De Molukse gemeenschap in Alphen vraagt haar stadsbewoners om hulp!
De Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn roept haar vrienden, kennissen en stadsbewoners op om te helpen met deze hulpactie.
Om de slachtoffers een stevig hart onder de riem te steken voor de Kerstdagen.
Het delen van dit bericht met anderen wordt daarom ook zeer op prijs gesteld.
Noodsituatie op de Molukse eilanden
Op 26 september zijn de bewoners van het Molukse eiland Ambon en omliggende eilanden opgeschrikt door een zware aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter. De afgelopen twee maanden zijn meer dan 2000 naschokken en serieuze bevingen van een iets lagere orde geteld.
Onlangs is zelfs een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter gemeten in het noorden van het Moluksen eilandengroep.
Naast de meer dan 40 dodelijke slachtoffers raakten 1500 mensen gewond. 6500 huizen zijn ernstig beschadigd en ruim 500 openbare ruimten tot puinhoop verworden, zoals ziekenhuizen, scholen en bruggen.
170.000 mensen dakloos
170.000 mensen zijn dakloos geworden, omdat hun huizen zijn verwoest en/of de angst voor een tsunami erg groot is onder de bevolking. Daarom slapen zij noodgedwongen in primitieve tentenkampen in de bergen.
De angst is groot. Mensen van jong tot oud zijn de bergen in gevlucht, waar zij zich veilig wanen. Daar leven zij nu al twee maanden met gezin en families onder erbarmelijke omstandigheden in de openlucht.
De kans op het uitbreken van ziektes neemt met de dag toe, omdat goede sanitaire voorzieningen niet voldoende of totaal niet aanwezig zijn.
Molukse gemeenschap
De Molukse gemeenschap in Nederland maakt zich ernstige zorgen. Alphen aan den Rijn heeft ook een grote Molukse gemeenschap en ook hun families op de Molukken zijn getroffen door dit zware natuurgeweld. De schreeuw om hulp is daarom groot!
Directe Noodhulp
Wederopbouw zal pas na 6 maanden plaatsvinden. Momenteel bestaat de sterke behoefte aan directe noodhulp. Grootschalige humanitaire hulpverlening blijft vooralsnog helaas uit. De mensen voorzien van eerste levensbehoeften is nu prioriteit nummer een!
Alle donaties worden alleen ingezet voor noodhulp!
Een team van Alphenaren zet daarom deze hulpactie op en vraagt hierbij iedereen vrijblijvend om steun. Onder het motto: "Alle kleine beetjes helpen". Elke donatie aan dit initiatief is meer dan welkom, want elke euro is op de Molukken zoveel meer waard, zeker in deze noodsituatie!
TEAM Alphenaren zal zelf hulpacties uitvoeren!
In de maand december zal een team Alphenaren, op eigen kosten, afreizen naar de Molukken om directe noodhulp te bieden door het verstrekken van eerste levensbehoeften. Denk aan eten, drinken (schoon drinkwater), medicijnen, maar ook zeilen om tenten te kunnen bouwen en dekens voor de warmte.
Uitgangspunt is dat de gelden voor hulp transparant besteed worden, zodat iedereen weet wat er daadwerkelijk met zijn donatie gebeurd!
Wat krijgt u ervoor terug?
- Het team zal gedetailleerd verslag uitbrengen in de vorm van beeldmateriaal en blogs op social media.
- Alle inkomsten en uitgaven worden publiekelijk inzichtelijk gesteld.
- Dankbaarheid vanuit de Molukse gemeenschap in Nederland en op de Molukken.
Nederland heeft een speciale band met het Molukse volk!
Nederland heeft een speciale band met de Molukse eilanden en het Molukse volk, want Nederland heeft 350 jaar koloniaal gezag uitgevoerd op deze eilanden vanwege de specerijhandel. De welvaart in Nederland is mede te danken aan de specerijen van de Molukse eilanden, zoals kruidnagel en nootmuskaat. Deze bekende specerijen vinden namelijk hun oorsprong op de Molukse eilanden.
Destijds was een kilo kruidnagel meer waard dan een kilo goud! Nederland heeft toen zelfs 'Nieuw Amsterdam', nu beter bekend als het grote 'New York', ingeruild met de Engelsen voor het Molukse eiland 'Run'.
Ook bestaat de huidige Molukse gemeenschap in Nederland voornamelijk uit nakomelingen van soldaten die voor de Nederland hebben gevochten tijdens de tweedewereld- en dekolonisatieoorlog in Nederlands-Indie. Helaas hebben deze Nederlandse veteranen van de Nederlandse overheid nooit de erkenning en waardering ontvangen die zij verdienden voor hun jarenlange inzet.
Speciale gift voor elke donateur!
Kruidnagels hebben naast smaak ook een pijnstillende en helende werking.
Daarom zal dit initiatief elke donateur een zakje kruidnagel kado geven als dankbetuiging!
Uw donatie verzacht namelijk de pijn en leed op de Molukse eilanden, onze hartelijke dank daarvoor!
Door uw donatie bekrachtigd u de bijzondere band en medeleven!
Kruidnagel wordt tot op de dag van vandaag nog gekweekt door de lokale bevolking. Dit initiatief zal deze dan ook afnemen op eigen kosten om als geschenk aan alle donateurs te kunnen geven. U haalt daarmee letterlijk de geur van de Molukse eilanden in huis als herinnering aan uw deelname. Onze dankbaarheid zal voor altijd te ruiken zijn.
Laat daarom uw e-mailadres achter, zodat wij contact op kunnen nemen!
Onze dank en band is groot en eeuwig!
TERIMA KASIH BANYAK!
Namens de Alphense Molukse gemeenschap.
Heeft u vragen?
Neem contact met ons op via e-mailadres: malukurasa.alphenrasa@gmail.com