ANDERS OVER LEVEN met kanker

ANDERS OVER LEVEN met kanker | Geld inzamelen
 
 
Tool om mensen die kanker hebben gehad te helpen weer grip op hun leven te krijgen!

Als je de diagnose kanker krijgt staat je leven op z'n kop. Je komt in de overleefstand terecht. Gelukkig komen er steeds meer gerichte behandelingen. Daar is in eerste instantie ook alle aandacht op gericht. Maar als je behandelingen achter de rug zijn, wat dan? Het verwerkingsproces begint dan pas. Al het voorgaande was strijd, overleven, daarna moet je weer gaan léven. Maar hoe doe je dat, met alle na- en bijwerkingen die je nog hebt? Op het moment dat je eraan toe bent om je emoties onder ogen te zien en te verwerken verwacht je omgeving (en jezelf) dat het allemaal weer 'normaal' is. Je krijgt misschien opmerkingen dat je er toch goed uitziet en dat je blij mag zijn dat je nog leeft. Toch voelt dat niet zo en ben je met je gevoelens aan het worstelen. Hoe krijg je weer grip op je leven? Op basis van mijn ervaringen als vitaliteitsprofessional met mensen met kanker bij Inloophuis De Cirkel in Helmond heb ik een tool ontwikkeld om mensen met kanker hierbij te ondersteunen: ANDERS OVER LEVEN met kanker.

Het is een uitgebreid doeboek met thema's als een achtbaan aan emoties, acceptatie, omgaan met problemen, zingeving, verbondenheid, angst en kanker en werk. Ik ben hiervoor geïnspireerd door Henriëtte Verhoeven, vriendin, cliënt, medeorganisator van interactieve avonden en lezingen bij De Cirkel, die op 27 januari 2018 overleed op 50-jarige leeftijd. Haar motto: 'Vier het leven!'

Helaas kom ik als ZZP-er niet in aanmerking voor ondersteuning door fondsen. De kosten zijn véél hoger dan voor een leesboek, doordat elke pagina anders is en er veel illustraties zijn gemaakt om het er aantrekkelijk uit te laten zien. Dat betekent dat er extra geld nodig is om het uit te kunnen geven. Het streefbedrag heeft alleen betrekking op de kosten voor vormgeving (ontwerp, opmaak, illustraties, fotomateriaal, 260 pagina's). Reëel gezien zou het doeboek meer dan € 50 moeten gaan kosten, maar ik wil het graag betaalbaar houden. De winkelprijs wordt € 23,75. (Bij verkoop via de reguliere kanalen ontvang ik daarvan ongeveer €5 per boek. Dat betekent dat er heel wat boeken verkocht moeten worden om uit de kosten te komen. Mocht je het willen bestellen, doe dat dan rechtstreeks via de website Anders over leven. Vanaf 1 februari 2019 is het leverbaar!)

Als ik het streefbedrag bij elkaar krijg verwacht ik dat de totale kosten met de verkoop van het boek wel afgedekt kunnen worden en dat zou betekenen dat ik aan het volgende boek kan gaan werken... waarschijnlijk ANDERS OVER LEVEN als je naaste kanker heeft!

Mariëtte van Hooff
06-05-2019

Gisteren deelgenomen aan een fietstocht ter nagedachtenis aan Henriëtte Verhoeven, aan wie het doeboek is opgedragen. Maar liefst 80 mensen deden mee, ondanks het koude weer en de buien! Tijdens de lunch mocht ik het boek presenteren en aan de bijeenkomst zat de mogelijkheid tot een donatie verbonden voor een goed doel. Welk doel? Jawel, het doeboek! Helemaal super, er is meer dan € 500 gedoneerd, er zijn boeken gekocht en vooral hartverwarmend al die lieve reacties...

