Because We Carry team 222

Because We Carry team 222 | Geld inzamelen
 
 
Because We Carry Team 222, help vluchtelingen op Lesbos

Lieve mensen,

Zaterdag 11 januari vlieg ik naar Lesbos om vrijwilligerswerk te doen voor de organisatie Because We Carry.

De vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden barsten uit hun voegen. In de overvolle kampen is de situatie ronduit schrijnend. Er is te weinig eten, te weinig water. Er zijn te weinig tenten en te weinig sanitaire voorzieningen. De temperaturen dalen en voor veel vluchtelingen is er geen enkele beschutting tegen de regen en de kou. En dat dag en nacht, dag in, dag uit.

De vluchtelingen in Griekenland zijn gewone mensen, mensen zoals jij en ik.

Gewone mensen op de vlucht voor oorlog en geweld.

 

45% van de vluchtelingen op Lesbos is kind. Kinderen die gevlucht zijn voor bommen boven hun bed, waarvan de vriendjes vermist of dood zijn en waarvan de ouders bang zijn…

 

Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Ik sluit mij daar bij aan en ga daarom de handen uit de mouwen steken in Kamp Kara Tepe. Ons team zal dagelijks ontbijt maken en uitdelen, de kleinste kinderen begeleiden in het Laugh & Learn Kids Program en hun vaders, moeders, grote broers en zussen weer in hun kracht zetten door verschillende activiteiten te begeleiden. We delen droge kleding uit en indien beschikbaar tenten en slaapzakken.

Ook zal ik mij inzetten voor Kamp Moria, waar onder andere ruim 500 alleenstaande kinderen verblijven. Kinderen die de gevaarlijke overtocht alleen hebben gemaakt of hun familie tijdens deze vlucht zijn verloren. Kinderen die letterlijk en figuurlijk alles kwijt zijn en geen idee hebben wat hen te wachten staat.

Behalve mankkracht is er ook geld nodig. Het weekbudget is 8.000 euro en dekt de kosten van zeven dagen ontbijt voor ± 1300 vluchtelingen en de meeste activiteiten. Ik betaal natuurlijk zelf mijn eigen reis- en verblijfskosten, elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Ik zou het heel fijn vinden wanneer jullie mij en dus dit mooie en broodnodige project zouden willen ondersteunen. Ik zal er zelf in januari met een glimlach en veel liefde keihard voor gaan werken op Lesbos.

Met dank en een lieve groet,      

BuffyEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
41 donaties
€ 1.655,00
Doel: € 1.200,00
137%