Ambulance voor het Lamin Health Centre, Gambia

Ambulance voor het Lamin Health Centre, Gambia | Geld inzamelen
 
 
Ambulance voor het lamin Health Centre, Gambia

Best lezer,

Wij zijn Jarno Schetters & Jan Meeuwissen,woonachtig te Born & Horn. Wij zijn Team Toubab.

Wij zoeken donateurs , bedrijven die ons willen steunen met een geld bedrag om de ambulance naar Gambia te rijden.


 De ambulance zullen wij in November 2019 naar Gambia gaan rijden, via Marokko, Westelijke Sahara, Mauritanië, Senegal, om rond 6 December 2019 aan te komen in Gambia. (Datum van vertrek is aangepast) 

 
Met deze donatie actie willen wij Lamin Health Centre in Gambia ondersteunen die deze Ambulance hard nodig hebben . Dit is een kliniek in het dorp Lamin te Gambia. Onderweg naar Gambia stoppen wij onder andere bij het ziekenhuis Cheikh Zayed in Nouakchott in Mauritanië. Waar medicijnen en hulpmiddelen worden geschonken.


Wij van Team Toubab zullen het ingezamelde geld, goederen en ambulance persoonlijk naar Gambia brengen en daar afleveren.


Door deze constructie blijft er géén geld aan de zogenaamde “strijkstok” hangen.


Donatie gelden zijn bedoelt voor de  ambulance naar Gambia te kunnen rijden en financieel ondersteunen om dit voertuig inzetbaar te houden zoals onderhoud en brandstof. Tevens zullen wij alle gedoneerde goederen zoals medicijnen, hulpmiddelen, verbandmiddelen, medische apparatuur mee nemen op deze tocht.

Namens Team Toubab zouden wij het zeer waarderen indien u bereid bent een donatie te doen aan dit project. (Hoe klein dan ook….ieder bedrag is welkom)

https://www.doneeractie.nl/ambulance-voor-het-lamin-health-centre-gambia/-29532

Alvast hartelijk bedankt,
Jarno Schetters & Jan Meeuwissen

PS….Indien er vragen bij u rijzen ben ik graag bereid een en ander mondeling toe te lichten. Ik ben telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06-15518103 of mail: jarno-ts@outlook.com

 

Lamin Health Centre, Gambia

Kliniekje met medische posten in het binnenland
Het Lamin Health Centre is een kliniek in het dorp Lamin in Gambia.

Het ziekenhuis is in 2014 geopend en is de enige kliniek in Lamin Village met 35.000 inwoners. Maandelijks komen er zo’n 750 tot 1000 patiënten voor een medische behandeling. Naast hoge kindersterfte en malaria zijn hypertensie en diabetes hier doodsoorzaak nummer één. Medicijnen zijn slecht verkrijgbaar en de gemiddelde leeftijd in Gambia is dan ook bijna 30 jaar lager dan in Europa!

Om naast de bevolking van Lamin ook de dorpen in de buitengebieden van basisgezondheidszorg te bieden worden in 4 dorpen, in een straal van 35 km rondom Lamin, 4 kleine doktersposten gebouwd door Stichting Kinderen van Lamin, zodat ruin 100.000 mensen de meest elementaire zorg zullen krijgen.
De belangrijkste doelstelling is het gratis verstrekken van malariamedicijnen aan de kinderen in deze dorpen. Jaarlijks sterven nog heel veel kinderen aan deze ziekte, terwijl de meeste gevallen met goede medicatie te genezen zijn.

Het Lamin Health Centre is opgezet door de Nederlandse stichting Kinderen van Lamin. De kliniek wordt gerund door de Nederlandse Annemieke de Koning.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

71 donaties
€ 4.020,00
Doel: € 4.000,00
100%

Deze actie is gesloten.