

“Benji zijn hematocriet (rode bloedcellen) zijn weer gecontroleerd en die zijn helaas weer gedaald naar 16 …
Zijn gezicht was minder bleek en kleurde meer roze dus de arts was eigenlijk verbaasd dat het lager was geworden. Ze hebben het nog een keer gecontroleerd en het bleek helaas echt te kloppen.
De plekjes op huid waren wel erg aan het verbeteren. Het lijkt erop dat de plekjes op de huid dus een afweerstoornis zijn. Dit wordt dan ook bevestigd aangezien het nu weggaat op de antibiotica.
Onder de microscoop zijn er ook nog vrijwel geen bloedplaatjes te zien. Wel ziet ze heel misschien 1 of 2, jonge rode bloedcellen die de arts nog niet eerder had gezien. Dit zou kunnen betekenen dat er een heel voorzichtig begin is van een herstel van het beenmerg maar dat is nog wel heel voorzichtig om te zeggen.
Aangezien hij ook nog maar kort onder behandeling is met medicatie, sinds afgelopen dinsdag.
Gister zat er ook weer bloed in de ontlasting, dus in het maagdarmkanaal en dit zou het plaatje zoals de artsen het voor ogen hadden, rond maken.
 Er zijn meerdere problemen, er is duidelijk een beenmerg probleem en de bloedplaatjes kunnen door de immuunstoornis worden afgebroken. Waar dat precies plaats vindt is onbekend, dit kan in de bloedsomloop en in het beenmerg. Omdat ook de andere cellen laag zijn, de witte en de rode bloedcellen, is het logisch om te denken aan een beenmerg probleem want ze worden allemaal ontwikkeld in datzelfde beenmerg. Dus het is logisch om te denken dat er een beenmerg probleem is die alle lijnen aantast, de plaatjes, de rode en de witte bloedcellen. De vraag is nu wat de oorzaak hiervan is, is het een immuunstoornis, een tumor of een gif? Daar moet het beenmerg biopt uitsluitsel over bieden. Aangezien de huid hersteld, lijkt het een immuunstoornis te zijn want dat komt niet rechtstreeks uit het beenmerg. Het lijkt er dus op dat er alleen een immuunstoornis is, geen tumor of gif aangezien de huid en het beenmerg aangetast zijn. Als er een tumor in het beenmerg zou zitten, zou het onlogisch zijn dat de huid meedoet met een beenmerg tumor.

Wat nu ?
De uitslag van het beenmergbiopt wordt verwacht tussen volgende week donderdag de 8e en maandag de 12e…. ( 4 tot 6 werkdagen). Met een beetje geluk is dat dus komende week. Nu kunnen de handelingen dus niet gestuurd worden door de uitslag maar ze willen hem natuurlijk wel zo goed mogelijk in leven houden!

Er gaat vandaag weer met bloed besteld worden (met spoed) aangezien dit niet op voorraad is en dan zal hij vanmiddag ook een 2e bloedtransfusie ondergaan in de hoop dat dit beter gaat aanslaan!

**Update 03-03-2018 22:15 uur **
Vanavond hebben we weer lekker mogen knuffelen met onze vriend. Toen wij bij hem kwamen was zijn 2e bloedtransfusie nog bezig en hij heeft nu 2 zakken bloed gekregen. Benji was weer erg blij om ons te zien en hij was naar onze mening wat minder moe. Zijn plekjes op de huid leken te genezen en al met al maakte hij een minder suffere indruk als gisteren :)!
Zojuist werden wij ook weer gebeld door de arts die zijn bloedwaardes heeft gemeten na deze transfusie. De HT waarde was gelukkig gestegen van 16 naar 20%. Dit is ook logisch na de 2e transfusie alleen is het nu maar hopen dat dit in de loop der dagen voorruit gaat ipv achteruit. Verder verwachten ze dat hij in de loop van de week nog een 3e transfusie nodig heeft maar dat gaan we afwachten..
Morgen weer meten en dan gaan we het weten :)!!
Nogmaals een ieder bedankt voor alle steun/lieve berichtjes en donaties!

Zonder deze donaties zou de gedane beenmergpunctie en de 2e bloedtransfusie bijna niet mogelijk zijn geweest! Bedankt en een knuffel en pootje van Benji :)!!

