Bacteriofagentherapie

Bacteriofagentherapie | Geld inzamelen
 
 
Steun het onderzoek naar Bacteriofagen voor behandeling van bacteriele infecties

www.fagenbank.nl

Bacteriofagentherapie kan helpen om een oplossing te bieden voor het wereldwijde probleem van antibioticaresistentie. Steun daarom ons initiatief om in Nederland een Bacteriofagen collectie op te zetten voor medische behandelingen en om onderzoek te doen naar de beste manier om bacteriofagen toe te dienen.

Dat er iets moet gebeuren aan het probleem van antibioticaresistentie maakt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wel duidelijk met de verwachting dat als er geen oplossing komt dan zuller er in 2050 jaarlijks 10 miljoen mensen aan bacteriële infecties overlijden. Daarmee zou de Westerse wereld teruggeworpen worden naar een tijd dat een eenvoudige longontsteking je dood kan betekenen.

Bacteriofagentherapie wordt al 100 jaar succesvol gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties. In Nederland is deze vorm van therapie in de vergetelheid geraakt na de ontdekking van antibiotica, maar in de voormalige Sovjet Unie en Polen is deze methode in de laatste 50 jaar verder verfijnd. Ook in Belgie wordt bacteriofaagtherapie gebruikt door dokters in het Koningin Astrid Militair Hospitaal in Brussel. Omdat bacteriën nu steeds vaker resistent zijn tegen antibiotica wordt het gebruik van bacteriofagen in Nederland opnieuw overwogen.

De levens van meerdere Nederlanders zijn al gered of verbeterd door bacteriofagentherapie die zij hebben ondergaan in Georgie. Bekijk de recente TV-aflevering van 'Zorg.nu' en 'Dokters van Morgen' van AVROTROS (Antoinette Hertsenberg).

De levensreddende behandeling met bacteriafagen moet ook mogelijk worden in Nederland.
Maar dit is niet zomaar mogelijk. Daarom starten we een initiatief om dit te realiseren. We hebben een flink bedrag nodig, 3 miljoen euro, om een begin te maken om bacteriofagentherapie goed te kunnen ontwikkelen. Dit is een enorm bedrag en zelfs alle beetjes helpen. Het geld zal worden gebruikt voor de volgende doelen:

1: Verzamelen van fagen voor de aanleg van een internationale bacteriofaag bank

2: Promotie (onder de aandacht brengen) van faagtherapie bij medici, politici en verzekeraars

3: Ontwikkelen van toegankelijke patiëntinformatie en begeleiding

4: Testen van de beste methode om bacteriofagen toe te dienen

5. Onderzoek naar het voorkomen van resistentie tegen bacteriofagen

6: Opzetten van een diagnosecentrum om bacteriofaag gevoeligheid te testen en bacteriofagen te kweken. Deze stap zal verdere investeringen vereisen.

 

Dit is een initiatief van Moleculair Microbioloog Dr. Stan Brouns (TU  Delft).

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan dit project!

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
154 donaties
€ 8.425,00