Belastingsaanslag bedreigt liefdevol levenswerk

Belastingsaanslag bedreigt liefdevol levenswerk | Geld inzamelen
 
 
Slavica en haar man wijden al hun tijd en geld aan de opvang van zwerfhonden in Bosnie.

Sinds 2011 doen Slavica Poljcic (Facebook pagina) en haar man niets anders dan iedere dag erop uit trekken om zwerfhonden te verzorgen.

Ze wonen in Sarajewo, maar trekken ook het land in, de bergen in, weer of geen weer, steden en dorpen langs, met maar 1 doel: het liefdevol verzorgen en opvangen van zwerfhonden.
Hun door de vele honden uitgewoonde auto van bijna 20 jaar oud zit vol met door sponsoren gedoneerd voer, hetgeen ze - na het winnen van vertrouwen - aan de uitgemergelde dieren uitreiken. Als de honden ziek of zwak zijn, nemen zij ze mee naar huis, waar ze een terrein van 1500 m2 hebben en een vijftiental hokken. Daar worden ze verzorgd, worden de dieren ontwormd, gechipt, naar de dierenarts gebracht, waar ze worden gesteriliseerd en - een belangrijk doel ivm adoptie - voorzien van een paspoort.

Honderden honden hebben een gelukkig thuis gevonden, voornamelijk in Oostenrijk en Duitsland, maar ook in Nederland.
Deze lieve mensen leven maar voor 1 ding: liefde voor honden en zijn zwaar begaan met hun lot.
Zij hebben geen inkomen, want ze zijn 100% van hun tijd bezig met de dieren en leven van giften.
Giften van mensen zoals u en ik.
Waar ze hondenvoer van kopen, de dierenarts betalen, benzine voor de auto etc etc en als er nog wat overblijft: eten voor zichzelf.

Sinds 2015 is er een nieuwe wet van kracht in Bosnie, waarbij giften en donaties belast zijn.
Slavica ontving een aanslag met terugwerkende kracht van maar liefst € 10.966,00, te voldoen per direct.
Van lieve donateurs ontving zij inmiddels een totaal van € 4.873,70.
Blijft nog te betalen per 15 september a.s. een bedrag van € 6.092,30. Een voor haar onoverkomelijk hoog bedrag.
Voor het kopen van voer en betalen van de dierenarts, benzine etc heeft zij maandelijks nog eens minimaal € 750,00 nodig.
Inmiddels heeft zij haar stichting geregistreerd en doet alles volgend de (nieuwe) wet, waardoor ze over de ontvangen giften 14% aan belasting en zorgpremies afdraagt.

Het is schrijnend dat de Bosnische overheid zich zo hard opstelt naar deze lieve mensen, die te goeder trouw zijn en uiteindelijk ook voor de gemeenschap goed werk verrichten, want door het steriliseren van alle honden in de afgelopen 7 jaar, zijn er naar schatting 10.000 minder zwerfhonden!

Helpt u dit onrecht te bestrijden en geef gul.
Zij zijn zo dankbaar voor ieder bedrag en er zijn maar weinig mensen in de wereld zie zo met heel hun hart het beste voor hebben met dieren in ongelukkige omstandigheden.

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
9 donaties
€ 410,00
Doel: € 10.000,00
4%

Deze actie is gesloten.