 

** Update 04-03-2018 13:00 uur **
Zojuist weer gebeld door de arts. Zij vertelde dat Benji het opzich redelijk doet. Zijn hematocriet is gelukkig niet meer verder gedaald en is blijven hangen op 20%. In onderzoek in het bloed zijn er helaas nog geen veranderingen opgetreden met gisteren. De puntbloedingen in zijn mond zijn wel voor het grootste gedeelte weggetrokken. Verder was de ontlasting wel donker van kleur maar gelukkig niet zwart. Dat lijkt erop dat er nu even geen bloeding in het maag-darmkanaal is geweest. Het is nu te hopen dat de waardes niet meer terug zakken zoals afgelopen week het geval was. Mocht dit wel zo zijn dan zal er een 3e bloedtransfusie uitgevoerd moeten worden. Maar we houden positieve hoop ;)!
Vanavond kunnen we weer lekker met hem knuffelen en het is maar weer afwachten op de onderzoeken...

Poot van Benji ;)!

 

** Update 04-03-2018 ** 21:20 uur **
Net weer even lekker wezen knuffelen met onze grote vriend!
Wat een verschil met gisteren !! Hij was heel vrolijk en er was al een aardig verschil in energie te merken :)!
Zijn ontlasting was mooi bruin en er zat geen zwart meer tussen.
Ook was zijn infuus los gekoppeld en at en dronk hij goed. Helaas had hij wel de hechtingen van waar er een huidbiopt was genomen eruit getrokken dus dit moest weer even behandeld worden.
Zijn bloedwaardes zouden morgen weer gemeten worden.
Nadat we weer een uurtje bij hem waren geweest gingen we weer naar huis.
Onderweg werden we gebeld door de arts waarbij we erg schrokken ...we waren net weg en nu al gebeld? dat kon niet veel goeds betekennen... Gelukkig had de arts een goede mededeling, namelijk dat ze zijn bloedwaardes toch nog voor de zekerheid had gemeten.... en nu 23% in plaats van vanmorgen, 20% :)!
Als zijn bloedwaarde nu zo stabiel blijft of zelfs stijgt, mag hij morgen of overmorgen hopelijk naar huis in afwachting van de uitslagen van de beenmergpunctie en de biopten. We blijven positieve hoop houden maar weten ook dat vorige week zijn bloedwaardes van 24 ineens weer waren gedaald naar 16.... maar zoals het er nu naar uit ziet zijn we erg tevreden !
Iedereen nogmaals bedankt voor alle steun en donaties! We zitten al bijna op ons streefbedrag, het bedrag wat wij geschat nodig hebben met de behandelingen en medicatie !
Toppertjes allemaal !!

**Update 05-03-2018 09:45 uur **

Waar het gisteren weer zo goed leek te gaan..., werden we net weer gebeld ... zoals het al de afgelopen 2 weken gaat, dat de waardes nu weer zijn gedaald waren van 23 naar 18%..... Het is een heel tegenstrijdig beeld aangezien hij het klinisch wel goed doet, hij is vrolijk, eet en drinkt goed...alleen de waardes zeggen iets anders helaas.
De artsen gaan vandaag proberen om druk te zetten op het laboratorium zodat ze op gaan schieten met de uitslagen want dit is geen doen...
We worden zometeen weer terug gebeld door de arts met een behandelplan maar de kans zit er dus in dat hij vandaag of morgen een extra zak bloed nodig heeft... de tijd moet gewoon gerekt worden tot de uitslagen bekend zijn waarna er dus gericht met de juiste medicatie behandeld kan worden of dat er besloten moet worden dat er geen behandeling mogelijk is ;(


