Bacteriofagentherapie | Geld inzamelen
 
 

Bacteriofagentherapie

Steun het onderzoek naar Bacteriofagen voor behandeling van bacteriele infecties

Bacteriofagentherapie kan de oplossing zijn voor het wereldwijde probleem van antibioticaresistentie. Steun daarom ons initiatief om in Nederland een Bacteriofagen collectie op te zetten voor medische behandelingen en om onderzoek te doen naar de beste manier om bacteriofagen toe te dienen.

Dat er iets moet gebeuren aan het probleem van antibioticaresistentie maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wel duidelijk met de verwachting dat als er geen oplossing komt dan zuller er in 2050 jaarlijks 10 miljoen mensen aan bacteriële infecties overlijden. Daarmee zou de Westerse wereld teruggeworpen worden naar een tijd dat een eenvoudige longontsteking je dood kan betekenen.

Bacteriofagentherapie wordt al 100 jaar succesvol gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties. In Nederland is deze vorm van therapie in de vergetelheid geraakt na de ontdekking van antibiotica, maar in de voormalige Sovjet Unie en Polen is deze methode in de laatste 50 jaar verder verfijnd. Ook in Belgie wordt bacteriofaagtherapie gebruikt door dokters in het Koningin Astrid Militair Hospitaal in Brussel. Omdat bacteriën nu steeds vaker resistent zijn tegen antibiotica wordt het gebruik van bacteriofagen in Nederland opnieuw overwogen.

De levens van meerdere Nederlanders zijn al gered of verbeterd door bacteriofagentherapie die zij hebben ondergaan in Georgie. Bekijk de recente TV-aflevering van 'Zorg.nu' en 'Dokters van Morgen' van AVROTROS (Antoinette Hertsenberg) via deze link.

De levensreddende behandeling met bacteriafagen moet ook mogelijk worden in Nederland.
Maar dit is niet zomaar mogelijk. Daarom starten we een initiatief om dit te realiseren. We hebben een flink bedrag nodig, 3 miljoen euro, om een begin te maken om bacteriofagentherapie goed te kunnen ontwikkelen. Dit is een enorm bedrag en zelfs alle beetjes helpen. Het geld zal worden gebruikt voor de volgende doelen:

1: Verzamelen van fagen voor de aanleg van een internationale bacteriofaag bank

2: Promotie (onder de aandacht brengen) van faagtherapie bij medici, politici en verzekeraars

3: Ontwikkelen van toegankelijke patiëntinformatie en begeleiding

4: Testen van de beste methode om bacteriofagen toe te dienen

5. Onderzoek naar het voorkomen van resistentie tegen bacteriofagen

6: Opzetten van een diagnosecentrum om bacteriofaag gevoeligheid te testen en bacteriofagen te kweken. Deze stap zal verdere investeringen vereisen.

Iniatiefnemers

Dit is een initiatief van Moleculair Microbioloog Dr. Stan Brouns (TU  Delft) en het communicatieteam Lies en Floris Planje. Internationale experts op het gebied van Bacteriofagen zullen zoveel mogelijk worden betrokken bij dit initiatief.

Lees meer over bacteriofagentherapie op: https://www.bacteriofagentherapie.nl/

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan dit project!

 

UPDATE 06-2018: Dankzij inspanningen van de iniatiefnemers zijn alweer tientallen mensen van informatie voorzien hoe zij op dit moment faagtherapie kunnen krijgen in Georgie. Verder is er contact gelegd met medici en verzekeraars die faagtherapie serieus willen gaan onderzoeken. Ook zijn er kamervragen gesteld door de SP die door diverse overheidsinstanties beantwoord zullen moeten worden. Ook daarin speelt www.bacteriofagentherapie.nl een rol.

Het RIVM heeft een rapport uitgebracht waarin ze wetenschappers vragen om onderzoek te doen naar de werkzaamheid, effectivitteit en veiligheid van bacteriofagenthgerapie. Blijf ons steunen om dit onderzoek mogelijk te maken.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

145 donaties
€ 7.315,00