Benefiet Diner Ride4Kids 08 06 17

Benefiet Diner Ride4Kids 08 06 17 | Geld inzamelen
 
 
Benefiet Diner Ride4Kids

Hallo allemaal,

Wij zijn klas HTA13 van Leerhotel 't Klooster te Amersfoort. Voor ons examen hebben wij de eer gekregen om een benefiet diner te organiseren voor de stichting Ride4Kids.

Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen.

Tot op heden is er nog geen medicijn om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te behandelen of zelfs te genezen. Omdat de groep patiënten relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen.

Stichting Ride4Kids helpt de wetenschappelijk onderzoekers aan meer financiële middelen, zodat onderzoek uitgebreid kan worden en er sneller zicht is op een medicijn. Als we nu voldoende geld investeren in het onderzoek, dan kan er binnen nu en vijf jaar gestart worden met de eerste behandeling van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Doen we dit niet, dan kan het nog wel vijftig jaar duren.

 

Wilt u zich samen met ons inzetten voor de toekomst van deze kinderen?

Doneer dan nu, elke bijdrage is welkom.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 55,00

Deze actie is gesloten.