**Update 05-03-2018 12:00 uur **
De vraag is of dat het echt een daling is of dat het een soort van variatie is. Na de transfusie was de waarde 20% en toen gestegen en weer gezakt. De vraag is of het echt gestegen is of dat het een variatie is en dat het rond de 20% blijft hangen. Er worden ook nog geen nieuwe rode bloedcellen in het bloed aangetroffen dus het blijft een beetje een raadsel hoe het kan dat het schommelt.
Voor nu is er nog geen nieuwe bloedtransfusie nodig, zijn polshartslag is erg krachtig en ligt rond de 80 bpm. Voor de 1e’transfusie lag de pols op 120 bpm en was dit erg stijl. Hij had toen echt last van het tekort aan rode bloedcellen en dit wordt nu gelukkig niet waargenomen.
Zijn bloedplaatjes zijn gelukkig WEL gestegen en er worden op het bloeduitstrijkje ook her en daar plaatjes aangetroffen. Ook worden er voorloop cellen van bloedplaatjes gezien wat ook een goed teken is. Dit houd in dat er mogelijk toch wel een beetje een functie van het beenmerg bezig is ook aangezien zijn ontstekingscellen ook aan het toenemen zijn. Het gaat niet hard maar het zijn wel kleine baby stapjes. Het is nog wel vroeg om hier echt iets voor te zeggen maar voor nu heeft hij in ieder geval geen 3e bloedtransfusie nodig.

Er is contact opgenomen met het laboratorium, deze zit gevestigd in Duitsland. Hier hebben ze echt gevraagd om het verwerken van het beenmergbiopt van Benji echt prio 1 te maken. De medewerker die ze hebben gesproken heeft aangegeven dat hij er persoonlijk achteraan zou gaan zodat Benji zijn biopt boven aan de stapel zou komen te liggen. Maarja dat is alleen maar hopen dat het ook echt gebeurd 
De plek waar het beenmergbiopt is genomen was ook echt onwijs dik gisteren en daar is door de chirurg naar gekeken. Hij verwacht dat daar een bloeding zit en veel vocht. Gelukkig geen tumor of iets dergelijks…
Vanavond weer lekker knuffelen en in afwachting van de uitslagen dan :)!

 

**Update 05-03-2018 21:45 uur **
Vanavond weer lekker bij Benji wezen knuffelen. Hij wordt al een echte vriend van alle dierenarts assistenten en artsen. Ze vinden hem daar helemaal geweldig en hij mag ook zo nu en dan lekker los rond lopen op de afdeling!
Klinisch maakte hij weer een goede indruk, was enthousiast, goede eet en drinklust, goede ontlasting en gewoon weer een beetje een blij ei haha.
Op het moment dat ik er was, zijn de bloedwaardes gemeten en zijn hematocriet was 20 a 22%. Dus stabiel en geen achteruitgang :)!!
Hopelijk dat de prednisolon nu echt aanslaat en dat hij baby stapjes maakt in zijn herstel proces!
Morgen hopelijk weer vooruitgang/stabiliteit en geen achteruitgang...

Knuffel van Benji voor alle steun en donaties!! Hierdoor kan hij in de kliniek verblijven waar hij goed gemonitord wordt,wachtend op de uitslagen vanuit het laboratorium !!

 

** Update 06-03-2018 **
Net weer gebeld door de arts. Klinisch vertoont Benji, net als de afgelopen dagen gelukkig een goed beeld!
Tevens is zijn hematocriet waarde stabiel gebleven op 20%.
Vanavond gaan we er weer heen en als de waarde dan nog steeds niet gezakt is dan mogen we beslissen om hem een nachtje mee naar huis te nemen.
De volgende dag moet hij dan weer terug om de waardes te meten maar als die dan niet zijn gedaald dan, mag hij weer mee naar huis. Elke dag meten tot we de resultaten terug hebben van het laboratorium onderzoek zodat we weten wat er met ons mannetje aan de hand is!
Die beslissing om hem mee te nemen is best eng aangezien hij daar onder goede observatie ligt en mocht er iets gebeuren zijn ze er daar snel bij... echter is het natuurlijk ook super fijn om hem weer hier lekker op de bank te hebben liggen en als het voor hem geen meerwaarde meer heeft om daar te zijn, dan lekker bij ons :)!

