Anne en Fleur helpen op Lesbos!

Anne en Fleur helpen op Lesbos! | Geld inzamelen
 
 
Anne en Fleur gaan naar Lesbos om te helpen bij vluchtelingenkamp Kara Tepe!

Hi iedereen!

 

Ontzettend bedankt voor het bezoeken van onze fundraising pagina! Wij, Fleur en Anne, hebben een lange tijd het nieuws over vluchtelingen gevolgd en vonden het hoog tijd om zelf actie te ondernemen! De vluchtelingencrisis is een van de grootste problemen ter wereld op dit moment en wij willen graag helpen. Daarom gaan we deze zomer naar Lesbos (Griekenland) om twee weken lang vrijwilligerswerk te doen. 

 

Na ons verdiept te hebben in potentiële vluchtelingenorganisaties, hebben we besloten om met Movement on the Ground te gaan. Deze kleine Nederlandse organisatie werkt full-time in Griekenland om hier de vluchtelingen te helpen op welke manier dan ook. De organisatie heeft een "niet lullen maar poetsen" mentaliteit en dat spreekt ons erg aan. 

 

We gaan werken in het vluchtelingenkamp Kara Tepe, waar zo'n duizend vluchtelingen (voornamelijk kwetsbare gezinnen) verblijven met een onzekere toekomst. Het werk van Movement on the Ground is verdeeld in vier projecten:

1. De 'Giving Food Truck' - een foodtruck die zo'n tienduizend maaltijden per dag maakt. 

2. Community Centrum - verschillende activiteiten worden hier georganiseerd, van filmavonden met kinderen tot support groepen voor vrouwen en danslessen.

3. Voetbal Programma - vier keer per week wordt er voetbaltraining gegeven aan kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud. 

4. Solar Panel Installations - het kamp wordt zelfvoorzienend gemaakt door het installeren van zonnepanelen, zodat elk gezin hun toegang heeft tot elektriciteit.

 

We willen zoveel mogelijk geld ophalen om dit geweldige goede doel te ondersteunen, dus elke donatie is van harte welkom! We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van al onze avonturen daar. 

 

Tot slot willen we nog even zeggen: SUPERBEDANKT!

 

Fleur & Anne xx

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
35 donaties
€ 1.480,00
Doel: € 1.000,00
148%

Deze actie is gesloten.