Alles voor een kindje

Alles voor een kindje | Geld inzamelen
 
 

 

*zie updates voor actuele info

Laatste update: januari '22 'ein-de-lijk' HET IS GELUKT, LISETTE IS ZWANGER!

April 2019:

Dit zijn Dennis en Lisette. Lisette is een geboren moeder en Dennis een geboren vader. Maar helaas heeft niet iedereen het geluk dat het krijgen van een kindje vanzelf gaat.

De hoop om op een natuurlijke manier zwanger te worden hebben ze al lang geleden op moeten geven. Inmiddels doen zij al meer dan 4 jaar lang alles wat in hun macht ligt om hun allerdiepste hartewens in vervulling te laten gaan.

Na 9 tevergeefse pogingen via alle mogelijke technieken (ICSI) in Nederland, Belgie en Duitsland hebben ze vorig jaar het loodzware besluit moeten nemen om een spermadonor te zoeken.

Op basis van deze donor zijn er in totaal 6 nieuwe pogingen mogelijk. 3 hiervan zijn inmiddels zonder resultaat via IUI gedaan. De artsen hebben geadviseerd om de resterende 3 pogingen via IVF/ICSI te doen. De kosten van 1 behandeling incl alle bijkomende kosten van medicatie e.d. zijn echter 4750 euro. Geld dat er door alle voorgaande pogingen niet meer is.

Dit is de reden dat wij deze actie zijn gestart. Lisette en Dennis zien dit als hun allerlaatste kans om een kindje te krijgen. Wij willen deze kans zo groot mogelijk maken en willen jou vragen om hier een bijdrage aan te leveren. Hoe groot of klein ook. Alles is welkom.

Zodra er genoeg geld is verzameld, kunnen Lisette & Dennis starten met de IVF poging en alle bijbehorende kosten. Alles wat er extra gedoneerd wordt, zal gebruikt worden voor evt. volgende pogingen *zie update 02-09-2019* , maar ook voor medicijn- en reiskosten die uit eigen zak betaald worden. 

Als de poging slaagt, krijgt iedereen die heeft bijgedragen naast eeuwige dankbaarheid een persoonlijk geboortekaartje.

Met warme groet en heel veel liefde,

Team Liset & Den

Martijn Geleijnse
12-01-2022

- Ein-de-lijk -

Het is ongelooflijk, maar waar. Na 7,5 jaar mogen we van de daken schreeuwen dat het gelukt is, dat we ein-de-lijk een positieve test in handen hadden.

Het is nu januari '22 en Lisette is 14 weken zwanger, van een.....tweeling! Het gaat heel erg goed, de kleintjes doen het ook heel goed.

We willen via deze weg iedereen nogmaals bedanken, het is niet in woorden uit te drukken hoe bijzonder deze doneeractie voor ons is (geweest).

En dan zien we deze week ineens donaties voor spullen voor de tweeling, hoe geweldig is dat?! Superlief, het wordt ontzettend gewaardeerd!

Op onze insta (@lisette_dennis_) plaatsen we updates en kun je ons verhaal volgen, we zullen hier stoppen met het plaatsen van updates.

Voor iedereen veel liefs en nogmaals: 1000x dank voor alles@


Martijn Geleijnse
19-09-2021

- De teller staat op 0, we beginnen opnieuw -

Een jaar verder....een jaar waarin ontzettend veel gebeurd is. Ondanks de coronacrisis, konden wij gelukkig naar Spanje. 2 pogingen waarvan de eerste met het tesemateriaal van Dennis was en er helaas geen bevruchtingen over waren tot dag 5.

De tweede poging was met donorzaad, gelukkig heeft Dennis een zeer mediterraans uiterlijk dus die donor was snel gevonden ;)

De opbrengst van eicellen viel wat tegen, het aantal bevruchtingen was op zich mooi. 4 goede embryo's, waarvan we we 2 terugplaatsingen hebben gehad. Alle hoop op dat dit goed zou gaan, maar helaas..... weer geen positieve zwangerschapstesten.

Na de laatste keer hebben we gezegd dat we dit niet meer wilden, niet nog een keer hetzelfde met ook dezelfde uitkomst.

In goed overleg met de kliniek zijn er verschillende opties besproken. De optie dubbeldonatie spreekt ons het meest aan. Dubbeldonatie houdt in dat er zaadcellen van een donor en eicellen van een donor bevrucht worden in het lab en dat deze bij Lisette wordt teruggeplaatst. Het lijkt het medisch team het meest aannemelijk dat daarmee de oplossing gevonden wordt.

