Als alleen Londen een optie is

Als alleen Londen een optie is | Geld inzamelen
 
 

Ontbijten met een boterham, spelen met je kinderen, sporten, boodschappen tillen en opblijven na kinderbedtijd. Het klinkt zo normaal, voor Jolien geldt dit niet. 

Al bijna een jaar leeft ze op drinkvoeding, omdat haar darmen geen normale voeding kunnen verdragen. Haar werk als kinderfysiotherapeut is haar lust en haar leven, ondertussen lukt haar dit ook niet meer. 

Jolien heeft namelijk een ernstige vorm van endometriose. 

Endometriose is een slopende ziekte waarbij weefsel, dat lijkt op baarmoederslijmvlies, zich op allerlei plaatsen in het lichaam kan bevinden. Voornamelijk in en op de organen in de buikholte, maar ook daarbuiten. Het weefsel reageert op hormoonveranderingen. Tijdens de menstruatie reageert het weefsel hetzelfde als het weefsel in de baarmoeder: het weefsel wordt dikker, breekt af en bloedt. Er is alleen geen manier voor het weefsel om het lichaam te verlaten. Het weefsel ‘menstrueert’ elke menstruatie mee, wat uiteindelijk chronische pijn veroorzaakt. Er ontstaat hierdoor toenemend littekenweefsel, verklevingen en ontstekingen. Als gevolg hiervan kunnen aangedane organen beschadigt raken en het functioneren van de organen verslechteren. 

Drie jaar geleden is Jolien geopereerd waarbij er een gedeelte uit de dikke darm is gehaald. Helaas, blijkt nu, dat er nog endometriose zit in de endeldarm (tegen de zenuwen aan), de dunne darm en ook het middenrif is aangedaan.

Dit opereren is erg risicovol, er zou blijvende zenuwschade kunnen optreden, het gevolg hiervan is dat de darm en blaas niet meer functioneren. Om het middenrif te opereren moet eerst de lever aan de kant gehaald worden. De endometriose specialisten in Nederland kunnen en durven om die reden niet te opereren. In goed overleg is Jolien voor een second opinion naar Londen gegaan, daar zit een Internationaal erkent expert op het gebied van endometriosebehandelingen. In samenwerking met de artsen in Nederland zijn alle aangedane plekken goed in kaart gebracht. De conclusie is dat ze in Londen dit wél kunnen en de operatie aandurven! 

De operatie biedt voor Jolien enorme kansen! Eten wat de pot schaft, pijn vermindering, energie zoals een jonge moeder hoort te hebben, bewegen zonder kortademig te worden, weg met die zenuwpijn in het been, weer werken met volle overgave én last but not least: de Enschede kidsrun rennen met haar kinderen in september!

En nu? Eindelijk staat de datum vast, Jolien wordt begin maart geopereerd in Londen. De operatie, reis-en verblijfskosten zijn €30.000,-. Slechts een gedeelte wordt vergoed vanuit de Nederlandse zorgverzekering. Wij willen Jolien en haar gezin graag een financiële steun bieden, om vanuit Nederland toch een handje te helpen. Dit kunnen wij helaas niet alleen. Helpen jullie mee?

Liefs,

Rianna en Ellen Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
622 donaties
€ 19.921,00
Doel: € 15.000,00
132%

Deze actie is gesloten.