ANDERS OVER LEVEN met kanker | Geld inzamelen
 
 

ANDERS OVER LEVEN met kanker

Tool om mensen die kanker hebben gehad te helpen weer grip op hun leven te krijgen!

Als je de diagnose kanker krijgt staat je leven op z'n kop. Je komt in de overleefstand terecht. Gelukkig komen er steeds meer gerichte behandelingen. Daar is in eerste instantie ook alle aandacht op gericht. Maar als je behandelingen achter de rug zijn, wat dan? Het verwerkingsproces begint dan pas. Al het voorgaande was strijd, overleven, daarna moet je weer gaan léven. Maar hoe doe je dat, met alle na- en bijwerkingen die je nog hebt? Op het moment dat je eraan toe bent om je emoties onder ogen te zien en te verwerken verwacht je omgeving (en jezelf) dat het allemaal weer 'normaal' is. Je krijgt misschien opmerkingen dat je er toch goed uitziet en dat je blij mag zijn dat je nog leeft. Toch voelt dat niet zo en ben je met je gevoelens aan het worstelen. Hoe krijg je weer grip op je leven? Op basis van mijn ervaringen als vitaliteitsprofessional met mensen met kanker bij Inloophuis De Cirkel in Helmond heb ik een tool ontwikkeld om mensen met kanker hierbij te ondersteunen: ANDERS OVER LEVEN met kanker.

Het is een uitgebreid doeboek met thema's als een achtbaan aan emoties, acceptatie, omgaan met problemen, zingeving, verbondenheid, angst en kanker en werk. Ik ben hiervoor geïnspireerd door Henriëtte Verhoeven, vriendin, cliënt, medeorganisator van interactieve avonden en lezingen bij De Cirkel, die op 27 januari 2018 overleed op 50-jarige leeftijd. Haar motto: 'Vier het leven!'

Helaas kom ik als ZZP-er niet in aanmerking voor ondersteuning door fondsen. De kosten zijn véél hoger dan voor een leesboek, doordat elke pagina anders is en er veel illustraties zijn gemaakt om het er aantrekkelijk uit te laten zien. Dat betekent dat er extra geld nodig is om het uit te kunnen geven. Het streefbedrag heeft alleen betrekking op de kosten voor vormgeving (ontwerp, opmaak, illustraties, fotomateriaal, 260 pagina's). Reëel gezien zou het doeboek meer dan € 50 moeten gaan kosten, maar ik wil het graag betaalbaar houden. De winkelprijs wordt € 23,75. (Bij verkoop via de reguliere kanalen ontvang ik daarvan ongeveer €5 per boek. Dat betekent dat er heel wat boeken verkocht moeten worden om uit de kosten te komen. Mocht je het willen bestellen, doe dat dan rechtstreeks via de website Anders over leven. Vanaf 1 februari!)

Als ik het streefbedrag bij elkaar krijg verwacht ik dat de totale kosten met de verkoop van het boek wel afgedekt kunnen worden en dat zou betekenen dat ik aan het volgende boek kan gaan werken... waarschijnlijk ANDERS OVER LEVEN als je naaste kanker heeft!

Mariëtte van Hooff
07-01-2019

Dankzij jullie giften en andere goede berichten zal het doeboek veel mensen met kanker kunnen bereiken! Dank voor de gulle gaven! In feite zijn er nu bijna 5 van de vele illustraties in het boek door jullie mogelijk gemaakt... Daarnaast heeft HG Assurantiën Brabant BV € 250 geschonken. En komt er een artikel in de nieuwsbrief van IPSO, de brancheorganisatie voor inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten die ztaat voor psychosociale oncologische zorg. Een stichting in de gemeente Deurne gaat voor alle inwoners met kanker gratis een boek ter beschikking stellen. De vriend(in)nen van Henriëtte die er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat ik het boek ging maken, gaan ter haar nagedachtenis een fietstocht organiseren op 5 mei en zij gaan het boek als goed doel ondersteunen.

Zo maar een paar voorbeelden van de initiatieven die er nu zijn. Het nieuwe jaar is dus goed van start gegaan. Ik hoop aan het einde van het jaar zodanig uit de kosten te zijn dat ik weer kan gaan werken aan het volgende boek!


 

Laat een reactie achter

29 donaties
€ 680,00
Doel: € 7.329,00
9% / 18 dagen te gaan