Apennootje brengt educatie en muziek naar Cambodja

Apennootje brengt educatie en muziek naar Cambodja | Geld inzamelen
 
 
Help Apennootje om naar Cambodja te gaan!

Wat is Apennootje?

In september 2015 hebben wij het project Apennootje opgezet. Dit is allemaal begonnen als stageproject. In juni 2016 hebben we onze stage succesvol afgerond. Hierna zijn we met Apennootje verder gegaan als bedrijf. Wij hebben een educatief lesprogramma + CD gemaakt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Aan de hand van het lesprogramma en de CD geven wij workshops. Het lesprogramma bestaat uit 11 afzonderlijke themaverhalen die ook weer met elkaar verbonden zijn. Hierbij kan je denken aan; pesten, vriendschap, vallen en weer opstaan, jarig zijn enz. Alles sluit aan op de belevingswereld van jonge kinderen. Tijdens onze workshops maken kinderen op een leuke en leerzame manier kennis met muziek met behulp van onze eigen ontwikkelde hulpmiddelen.

 

Wat is ons plan ?

Ons plan is om bovenstaand concept uit te voeren in Siem Reap . Het lessenpakket zal hiervoor omgezet worden in het Engels. Het is niet één om één omgezet maar aangepast en vereenvoudigd op het niveau van het Cambodjaanse kind. Sommige thema’s passen niet bij de armoedige omgeving waar deze kinderen in opgroeien.

Wij willen muzieklessen/workshops gaan geven in het Engels zowel aan kinderen als docenten. Door het aan de docenten te leren blijft het voortbestaan. Voorbeelden mogelijke muzieklessen; met zelfgemaakte instrumenten van afval muziek maken, liedjes mee zingen, verhalen vertellen, knutselen enz. Elk thema/elke les heeft zijn eigen doel en leermoment. Voor de kinderen is dit ook een Engelse les aangezien ze daar Cambodjaans spreken. Naast de lessen willen we erg graag helpen op de schooltjes met verschillende activiteiten.

De klassen in Cambodja bestaat uit kinderen van 6 tot 16 jaar. Dus wij passen onze lessen zo aan dat iedereen en gevarieerd progamma krijgt en er wat van leert. 

Kosten

Natuurlijk zitten er heel wat kosten aan verbonden. Zoals de voorbereidingen en de verblijfskosten. Ook zullen we materialen moeten hebben om de lessen goed te kunnen uitvoeren. 

Wij hopen dat u ons wilt helpen zodat wij in december naar Siem Reap kunnen!

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over Apennootje? Neem dan even een kijkje op onze facebookpagina en stuur ons een berichtje en dan vertellen wij u graag meer!

https://www.facebook.com/apennootjecd/

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 3.500,00
0%

Deze actie is gesloten.