Wij durven niet meer te hopen, maar durven dit wel aan te gaan. We hebben er veel over gepraat, over nagedacht, over gehuild en ook gelachen. Het is tijd voor deze stap waarvan we never nooit gedacht hadden deze te zetten. Meer over dit proces op onze IG: @lisette_dennis_

Dit is de donatiepagina, daarom hier ook een financiële update. De pot is leeg....we hebben het onvoorstelbaar gedoneerde bedrag mogen gebruiken voor alle onderzoeken en de laatste pogingen.

Dus....we beginnen opnieuw! En dan zijn er dus mensen (bekend en onbekend) die meteen weer doneren, daar zijn we nog steeds niet aan gewend.

Heel, heel erg bedankt voor de lieve berichten die bij de donaties gezet worden. Helaas hebben we geen gegevens van jullie, dus daarom via deze weg!

 

Liefs en keep you posted!


Martijn Geleijnse
01-10-2020

De herfst breekt aan....

In dit traject voelt het soms alsof we alle seizoenen meemaken. De herfst van 2020 breekt aan, het wordt natter en kouder en vroeger donker. Zo voelt de status van ons traject ook.

We zitten net als de herfst in een tussenfase. Sluiten het ene af en ergens in de verte zien we het ander en nu is het vooral koud en schemerig! We hebben veel informatie verzameld in Spanje en nu aan ons de taak om te vergelijken en beslissingen te nemen. Gezien de hoge bedragen en het feit dat een lichaam op een gegeven moment er ook wel klaar mee is, willen we uiteraard de juiste keuze maken. Het overige materiaal dat vanuit de operatie van Dennis verkregen is, moet vervoerd worden naar Spanje. Wij zullen zelf toch echt 1 of 2x  naar Spanje moeten, kan dat in coronatijd en wat zijn dan de gevolgen daarvan? Keuzes, onderzoeken, nadenken.... 

Ondertussen gebeuren er heel bijzondere dingen, waar we echt stil van raken. (Anonieme) donaties waar we echt door geraakt worden, lieve woorden van bekenden en onbekenden...we staan er niet alleen voor!

Dus wederom: 100.000 maal dank voor je donatie. Het voelt nog steeds onwerkelijk en een tikkeltje ongemakkelijk, maar het is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar we zijn! 


Martijn Geleijnse
18-08-2020

En de teller staat op 0.....

In de afgelopen maanden is er een hoop gebeurd:

- Lisette is geopereerd! Er zijn 2 cysten en een eileider + wat verklevingen weggehaald

- Dennis heeft een microtese operatie ondergaan, waarbij ontdekt werd dat hij maar 1 nier + 1 zaadleider had. Wel 14 rietjes met zaadcellen ingevroren!

- Na meer dan een jaar is er een nieuwe ICSI poging gedaan. Deze is helaas uitgelopen op een enorme teleurstelling. Geen doorgedeelde embryo's meer op de dag van terugplaatsing. Verslagen, verdrietig, angstig...alles tegelijk.

 

En nu dan?? We hebben echt geen idee... het voelt niet goed om zo door te gaan, het voelt ook niet goed om te stoppen. We weten het niet. We gaan op onderzoek uit naar de mogelijkheden. Feit is: dankzij alle donaties konden we bovenstaande allemaal doen. Dankzij bovenstaande staat ook de teller weer volledig op 0. 

We danken een ieder die zn steentje bijdraagt/bijgedragen heeft. Je hebt geen idee hoe bijzonder dit is ❤


Martijn Geleijnse
30-04-2020

- hoe is het nú met? - 

Een jaar later....een jaar waarin onze wens helaas nog niet vervuld is. Wél een jaar waarin veel gebeurd is.

Op advies van de arts zijn we bij een endometriosespecialist terechtgekomen. Zij zag een aannemelijke kans dat de endometriosecyste oorzaak is van de mislukte pogingen. Dus een traject startte met medicatie waardoor ik in de kunstmatige overgang terechtkwam en op de wachtlijst voor een operatie gezet werd. 6 maanden medicatie, operatie en 2 maanden daarna weer een ICSI poging. Dat is enorm lang, maar ook te overzien.

Toen de operatie bijna gepland werd, kwam het coronavirus en werden alle behandelingen 'on hold' gezet. 

