Alles was voor Lucca

Alles was voor Lucca | Geld inzamelen
 
 
3 weken voor mogelijke transplantatie sterft Lucca 3 . Ouders nog diep in de schulden

Op 8 april 2014 wordt er een klein mannetje geboren. De tweede zoon van Sergio en Natalia, het kleine broertje van Alessando, dan 6 jaar oud.

Het kleine mannetje heet Lucca, en heeft dubbele pech. Zijn beide niertjes werken niet goed én hij is geboren in een land waar medische zorg niet “zomaar” voor handen is (Paraguay). De artsen geven hem hooguit een paar dagen…

Op het laatste moment komt er een katheter beschikbaar in maatje “te vroeg geboren baby”, waarmee Lucca gespoeld kan worden: in Argentinië! Dat zou zijn leven wel eens kunnen verlengen.

En dus wordt hij geopereerd. En met succes! De behandeling slaat aan, en Lucca is voorlopig gered.

Uiteraard ontwikkelt het lijfje niet zoals het normaal gesproken zou moeten, maar hij groeit. En hij ontwikkelt zich. Net als elke baby doorloopt hij de stappen van herkenning, lachen, bewegen, kruipen. Boven verwachting van de artsen. Boven verwachting van iedereen. Maar ook tot blijdschap van iedereen die Lucca en zijn familie een warm hart toedraagt.

Maar de behandeling kost geld. En Lucca heeft veel meer zorg nodig dan een gemiddelde pasgeborene. Dus neemt zijn moeder ontslag om voor hem te kunnen zorgen. Naast het werk van zijn vader zijn ze elke week bezig met van alles om geld binnen te brengen voor de dure behandelingen in het ziekenhuis. Er worden pizza’s gebakken en verkocht, bingo’s georganiseerd, noem maar op.

Ook zijn er familieleden en vrienden om ze heen die bereid zijn geld te lenen voor de medische zorg.

Lucca groeit verder. Ondanks de pijn en de talloze ziekenhuisbezoeken lacht hij op bijna alle foto’s. Vaak samen met zijn trotse grote broer, die zich al geen leven meer voor kan stellen zonder zijn kleine broertje.

Lucca viert zijn eerste, tweede en derde verjaardag. Iedereen is daar dolgelukkig mee. Ze weten: als hij 4 wordt (en 15 kilo zwaar is), is hij groot genoeg voor een niertransplantatie. Dus heel voorzichtig durfden ze al een beetje af te tellen. Nog een paar weekjes moet hij het volhouden…

En dan gaat het mis. Er treedt een schimmelinfectie op rond de katheter. Artsen proberen het te behandelen, maar krijgen het niet onder controle. Uiteindelijk moet er een duivelse keuze worden gemaakt: de katheter moet eruit om de schimmel te kunnen behandelen. Doe je dat niet, dan zal Lucca sterven. Maar zonder katheter kan hij ook niet. Althans: de kans dat hij dat overleeft is maar minimaal…

Afgelopen maandag, 12 maart 2018 komt het slechte nieuws. Lucca heeft zijn vierde verjaardag niet mogen halen. Bijna vier jaar nadat de artsen zeiden “nog maar een paar dagen” heeft hij de strijd op moeten geven. Hij laat zijn vader, moeder en grote broer, nu 10, achter…

Door alle medische kosten hebben zijn vader en moeder hun huis moeten verkopen, nog meer geld moeten lenen bij iedereen die hiertoe bereid was. Alles al die tijd om Lucca in leven te houden. Met de hoop op een echt leven, later…  Alles voor Lucca. Todos por Lucca kun je vinden op Facebook. Met nog meer verhalen en foto’s van het korte leventje van dit mooie mannetje.

Ze blijven niet alleen achter zonder hun jongste zoon, maar ook zonder huis en met een schuld van iets meer dan € 50.000,-. En in Paraguay heb je geen vangnet van de overheid. Geen tijd om je verdriet te verwerken. Je moet gewoon weer aan het werk en zorgen dat de boel draaiende blijft.

Wij zouden ze graag willen helpen met een zetje in de goede richting. Hun kindje komt nooit meer terug, maar ze moeten hun leven weer zien op te pakken. En dat gaat beter mét een huisje en zonder ook nog die financiële last.

Wie helpt ons mee?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
23 donaties
€ 465,00
Doel: € 20.000,00
2%

Deze actie is gesloten.