 

** Update 06-03-2018 21:00 uur **
Om 18:30 uur is zijn HT waarde weer gemeten en die was iets gedaald naar 18%. Zoals het al de hele week gaat, schommelt deze tussen de 18 en 22% .
Benji zat al een aantal dagen niet meer aan het infuus en de enigste reden waarom hij nog in de kliniek was, is de afwachting van de resultaten van het laboratorium. In overleg met de arts hebben wij de keuze gemaakt om hem lekker mee naar huis te nemen... of hij nou daar in zijn eentje in een hok ligt... of lekker bij ons thuis op de bank waar we hem kunnen vertroetelen ;)
Mocht het toch de verkeerde kant op gaan hier, dan kunnen we met een halfuurtje weer in de kliniek zijn.
Morgen avond staat de volgende afspraak om zijn bloedwaardes weer te meten dus in de hoop dat hij niet verder achterruit gaat gaan we lekker hier met hem knuffelen. Er is vandaag nogmaals gebeld met het laboratorium en die gaven aan dat hij boven aan de stapel ligt alleen is er tot op heden nog geen uitslag.
Hopen op een goede nacht en dat hij op zijn eigen plekje lekker kan uitrusten!

Tot morgen ;)!

 

** Update 07-03-2018 10:45 uur **
Benji zijn nacht is opzich goed verlopen. Aangezien hij in de kliniek meerdere malen per nacht wakker werd gemaakt voor de controle, kon hij hier weer een keer goed en lang doorslapen. Hij had in de nacht meerdere dromen en was opzich soms wel een beetje actief hierin. Door de geluidjes die hij maakte leek het net of hij in zijn dromen achter een haas aan het rennen was :)!
Vanmorgen was de ontlasting een beetje bruin/groen/geel van kleur. Dit kan duiden een snelle afbraak van bloedcellen dus past bij het beeld van nu. Klinisch doet hij het ook goed, goede eet en drinklust, af en toe erg opgewekt maar na een korte inspanning wel weer heel erg moe. Helaas heeft hij zojuist overgegeven op de bank...dus wij gelijk weer van slag en gebeld met de dierenarts. Zij vond dit niet heel erg zolang het maar eenmalig zou zijn vandaag. Dit zou mogelijk veroorzaakt kunnen worden door de medicatie of door het verschil van voer vanuit de kliniek en thuis.
Vandaag lekker op de bank veel rusten en hopen dat zijn bloedwaardes vanavond stabiel zijn gebleven.. (L)

 

**Update 08-03-2018 11:45 uur **
Helaas lig ik nu helemaal beroerd in met met het norovirus. Ik was te beroerd om een update te schrijven. Hierbij een kleine update :)!

Net bloed afgenomen in dordrecht. 23%. Nog geen extra aanmaak bloedcellen gezien. Maar wel positief dat het dus blijft schommelen tussen 18/22%.
Uit het biopt van de huidplekken is vasculitis gekomen door dat het immuunsysteem niet naar behoren werkt.
Uit het beenmerg is gebleken dat hij geen vorm van kanker heeft of een infectie/virus heeft opgelopen.
De oorzaak waarom het beenmerg geen extra cellen aanmaakt is dus niet bekend.
De prednisolon is verhoogt van 2x dd 2tabletten naar 2x dd 4tabl.
Die zorgen ervoor dat zijn imuunsyteem tot rust kan komen en dat het beenmerg langzaam zijn functie weer zal moeten gaan overnemen. Onderaan het brief van het lab stond er is herstel mogelijk en daar gaan we dan voor.
Er is nog een medicatie wat kan helpen maar dat bespreek ik morgen met de dag arts.
Voorlopig is er dus goede hoop en kan benji rustig aan de komende tijd thuis aansterken. Tenzij hij natuurlijk ander gedrag gaat vertonen. Maar daar gaan we niet vanuit.

**Update 09-03-2018 13:15 uur **
Er is nog niet heel veel verschil te zien in het klinische beeld van Benji. Eten en drinken doet hij nog steeds goed. Verder slaapt hij 90% van de dag en de 10% dat hij wakker is, lijkt het soms alsof hij niet ziek is.
Gister hebben we overleg gepleegd met de arts waarna er besloten is om een nieuw medicijn aan zijn lijstje toe te voegen. Dit betreft een erg prijzig medicijn met ook een aantal serieuze bijwerkingen.... Dit betreft ciclosporine wat ervoor zorgt dat zijn immuunsysteem plat wordt gelegd. Volgende week gaan we weer bloedprikken, tenzij hij de aankomende dagen tekenen van achteruitgang laat zien.. (Wat we natuurlijk niet hopen)!!