Dus nu....in afwachting van de operatie, nog steeds aan de medicatie en hopen dat deze zomer de operatie kan plaatsvinden. 

Inmiddels gelukkig het spaarpotje weer aan kunnen vullen met alle donaties, waardoor we weer een eind richting het benodigde bedrag gaan!

En nog steeds heel dankbaar voor alle donaties en lieve woorden!

Voor verdere updates; volg ons op Instagram @lisette_dennis_


Martijn Geleijnse
01-12-2019

- Hoe is het nu met? -


We krijgen veel vragen hoe het nu met ons gaat... afgelopen weken is er een hoop gebeurd. Eind oktober ben ik bij een endometriosespecialist geweest om een cyste in mn eierstok te onderzoeken, die zat er een jaar of 2/3. De cyste bleek enorm gegroeid (7x4 cm). Advies; rigoureuze aanpak gezien de hele geschiedenis. Half jaar kunstmatige overgang om de oestrogeentoevoer te stoppen (cyste groeit op oestrogeen), dan operatief verwijderen en dan door met IVF. Uiteindelijk de keuze gemaakt om dit te doen, dus komende maanden rustig afwachten en voorbereiden op wat komen gaat. Superheftig en frustrerend (zie je nou wel), maar ook fijn dat er wat gebeurt. Dus komende 4 maanden in de wachtstand! Gelukkig geen last bijwerkingen (ik heb er geen last van in ieder geval 🤣) 

Een heel groot deel van het ingezamelde geld is opgegaan aan de laatste volledig mislukte IVF poging (zie update 02-09-19), maar als we dan zien wat er daarna allemaal nog gedoneerd is....dat raakt ons!

We willen nogmaals van deze gelegenheid gebruik maken om te bedanken voor alle donaties! Dankbaar voor elke euro die binnenkomt. Van lieve (oud) studenten, vrienden van vrienden, onbekenden, bekenden...Heel bijzonder dat er zo meegeleefd wordt! En heel fijn dat we op deze manier de komende poging volledig kunnen betalen van alle giften die zijn binnengekomen. We hopen dat 2020 het jaar wordt waarin onze droom werkelijkheid wordt!

Heel veel liefs,

Dennis & Lisette


Martijn Geleijnse
02-09-2019

Lieve, meelevende donateurs,

We zijn inmiddels een paar maanden verder en nog steeds raken we geëmotioneerd van alle donaties en het medeleven. Van mensen die we heel goed kennen tot mensen die ons niet eens kennen, geen woorden om uit te drukken hoe bijzonder dat is. Dus we zijn ontzettend dankbaar voor familie Geleijnse en de liefste Nancy die deze actie op poten hebben gezet! Onze grootste wens nog niet vervuld, maar we geven de moed niet op!

Helaas is de poging die wij van deze donaties hebben betaald volledig mislukt door allerlei omstandigheden en dan is de situatie gewoon een commerciële handeling en ben je je geld kwijt! Een enorme domper!

Daarnaast hebben onze artsen in Düsseldorf  besloten voor zichzelf te beginnen, dat betekent: wachten tot die kliniek opgestart is en wij daar terecht kunnen, een hoop regelen (materiaal van kliniek naar kliniek transporteren), onderzoeken.... en ook helaas: nóg meer betalen! Hoe fijn is het om dan te zien dat er nog steeds gedoneerd wordt! Echt heel bijzonder.

Afgelopen 1,5 jaar hebben wij meegewerkt aan een televisieprogramma rondom dit thema. Vanaf 10 september zijn wij te zien in het programma 'Niets liever dan een kind' om 21.30 uur op SBS6.

We laten zien wat het traject inhoudt, hoe wij daarmee omgaan en welke weg er bewandeld wordt. We stellen ons kwetsbaar op, nemen jullie mee in alle emoties die we ervaren om zo een taboe te doorbreken! 

We hopen dat mensen die in een vruchtbaarheidstraject zitten hier iets aan hebben, maar ook alle mensen die er geen idee van hebben. Meer begrip, minder 'domme' (onwetende) opmerkingen, meer vragen en open gesprekken... Onvoorstelbaar spannend voor ons om ons zo kwetsbaar op te stellen voor heel Nederland, maar we staan er voor 100% achter en hopen op veel kijkers.

Liefs,

Dennis en Lisette

https://www.kijk.nl/sbs6/nietslieverdaneenkind/videos/xgowFNiqcXJ/niets-liever-dan-een-kind


1608 donaties
€ 20.861,00