Bakkers en Bouwerswerkplaats na crisis verder! | Geld inzamelen
 
 

Bakkers en Bouwerswerkplaats na crisis verder!

Als sociale maatschappelijke onderneming hebben wij het nu extra lastig.

Bakkerswerkplaats Wij Zijn Rotterdam & Bouwerswerkplaats Wij Zijn Rotterdam hebben je hulp nodig!

Doneer nu. Doe een gift, krijg een tegoedbon, of krijg per 25 euro donatie 50 ambachtelijke koekjes van de Bakkerswerkplaats thuisbezorgd na de crisis.


Als sociale onderneming hebben wij het nu extra lastig. Ons verdienmodel bestaat uit veel verschillende kleine geldstromen en deze vallen bijna allemaal weg. Of wij door de overheidsmaatregelen worden geholpen, is nog erg de vraag.


De Bakkerswerkplaats is wel onderdeel van de voedselketen, maar omdat wij veel aan bedrijven en horeca leveren, valt er veel omzet weg. Thuiswerken kan natuurlijk niet. En veel van onze mensen mogen nu niet eens meer werken. Bijvoorbeeld de mensen die bij ons dagbesteding hebben. Hun ontwikkeling en het opleiden van mensen staat helemaal stil. Ook bij de Bouwerswerkplaats staat het opleiden stil. En ook daar is thuiswerken er niet bij.


Met jouw donatie of extra bestelling kunnen we toch nog iets aan inkomsten genereren en mensen blijven opleiden. 


Wist je dat Bakkerswerkplaats in vijf jaar tijd zonder overheidssteun steun 25 mensen aan betaalde baan heeft geholpen? En wist je dat wij met zoveel mogelijk handjes in het deeg bakken, soms wel 6 culturen aan de tafel! Wist je dat Bouwerswerkplaats in anderhalf jaar al 15 mensen aan een baan heeft geholpen met een gemiddelde opleiding van 3 maanden? Wist je dat Stichting Wij Zijn Rotterdam een anbi status heeft. Giften aan de stichting hebben dus belastingvoordelen. Neem voor meer informatie contact met mij op


Met jouw donatie overleven wij deze periode en kunnen we straks opnieuw mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toekomst perspectief bieden.

Lisette Magis
07-07-2020

Beste donateur,

Onwijs bedankt voor jullie hulp, die hadden we hard nodig. Dankzij jullie zijn we de lockdown goed doorgekomen. Met jouw donatie of extra bestelling konden we toch nog blijven bakken. Er is veel gebakken voor verschillende projecten in Rotterdam, zoals Delfshaven Helpt, Diaconie Alexanderkerk, Samen voor Zuid, Voedselbank, SOL, Seinpost Slinge en House of Hope.

Maar we zijn er niet zonder kleerscheuren afgekomen. Per donatie van €25 beloofden we 50 ambachtelijke koekjes van de Bakkerswerkplaats thuis te bezorgen na de crisis. Alleen we zijn er nog niet, dus die beloofde koekjes kunnen we pas leveren als de omzet weer helemaal terug is. Dat is nu helaas nog niet het geval. Daarom vragen we jullie nog even geduld te hebben. Onze excuses voor het ongemak. We houden jullie op de hoogte! 

De armoede blijft in de stad, en die is niet altijd zichtbaar. Dus hulp blijft nodig! 


76 donaties
€ 2.955,00
Doel: € 30.000,00
9%