Het is nu dus hopen dat deze nieuwe medicatie in combinatie met de prednisolon sneller gaat aanslaan waardoor zijn beenmerg weer zelfstandig bloedcellen gaat aanmaken.

** Update 10-03-2018 17:45 uur **
Helaas hebben we vandaag weet vreemde verschijnselen gezien...Benji begon ineens te piepen en op zijn linkerhersenhelft ontstond plotseling een bult die trilde. Bij het voelen van de bult leek het net alsof er de hele tijd elektriciteit door heen liep. Hij bleef hierna 3 minuten stokstijf staan en wij zijn direct naar die kliniek gereden. Daar waren de bult en de trillingen gelukkig al weg en was hij vooral moe. Ook had hij een erg hoge hartslag waarna er een ECG (hartfilmpje) is gemaakt. Hierbij was zijn hartslag weer naar normaal gezakt en was er op het filmpje niets bijzonders te zien. Er is wel weer een bloeduitstrijkje genomen en zijn waardes zijn gemeten. Helaas weer gedaald op 18%....Tijdens de incident dat hij thuis had was hij ook aan het piepen en had duidelijk pijn. Wij willen niet dat onze vriend gaat lijden en staan voor een hele zware keuze...
Gezien de prednisolon al bijna 2 weken bezig is waarbij er nog geen duidelijk verschil te zien is, hebben wij weinig hoop meer. De arts van vanmiddag zei dat zij het ook somber voor hem inziet... De enigste optie die er nu nog is, is afwachten of de ciclosporine aanslaat en een herstel in zijn beenmerg laat zien. Mocht dit medicijn aanslaan dan is dit pas te zien na 2-4 weken van gebruik. Als Benji de komende dagen verder achteruit gaat en pijn krijgt dan staan wij voor één van de moeilijkste keuzes die wij kunnen maken maar toch moeten doen in het bestwil van onze liefste vriend (L) Wij willen echt niet dat hij gaat lijden, dat verdiend hij niet :(!

** Update 11-03-2018 15:00 uur **
Zoals de afgelopen dagen is er helaas niet veel nieuws te melden. Benji slaapt heel veel en in de paar minuten dat hij wakker is verschilt zijn gedrag. Meestal als er eten bij komt kijken, is hij weer helemaal helder en gefocussed en zijn wij weer heel eventjes blij omdat we dan even vergeten hoe ziek hij is.
De hoeveelheid aan medicatie zorgt er natuurlijk ook voor dat hij de hele dag suf is en dat hij veel rust nodig heeft. Vandaag zag zijn ontlasting er weer goed uit en na een klein rondje om het huis te hebben gelopen is hij weer in slaap op de bank. Het meest tegenstrijdige aan zijn ziektebeeld, is dat wij zien dat de plekjes op zijn huid, waar de biopten zijn genomen en waar wondjes zitten van het infuus, gewoon goed genezen. Ook trekt de dikke blauwe plek waar de beenmergpunctie is genomen, gewoon goed weg... Alleen vertoond zijn bloed een totaal ander beeld. Zoals het er nu naar uitziet, mocht hij pijnvrij blijven, gaan wij woensdag terug naar de kliniek in Dordrecht om daar zijn bloedbeeld te laten analyseren.

** Update 12-03-2018 12:15 uur **
In mijn eerdere berichten had ik verteld dat Benji ineens rare spierspanningen kreeg rondom zijn linkerhersenhelft. Dit heb ik ook gefilmd en dit heb ik naar de dierenartsen verstuurd. Zij hadden dit nog nooit gezien en wisten dus ook niet wat het zou kunnen zijn. De filmpjes zijn aan een neuroloog getoond en die had dit ook nog niet eerder gezien. Er wordt gedacht aan een hersenontsteking/tumor in zijn hersenen.... Nadat wij dit te horen kregen snapten wij er niets meer van aangezien er verteld was dat hij geen tumor in zijn lijfje had zitten. Dit zou uit het beenmergonderzoek naar voren zijn gekomen??
Wat blijkt... in het beenmerg zit geen tumor/kanker etc, maar het kan dus wel zijn dat er elders in zijn lichaam zoiets zit.
Voor vanmiddag staat er een vitamine B12 injectie gepland bij onze eigen dierenarts en daarna rijden we door naar Dordrecht!

