Begrafenis voor net aangekomen oekraïner

Begrafenis voor net aangekomen oekraïner | Geld inzamelen
 
 

Zijn hart kon niet meer na alle stress van de oorlog. Hij heeft vrede gevonden in een
vriendelijk land, waar hij maar twee dagen heeft gewoond. 

Willemijn Kemp uit Haren zet samen met anderen al een tijd haar schouders onder de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne onder de naam de De Sociale Brigade en is deze doneer actie gestart om een menswaardig afscheid te kunnen organiseren voor Anatoliy Ivanovich Kozachov.

Het verhaal vanuit de familie
Anatoliy Ivanovich Kozachov. Geboren op 11 juni 1954 in het dorp Lebyazhe in Kharkiv. Hij maakte in zijn korte leven zijn vrouw, kinderen en kleindochter gelukkig. Hij begon al vroeg met werken omdat
zijn vader jong was gestorven. Hij werd electriciën , werkte bij de Kharkov Tractor Plant. Hij diende in het leger en had veel vrienden. Toen hij uit het leger kwam, is hij getrouwd en hij en zijn vrouw hadden een gelukkig huwelijk van 44 jaar. Hij had een zoon en dochter van wie hij heel veel hield. Hij was betrokken bij de landbouw in zijn dorp en hij bestierde een grote boerderij. Anatoliy
ondersteunde en zorgde voor zijn gezin met alles wat hij in zich had. Maar de oorlog veranderde alles. Raketten, mijnen en bommen dwongen hem zijn dorp te verlaten omdat het precies aan het
front lag. Hij reisde naar verschillende gebieden. Eerst naar Strya met zijn zoon en zijn gezin, 1000 km van zijn huis. Maar de oorlog kwam hem daar ook op de hielen. Zijn dochter vluchtte in het begin van
de oorlog uit Oekraïne naar Nederland voor onbepaalde tijd. En hij wilde na 8 maanden erg graag zijn dochter zien. Het was hem niet gegeven om nog lang met haar samen te zijn. Hij kwam op 14 oktober aan in Groningen met zijn vrouw Lubov. En op 16 oktober overleed Anatoliy aan een
hartinfarct. Zijn hart kon niet meer na alle stress van de oorlog. Hij heeft vrede gevonden in een vriendelijk land, waar hij maar twee dagen heeft gewoond. Wij buigen ons hoofd diep in verdriet, we
bidden voor vrede van zijn ziel, we geloven dat God zijn prachtige en oprechte ziel zal opnemen in het Hemelse Koninkrijk. In eeuwige herinnering!

Waarom betaald de overheid/gemeente dit niet?

De gemeente bood een gemeentelijke uitvaart aan. Dus dat is cremeren of een algemeen graf. Een algemeen graf is met drie personen. De meeste mensen kiezen cremeren maar dat is voor gelovige Oekraïners niet wenselijk.

Later is daarom nog het aanbod gedaan voor een algemeen graf alleen voor hem zodat hij later weer naar Oekraïne kan, wat een wens is. Maar omdat het dan ook zou gaan om een anoniem graf in de ogen van de nabestaanden was dat ook niet wenselijk.

Voor de familie was dit gevoelsmatig een probleem. Vandaar de keuze voor deze doneeractie voor een meer persoonlijke uitvaart. Meneer was hier twee dagen en nog niet ingeschreven of geregistreerd. Hij was vrijdag aangekomen en zondagavond overleden. 

Waarvoor word het geld gebruikt?

Wij willen de familie (in Haren) een persoonlijke begrafenis bieden met een eenlaags graf. We hebben een flink korting gekregen bij de uitvaart organisatie Boerhaave, en de herdenking vindt in de opvang plaats Nescio Hotel Haren.

Het geld wordt gebruikt voor grafkist, kleding wat bij cultuur en geloof past, opgebaard liggen, herdenkingsbijeenkomst in opvangcentrum ipv bij graf (is goedkoper), vervoer kist. bloemen. Organisatie en gemeente denken en helpen mee waar het kan.

Voor iedereen die een donatie overweegt: deze website rekent  6% commissie en brengt per transactie 85 cent in rekening.


Organisatie achter deze actie
Deze actie word georganiseerd door de De Sociale Brigade (o.a. Willemijn Kemp). Zie ook eerdere acties:  

Bij het behalen van het streefbedragen, zullen we als De Sociale Brigade zorgen dat het bedrag altijd en alleen besteed word aan de Oekraïners in de Gemeente Groningen (o.a. Haren en Onnen). 

Tjitte Folkertsma
20-10-2022

Bij het behalen van het streefbedragen, zullen we als De Sociale Brigade zorgen dat het bedrag altijd en alleen besteed word aan de Oekraïners in de Gemeente Groningen (o.a. Haren en Onnen). 


263 donaties
€ 7.186,00
Doel: € 6.500,00
110%

Deze actie is gesloten.