Samen met de aankoop van Inloophuis De Cirkel van maar liefst 500 boeken (met steun van de Roprarun) voor € 7500 en de resultaten van de crowdfunding worden de extra kosten die het maken van zo'n doeboek met zich meebrengen (ontwerp, vormgeving, druk) al aardig gedragen. Inclusief overige verkoop zit ik nu op iets minder dan de helft van het totaalbedrag aan investeringen. De rest is redelijk normaal ondernemersrisico... Als de verkoop nu op gang komt, komt het helemaal goed. En dat begint te lopen. Mede doordat De Cirkel alle Inlopphuizen in Nederland van een inkijkexemplaar gaat voorzien. Dat heeft er al toe geleid dat een ander Inloophuis nu ook gaat beginnen met bijeenkomsten voor jonge vrouwen met kanker, met de oefeningen uit het boek als basis. Top!

Enthousiaste patiënten van ziekenhuizen hebben er al voor gezorgd dat er in verschillende ziekenhuizen inkijkexemplaren liggen. Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in oncologie tonen belangstelling. Inmiddels heb ik ook folders laten maken, dus mocht je ergens folders neer willen leggen: laat maar weten! Als maar steeds meer mensen voor wie het doeboek bedoeld is weten dat het er is! 

Alle donateurs heel hartelijk bedankt! 


Mariëtte van Hooff
01-03-2019

We zijn al weer anderhalve maand verder en er is veel gebeurd. Helaas is in deze periode mijn zwager overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Wat een rotziekte! En aan de andere kant het verschijnen van het doeboek... Kort gepresenteerd bij een bijeenkomst bij Inloophuis De Cirkel in Helmond op 4 februari (wereldkankerdag). Verder niet zoveel puf om er een grotere happening van te maken.

Dus nu langzaam aan, tijdens de bedrijven door, kijken hoe ik dit instrument onder de aandacht kan brengen bij mensen met kanker en betrokken professionals. Dat laatste valt nog niet mee. Veel organisaties en professionals krijgen waarschijnlijk heel veel mailtjes en verzoeken om steun van mensen die een boek willen schrijven of hebben geschreven. Gevolg: je krijgt op een mail zelfs geen antwoord, of je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Het bijzondere is dat zodra mensen ANDERS OVER LEVEN met kanker kunnen bekijken, hun mening van 'Alweer een boek' direct omslaat in 'Oh, maar dat is geen gewoon boek, wat mooi, hier kun je zelf mee aan de slag?! Ja, dit is inderdaad heel anders!' Gelukkig komen er nu al hier en daar bij afdelingen oncologie in ziekenhuizen en bij andere behandelaren zoals het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde inkijkexemplaren te liggen. Doordat patiënten het boek bij hun arts promoten, geweldig is dat. Het geeft aan dat de groep waar het om gaat hier echt iets aan heeft!

Mijn actie blijft nog even doorlopen tot 5 mei, de dag waarop de broers en partner van Henriëtte een fietstocht organiseren ter nagedachtenis en met een goed doel...een bijdrage voor dit doeboek wat mede door haar tot stand is gekomen! 

Dank voor alle steun en belangstelling tot nu toe! 


Mariëtte van Hooff
07-01-2019

Dankzij jullie giften en andere goede berichten zal het doeboek veel mensen met kanker kunnen bereiken! Dank voor de gulle gaven! In feite zijn er nu bijna 5 van de vele illustraties in het boek door jullie mogelijk gemaakt... Daarnaast heeft HG Assurantiën Brabant BV € 250 geschonken. En komt er een artikel in de nieuwsbrief van IPSO, de brancheorganisatie voor inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten die ztaat voor psychosociale oncologische zorg. Een stichting in de gemeente Deurne gaat voor alle inwoners met kanker gratis een boek ter beschikking stellen. De vriend(in)nen van Henriëtte die er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik het boek ging maken, gaan ter haar nagedachtenis een fietstocht organiseren op 5 mei en zij gaan het boek als goed doel ondersteunen.

Zo maar een paar voorbeelden van de initiatieven die er nu zijn. Het nieuwe jaar is dus goed van start gegaan. Ik hoop aan het einde van het jaar zodanig uit de kosten te zijn dat ik weer kan gaan werken aan het volgende boek!


32 donaties
€ 765,00

Deze actie is gesloten.