Wat nu ?
Vandaag ga ik samen met Benji terug naar de kliniek waar hij verder neurologisch wordt onderzocht. Als het even mee zit dan kan er morgen een MRI scan gemaakt worden waarop misschien iets gevonden kan worden wat nog niet eerder gevonden is. Pff het blijft maar door gaan :(

Wij vinden het wel super fijn dat iedereen zo meelevend is de laatste tijd en dat er veel mensen zijn die een donatie hebben gedaan !!
De rekeningen stapelen zich aardig op van alle onderzoeken/medicatie etc, alleen de MRI scan kost alweer 1000,... en zonder jullie hulp zouden we deze onderzoeken al niet meer hebben kunnen uitvoeren ❤️
Bedankt !!🙏

 

** Update 13-03-2018 19:00 uur **
Weer een dagje verstreken...
Gister heeft Benji zijn vitamine B12 injectie gekregen bij de dierenarts om te kijken of dit nog wat voor hem doet. Daarna doorgereden naar Dordrecht waar hij is onderzocht door de neuroloog. De neuroloog heeft geen afwijkingen geconstateerd in zijn lichamelijke onderzoek. Over de filmpjes die ik van Benji aan hem heb laten zien kon hij mij geen duidelijkheid verschaffen. Vandaag had hij moest hij naar een lezing in Gent en hij heeft de filmpjes meegenomen. In Gent heeft hij ze aan mede collega's laten zien en ook aan het hoofd van de neurologie afdeling aldaar...helaas weet niemand waar dit vandaan kan komen.
Voor morgen ochtend om 9 uur staat de MRI scan gepland. Hopelijk dat wij daar iets wijzer van gaan worden 🙏 fingers crossed !
Vanmiddag zijn wij even naar het strandje gegaan waar hij de afgelopen maanden veel plezier heeft beleefd. Hij was natuurlijk niet zo energiek als dat hij normaal was, maar je kon duidelijk merken dat het hem goed deed :)!
Op de terugweg naar huis kwamen we ook nog een klein half broertje/neefje van Benji tegen waar hij heel even mee mocht knuffelen ❤️
Nu ligt hij lekker te slapen en hebben we morgen een spannende dag in het vooruitzicht !

** Update 14-03-2018 11:30 uur **
Vandaag de dag dat Benji een MRI scan zou gaan krijgen. Helaas loopt de dag weer anders dan gepland... maarja, wij zijn dit helaas al gewend door de afgelopen weken :)
Als eerste werd er vanmorgen in de kliniek bloed van Benji afgenomen om zijn waardes te bepalen. Aan de hand van het bloedresultaat durfde de arts het niet aan om Benji onder volledige narcose te brengen. Dit is nodig voor de MRI scan. Mocht hij iets op de MRI aantreffen en hij zou vervolgens een punctie moeten uitvoeren, dan had Benji te weinig vermogen om weer uit de narcose te komen.

Er zit gelukkig ook nog een positieve kant aan vandaag en dat is dat de bloedwaardes wel waren gestegen in vergelijking met afgelopen zaterdag. Daar zijn hematocriet 18% was, is dit nu gestegen naar 22,6. Ook waren zijn bloedplaatjes verdubbeld van 45 naar 87. De arts vertelde dat als er toch een eventuele hersenvliesontsteking gevonden zou worden, hij ook de medicatie zou krijgen die hij momenteel al krijgt. Uiteindelijk is er nu dus nog steeds geen zekerheid waardoor het beenmerg van Benji geen bloedcellen meer aanmaakte en het is nu maar hopen dat de cellen inderdaad verhogen doordat de medicatie misschien aanslaat. De volgende afspraak staat gepland op volgende week woensdag, mocht er tussendoor niets geks gebeuren :)


