Bedankt! Emma krijgt zuurstof

Bedankt! Emma krijgt zuurstof | Geld inzamelen
 
 

Update (1 april 2024)

Onze actie Help Emma aan zuurstof is geslaagd. Samen hebben we een bedrag van € 10.000 opgehaald. Alle bijdragen boven dit bedrag doneren wij aan: https://www.stichtinglongcovid.nl/

HELP EMMA AAN ZUURSTOF

Het leven van onze lieve mamma, echtgenoot, (schoon)dochter, zus, schoonzus, nicht en vriendin Emma zit al ruim een jaar op slot.

Emma heeft Long Covid.

Voordat Emma Long Covid kreeg stond ze voor iedereen klaar: haar vier kinderen, haar man, haar familie en vrienden, collega's en anderen in haar gemeenschap. Nu heeft Emma al een jaar Long Covid en heeft heel weinig energie. Ze brengt haar dagen door in bed en op de bank. Een eenvoudig huishoudelijk klusje vraagt veel. Bezoek aan familie en vrienden vraagt om dagen voorbereiding en achteraf betaalt ze de tol.

We hebben goede verhalen gehoord over hyperbare zuurstoftherapie. Long Covidpatiënten hebben vaak baat bij deze therapie. Hyperbare Zuurstoftherapie is een behandelmethode waarbij patiënten 100% zuurstof via een speciaal masker inademen in een omgeving met hoge luchtdruk. Door de behandeling komt twaalf keer meer zuurstof in het lichaam terecht wat helend werkt.

Helaas wordt de behandeling niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Met deze actie hopen we € 10.000 bij elkaar te krijgen zodat Emma een traject aangeboden kan krijgen met hyperbare zuurstoftherapie in Sneek. Het gezin heeft dit geld nodig samen met hun spaartegoeden om de behandeling te betalen.

We hopen dat Emma daarna een stukje van haar leven terug krijgt.

Jan Baanstra
02-04-2024

Bericht van Emma

Lieve allemaal,

Wat er in 1 week is gebeurd is onbeschrijfelijk! Mijn dank is groot, heel groot! 

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor jullie donaties, voor het delen van de berichten en voor de acties die er opgezet zijn. Ik heb gehuild, gelachen en verwonderd en ben zo ontzettend dankbaar voor wat jullie allemaal gedaan hebben. Ook de opgave voor het heen en weer rijden naar waar al veel mensen zich voor opgegeven hebben. Dank jullie wel!

Heel veel mensen hebben anoniem gedoneerd en als ik iedereen persoonlijk bedank dan vergeet ik er een heleboel dat weet ik zeker. Daarom benoem ik 1 iemand in het bijzonder en dat is Jan! Je hebt mensen gebeld, mensen aangespoord om mee te doen, alles bijgehouden, de donatiepagina geactiveerd en daar mee bezig geweest, de rij-Emma afspraken geregeld, kortom mede door jou ga ik naar Sneek! DANK JE WEL!!

En over Sneek gesproken, donderdag 11 april heb ik daar al de intake🥳🥳🥳 Dankzij jullie! Had ik al bedankt gezegd? Dank jullie wel!

De doneerpagina staat open tot en met 15 april. Alles wat nu binnenkomt gaat naar stichting longcovid zodat er geld beschikbaar komt voor onderzoek!


Jan Baanstra
31-03-2024

Met nog een paar acties in het verschiet bereikt 'Help Emma aan zuurstof' bijna het streefbedrag van € 10.000!

We zijn iedereen dankbaar die ons geholpen heeft! 

Alle donaties boven het streefbedrag gaan wij doneren aan Stichting Long COVID: https://www.stichtinglongcovid.nl/

Onze actie loopt tot 15 april a.s

Stichting Long COVID heeft als doel financieren en stimuleren van biomedisch onderzoek naar de oorzaken en behandeling van Long COVID. Dat is broodnodig omdat ziektekostenverzekeringen op dit moment vrijwel niks vergoeden omdat daar hard bewijs voor nodig is.

De Stichting is een initiatief van Long COVID patiënt en arts Annelies Bos en Ellen Bark-Lindhout. Zij voelden de noodzaak om patiënten meer uitzicht op een oplossing te geven. Daarvoor is veel wetenschappelijk onderzoek en dus geld nodig.


Jan Baanstra
31-03-2024

*Ziek van binnen, niet van buiten*

Een bericht van Emma

Hoe leg je in het kort uit wat Long Covid met je doet? Ik zal proberen het kort te houden. Het is een ziekte die je niet goed aan de buitenkant ziet en dus trekken mensen conclusies als ze je zien. Emma is op het schoolplein dus het zal wel goed gaan. Of ze laat de hond uit dus het gaat goed. Maar wat er daarna gebeurd is niet te zien. Dan moet ik liggen omdat mijn hoofd overvol zit, pijn doet en ik vooral geluiden slecht kan verdragen. Dan moet ik liggen omdat ik soms door mijn benen zak omdat ze te moe zijn om me te dragen. Soms kom ik uit school smorgens en moet ik eerst een uur liggen voordat ik energie heb om een bakje koffie te maken voor mezelf. Als ik smiddags weer naar school moet is er verder geen energie meer over voor koken, de tafel dekken, afruimen of zelfs de kinderen op bed leggen. 

