Bakkerij opstarten in Oeganda BISS Bakeries

Bakkerij opstarten in Oeganda BISS Bakeries | Geld inzamelen
 
 
Help mee aan iemand zijn of haar toekomst in Oeganda!

Wij zijn vier studenten van het Windesheim en gaan ons een week volledig inzetten voor het goede doel, het goede doel dat wij gekozen hebben is BISS Bakeries. Wij vinden dit een geweldig project, want dit project helpt mensen in Oeganda met het beginnen van een onderneming en laat ze zelf bouwen aan een toekomst! Voor 1500 euro kan Biss Bakeries een complete bakerij opstarten en mensen van een vaste baan en een toekomst voorzien!

Onderstaand een samenvatting over het BISS-project:

Het BISS-project is éen van de projecten dat valt onder de Stichting Bake for Life. De vrijwilligers van het BISS-project hebben de positieve en negatieve effecten van ontwikkelingshulp bestudeerd en een concept ontwikkeld dat niet slechts bestaat uit financiering voor een start-up, maar uit een compleet pakket om te kunnen ondernemen. Dit concept wordt nu toegepast op het bakken van lokale producten in Oeganda met het project BISS Bakeries Oeganda. Er is een bakkerij-franchise formule ontwikkeld waarbij een soort McDonalds voor bakken ontstaat. Op deze manier kunnen mensen ondernemen, terwijl het markt- en productonderzoek al gedaan is.

De 5 kernprincipes van BISS:

-Microkredieten die moeten worden terugbetaald (microfinanciering)
-Hands-on training die ervoor zorgt dat iedereen weet wat hij doet (educatie)
-Gezamenlijke inkoop voor een goede winstmarge (operationele steun)
-Stricte evaluatie om vroeg problemen te kunnen opsporen (monitoring)
-Groeimogelijkheden voor excellente deelnemers (groei) 

Hoe is BISS georganiseerd?

BISS is een project onder de vlag van de stichting Bake for Life. In Nederland is een werkgroep actief die op geheel vrijwillige basis het beleid en strategie van het project bepaalt. Ook fondsenwerving en financial & operational control zijn binnen de werkgroep geborgd. De dagelijkse leiding in Oeganda is in handen van twee Nederlandse Program Managers die zorgen dat de doelen/kernprincipes van het project daadwerkelijk behaald worden. Op dit moment zijn Lukas den Admirant en Maarten Schrooten werkzaam in Oeganda voor BISS. De werving van de groepen wordt gedaan door Katalemwa Cheshire Home (KCH), een lokale partnerorganisatie van het Liliane Fonds. KCH heeft links met 'parent groups' in het gehele land. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 1.500,00
0%

Deze actie is gesloten.