** Update 17-03-2018 ** 12:30 uur **
De afgelopen dagen is er niet veel veranderd in klinische toestand van Benji. We zien helaas niet echt voorruitgang en hij is heel erg moe. We merken ook dat zijn weerstand nu echt 0 is. Op zijn lichaam zijn weer een paar plekjes te zien. Deze plekjes begonnen als een soort van pukkeltje waarbij er nu rode kringen omheen te zien zijn wat mogelijk kan duidelijk op een ontsteking. Gelukkig heeft hij geen koorts erbij. Van de plekjes zijn foto's gemaakt en gisteren doorgestuurd naar de dermatoloog. Dit vinden wij eigenlijk wel beangstigend aangezien het hele ziektebeeld ook begon met dit soort plekjes.... Voor nu is het gewoon echt blijven hopen dat de medicatie aanslaat en dat er verdere vooruitgang te zien is... dit is de laatste dagen helaas nog niet het geval. Benji had gisteren ook ineens weer een paar keer een hartslag van 120 per minuut in rust, dus alles wijst erop dat het nog steeds niet de goede kant op gaat :(
We blijven duimen en hopen :)!

 


** Update 17-03-2018 19:00 uur **
Nadat ik mijn laatste update had getypt, ben ik Benji wezen uitlaten. Hij had al sinds gisteren diarree en nu was zijn ontlasting gewoon echt rood.... Direct weer naar de kliniek in Dordrecht gereden met een heel dubbel gevoel. Kirsten en ik hadden afgesproken om aanstaande woensdag weer een bloedcontrole te laten uitvoeren. Als er bij deze controle zou blijken dat de waardes nog steeds niet waren gestegen, dus er geen voorruitgang zou zijn, zouden wij afscheid gaan nemen van onze grote vriend.
Bij de kliniek aangekomen was zijn hartslag ook weer 140/150 en zijn slijmvliezen waren heel erg wit. Ik heb de arts verteld wat wij voornemens waren als de bloeduitslagen weer erg waren gedaald en de arts was het hier 100% mee eens. Benji zijn bloed was weer geprikt en nu maar wachten op de uitslag...super spannend en ik zat daar echt met een heel dubbel gevoel. De arts kwam terug en vertelde dat zijn hematocriet waarde was gedaald van 22% naar 14%.... dit was dus het moment waarop wij hadden besloten om ermee te stoppen. De arts ging verder onderzoek doen in zijn bloeduitslagen en kwam daarbij echter tot een bijzondere ontdekking. Het beenmerg maakt in totaal 3 stromen aan, rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes. Zijn bloedplaatjes en zijn witte bloedcellen waren nu duidelijk erg aan het stijgen. Dit zou betekenen dat zijn beenmerg weer op gang aan het komen is. Aangezien hij via het maag/darm kanaal nu veel bloed had verloren was zijn hematocriet dus wel erg gedaald. De arts heeft vervolgens een bloeduitstrijkje gemaakt om er zeker van te zijn dat zijn bloedwaardes ook echt aan het herstellen zijn. Op dit uitstrijkje zag zij duidelijke nieuwe plaatjes en bloedcellen. Dit betekend dat zijn beenmerg weer een gedeelte van zijn functie heeft opgepakt. In overleg met de arts is ervoor gekozen om een 3e bloedtransfusie toe te dienen bij Benji en om hem middelen te geven tegen de maag/darm bloedingen. Ook was de ijzerwaarde van Benji erg laag en hij moet dus veel producten eten met ijzer erin... mochten jullie nog tips hebben hiervoor dan zijn die zeker welkom :)!

Vanavond om een uurtje of 22.30 is de bloedtransfusie klaar en mogen wij onze grote vriend weer ophalen. Het is nu te hopen dat de maag/darm bloedingen stoppen en dat zijn beenmerg weer lekker aan de gang gaat!