Soms zeggen mensen wel eens dat ik gewoon even door moet zetten en even over mijn grens moet gaan. Dat zit ook in mijn aard, altijd door gaan. Maar als ik dat doe word ik zieker. Ze noemen dat PEM (Post-exertionele Malaise) of te wel ziek na inspanning. Bij mij uit zich dat in erge hoofdpijnen, zeer overprikkeld, spierkracht verlies, extreme vermoeidheid door je hele lichaam heen en ontzettend misselijk. En zodra er een virusje langs vliegt ben ik ook meteen ziek omdat mijn weerstand erg laag is. 

Je kunt je misschien de impact in ons gezin iets voorstellen. Kees doet letterlijk alles; het huishouden, doet de kinderen volledig, kookt, en werkt ook nog. De kinderen doen meer in huis dan normaal en kunnen niet altijd spelen omdat ik dat niet altijd verdraag. Ook zijn harde geluiden niet te doen en heb ik mijn koptelefoon op en dus niet bereikbaar voor de kinderen. 

Tot nu toe was er niet echt hoop op een verbeterde toekomst. Verzekeringen vergoeden helemaal niks terwijl op dit moment zuurstoftherapie mijn enige uitweg kan zijn naar een iets wat normaler leven. Je weet wel, gewoon even naar de supermarkt omdat je een boodschapje vergeten bent zonder ziek te worden. Of gewoon een vriendin op bezoek of spontaan bij iemand op bezoek. Hele normale dingen. 

 

En toen kwam deze actie ineens... Ineens heb ik weer hoop en vertrouwen op een betere toekomst. Al zou dit maar betekenen dat ik meer energie heb om gewoon meer naar buiten te kunnen zonder daarna ziek te worden. Hoe fijn zou dat zijn❤️ 

Ik ben iedereen enorm dankbaar. Er worden acties opgezet voor mij... In een wereld die voor mij het afgelopen jaar zo verschrikkelijk klein is geweest is dit zo'n intens groot gebaar! Het voelt alsof ik er weer toe doe. Dat ik er mag zijn en gewaardeerd wordt. Dat doet enorm veel met me. 

Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe dankbaar ik ben voor elke euro en elke actie. 

Dank jullie wel!❤️


Jan Baanstra
30-03-2024

Video van de familie uit Drachten:

https://www.facebook.com/share/v/gPPTebDHoRFbDpEF/

Er is gebakken in Amersfoort, er wordt snert verkocht in Den Helder, het culinaire brein achter Restaurant M. uit Groningen heeft een maaltijd bereid voor vrienden en kennissen! Overal in het land zijn we bezig met de actie 'Help Emma aan zuurstof'.

Inmiddels is 85% van het bedrag gedoneerd en hopen we snel de 💯% te halen. Emma heeft zich vandaag ingeschreven voor hyperbare zuurstoftherapie in Sneek. De wachttijd bedraagt ongeveer een maand. In het traject wordt zij 40 keer 2 uur behandeld. Wij zijn voor dit vervolgtraject nog opzoek naar mensen die Emma van Drachten maar het ziekenhuis in Sneek kunnen brengen. Wil je dat doen?

Geef je dan op: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScJTmQz4xtYqFUsldta1iGEYE30JY2JYpf1MvAPikSQ3ikhmQ/viewform


Jan Baanstra
28-03-2024

De eerste 24 uur van de doneeractie 'Help Emma aan zuurstof' zitten erop en de teller staat op € 3.330 van 88 donateurs. We zijn iedereen die gedoneerd heeft dankbaar!

Van het gezin (Emma, Kees, Lotte, Stan, Nora & Iris) kregen we het volgende bericht: 

'Wat zijn we overdonderd door deze mooie actie. Na ruim een jaar stilstaan qua energie en de impact die dat heeft voor ons hele gezin hebben we nu ineens weer hoop. Hoop op een toekomst met meer energie.'

---------------------------------------------

Met 33% van het streefbedrag in de pocket gaan we vol goede moed door met onze actie.

Er worden zaterdag paaseieren verkocht in Breda door het neefje van Emma en vanuit Den Helder bereiken ons ook berichten over een ophanden zijnde actie. Wil je de ontwikkelingen volgen of juist op social media onze berichten delen? Word dan lid van onze Facebookgroep Help Emma aan zuurstof:

https://www.facebook.com/share/p/3mqp8S4xCcWUH31c/

Ook waarderen we het als je de link van deze donatie zoveel mogelijk deelt!284 donaties
€ 10.314,00
Doel: € 10.000,00
103%

Deze actie is gesloten.