Autisme geleidehond voor Indy

Autisme geleidehond voor Indy | Geld inzamelen
 
 
Autisme geleidehond voor onze lieve dochter Indy i.v.m. meerdere angsten

Indy is een lieve mooie meid van 7 jaar oud. Indy is gediagnostiseerd met een autistisch spectrum stoornis. Indy zit op het speciaal onderwijs en krijgt daarnaast nog begeleiding vanuit huis.

Indy heeft last van meerdere angsten die haar leven (en die van haar familie) nadelig beïnvloeden. Indy is gek op honden en kleine baby's. Hierdoor voelt ze zich op haar gemak en durft zij zichzelf te zijn. Indy heeft als klein meisje een hondje gehad (chihuahua) die zij overal mee naartoe nam. Geregeld hebben wij op honden van vrienden gepast zodat Indy een maatje had. Indy voelt zich een stukje zelfverzekerder als zij samen met een hond is.

Wij zouden voor Indy graag een autisme geleidehond aanschaffen. Maar helaas komt zij via KNGF niet aanmerking komen, omdat Indy de leeftijd van 7 jaar al heeft bereikt, en de KNGF alleen honden heeft voor kinderen TOT 7 jaar.

Omdat wij Indy alsnog heel graag een autisme geleidehond willen geven hopen wij het via deze weg te kunnen financieren. We zien namelijk dat Indy een heel stuk minder bang is in het bijzijn van een hond. De hond zal haar bijstaan bij de "dagelijkse" bezigheden, zoals naar de wc gaan/ naar bed gaan/ naar buiten gaan. Zodat zij hierbij niet altijd hoeft worden bijgestaan door haar moeder/ ander persoon.

Aangezien Indy lijdt aan een stoornis, is het belangrijk voor haar dat wij kiezen voor een speciaal getrainde hond i.p.v. een "gewone" (huis)hond.

De trainingen van de hond kunnen wij deels vergoed krijgen via PGB, echter de aanschaf van de hond komt volledig voor eigen rekening. Deze honden worden speciaal op maat gefokt.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
54 donaties
€ 3.050,00
Doel: € 3.000,00
101%

Deze actie is gesloten.