** Update 19-03-2018 22:00 uur **
Gisteren heeft Benji zijn 3e bloedtransfusie gehad. Hierna is zijn hematocriet gelukkig weer gestegen van 14 naar 20%. Dit is uiteraard logisch aangezien hij weer vers bloed heeft gekregen. Thuis aangekomen heeft hij heerlijk genoten van vers vlees en biefstuk. Dit omdat zijn ijzer ook aan de lage kant was in zijn lichaam. Aangezien hij heel veel bloed via zijn maag/darm kanaal is verloren, heeft de arts hem nu een medicijn voorgeschreven dat als een soort van pleister in zijn lichaam werkt. Dit moet hij 3 maal daags krijgen en dit lijkt nu al erg goed te werken. Zijn ontlasting werd steeds minder rood van kleur en vanavond was de rode gloed in zijn geheel verdwenen. Zijn klinische beeld lijkt opzich erg goed, hij is vrolijk, alert, eet en drinkt erg goed. Het vreemde is dat hij nog steeds afvalt en daarbij meerdere ontstekingen heeft op zijn pootjes. Van deze plekjes is wel een biopt genomen en hieruit kwam dat hij vasculitis heeft (ontstekingen in de bloedvaten). Helaas komen er steeds meer van dit soort plekjes op al zijn pootjes. Sinds gisteren zit hij dan ook weer aan de antibiotica in de hoop dat het wegtrekt. Verder hebben wij een goed ijzer preparaat voor hem gekocht om zijn ijzer waardes op te krikken (Ferrum Phosphoricum D12). Samen met de vanmiddag leeg gekochte slagerij waar ik paardenbiefstuk heb gekocht, moet dit zeker goed gaan komen ;)!
Woensdagmiddag gaan we weer richting de kliniek om zijn bloedwaardes te meten en dan is het maar hopen dat er weer verbetering in zit!

Poot van Benji ;)! en bedankt nog steeds voor alle steun en medeleven ❤️🙏

 

** Laatste update 21-03-2018 15:00 uur **
Na bijna een maand in een rollercoaster te hebben geleefd is vandaag de dag gekomen dat we onze liefste vriend Benji hebben moeten laten gaat.
Een dag na zijn 3e bloedtransfusie had Benji weer veel bloed in zijn ontlasting zitten. Dit duidde op een bloeding in het maag/darm kanaal. Na meerdere zakjes met medicatie te hebben genomen was de bloeding weer gestopt en zijn ontlasting weer netjes. Hij werd echter steeds meer vermoeid/suf en lusteloos. De enigste reden dat hij nog opstond was om te eten/drinken/plassen/poepen. Ook kreeg ook steeds meer plekjes op de huid waaruit bleek dat er gewoon iets in zijn lichaam verkeerd zat. Vandaag om 12:00 uur hadden wij een afspraak gepland staan bij de specialist. Daar werden zijn bloedwaardes weer gemeten en was het zoals wij al aan zijn klinische beeld zagen, niet in orde. Zijn HT waarde was gedaald naar 11%. Zo laag was het in de afgelopen weken nog nooit geweest. Benji kon bijna geen stap meer verzetten en had constant een hartslag van 130 of hoger. De arts stelde voor dat er 2 mogelijkheden waren,
- nog een bloedtransfusie en tijd kopen in de hoop dat er toch nog wat zou gaan gebeuren of de keuze in het belang van Benji maken en hem vredig laten inslapen. Voor onszelf hadden wij de keuze al gemaakt. Wij wilden Benji niet meer zien lijden en de laatste dagen had hij geen hond waardig bestaan meer. Zeker van een hond die nog 10 maanden moest worden was het leven wat hij leidde hierdoor gewoon niet meer leuk. Wij hebben contact opgenomen met onze eigen dierenarts en konden daar direct terecht. Daar werden wij opgevangen door 2 hele lieve dierenartsen, Chantal en Ilona. Zij hadden het hele proces ook gevolgd en vertelden ons dat het in dit geval de beste keuze was in het welzijn van Benji om hem te laten gaan.
Hier hebben we afscheid van Benji kunnen nemen, hem kunnen knuffelen en toch even zeggen hoe trots we op hem zijn en van hem houden.
Het is een lastige en pijnlijke keuzen maar er valt ook wel een last van onze schouders. Hij was moe en op, alles ging zo vloeiend en rustig dat we zeker weten dat dit de beste keuzen was en hier staan we 100% achter.. we hebben erna nog met hem geknuffeld en zijn hierna weg gegaan.

Ik wil iedereen die ons de afgelopen tijd heeft gesteund onwijs bedanken, dit heeft en doet ons nog steeds goed!

Rust in vrede grote kleine vriend! je was de beste hond die wij ons ooit hebben kunnen wensen ❤️Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
219 donaties
€ 4.830,00
Doel: € 5.000,00
96%

Deze actie is gesloten.