Auteursrechten boete Apeldoorn Actueel

Auteursrechten boete Apeldoorn Actueel | Geld inzamelen
 
 
auteursrechten boete Apeldoorn Actueel draait ons de nek om

Het lag niet in de lijn der verwachting, maar vanaf 17 september 2018 is er een einde aan een tijdperk gekomen. de nieuws en informatie website Apeldoorn Actuuel stopt (voor nu) met bestaan. Niet geheel vrijwillig, maar meer noodgedwongen.
 

Nadat Apeldoorn Actueel jarenlang onder een bedrijf had gehangen volgde enkele jaren geleden de overname in particuliere handen. Noem het een uit de hand gelopen hobby. De liefde voor de gemeente Apeldoorn met al zijn moois, maar ook de minder mooie dingen werden inbeeld en geschreven tekst gebracht.

We ontvingen dagelijks vele persberichten vaak voorzien van een afbeelding. Iets wat in de huidige tijd net zo belangrijk is als de geschreven tekst. Helaas zorgt die bijgevoegde afbeelding nu juist voor het einde van Apeldoorn Actueel.

Zoals de meeste wel weten rust er op afbeeldingen auteursrecht. De maker van de foto verdient de credits (indien gewenst) en in vele gevallen ook de vergoeding voor het maken van de foto. Helaas blijkt dat niet iedereen die persberichten instuurt op de hoogte is van het auteursrecht.

Het afgelopen jaar zijn we al meerdere malen geconfronteerd dat bleek dat er auteursrechten bleken te zitten op de afbeeldingen welke bij een persbericht waren toegevoegd, en dus ook door ons zo geplaatst. Inmiddels zijn we meerdere boetes van o.a. het ANP verder wegens in inbreuk maken van het auteursrecht.

De door ons onbedoelde schending van de auteursrechten heeft al vele honderden euro's aan schikkingen gekost. Helaas zegt de wet dat wij als Apeldoorn Actueel na moeten gaan of de geplaatste afbeelding auteursrechtelijk beschermd is. iets wat wat met de vele mailtjes per dag niet te doen is. Laten we wel wezen het is nog steeds een hobby. Helaas ontkennen de verzenders van de afbeeldingen hun deel hier in waardoor de schikking automatisch op ons bordje komt.

Maar de hobby begint te kostbaar te worden. Afgelopen donderdag kwam alweer een auteursrechten claim op een afbeelding binnen en deze was de druppel. Het is mooi geweest, de portemonnee is leeg. Apeldoorn Actueel koste geld, maar dat mag met een hobby. Maar ook hier zitten grenzen aan.

Het niet eenvoudig kunnen controleren of afbeeldingen welke bij persberichten mee worden gestuurd auteursrechten vrij zijn (of door de verzonden partij zijn voldaan voor het gebruik in de media) draait ons nu de nek om.

We willen je danken voor de mooie jaren, je bezoekjes, je reacties. En bedankt dat ook klein nieuws een groots platform mocht hebben.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 35,00
Doel: € 350,00
10%

Deze actie is gesloten.