After school Bathurst

After school Bathurst | Geld inzamelen
 
 
Help de BSO in Bathurst, alle kleine beetjes helpen!

Bathurst is een dorp vlakbij Port Alfred. Een dorp waar helaas een grote buurt is met veel armoede (township).
In deze buurt komt drie keer per week de Soupkitchen om extra eten te brengen voor de inwoners.

In Bathurst staat een BSO voor de kinderen die na schooltijd gaan rondzwerven op straat. Dit doen ze omdat de ouders werken, of omdat er thuis amper naar de kinderen omgekeken wordt. Er lopen vaak kinderen van 1 tot 4 jaar op straat rond met hun broer of zus van 7 of 8 jaar die op hun past. Deze kinderen komen dan vaak naar de opvang zodat de broer of zus huiswerk kan maken en niet op hoeft te passen.

Het gebouw van de BSO is erg klein en vervallen en wordt gedeeld met de kerk. De hele buurt maakt er dus gebruik van. Er zijn plannen om het gebouw uit te breiden, zodat de opvang een eigen gedeelte krijgt.
Voor de kinderen zou het mooi zijn als de buitenkant weer net gemaakt wordt, zodat het warmer is binnen. Hier zijn wij m.b.v. wat geld al druk mee bezig geweest. Helaas zitten er ook gaten in het dak, wat betekent dat als het heel hard regent of waait de leerlingen niet naar de BSO kunnen komen. En juist dit soort dagen hebben de leerlingen de BSO hard nodig.
Verder zou het heel mooi zijn als we nieuwe boeken voor de kinderen kunnen kopen, lezen wordt namelijk enorm gestimuleerd. De kinderen beginnen de middag met een gebed waarnaar ze het volgende zeggen:

The more you read, the more you learn. The more you learn, the smarter you grow.

Hierna gaan alle leerlingen eerst hun huiswerk maken. Als ze geen huiswerk hebben moeten ze het eerste uur boekjes lezen: samen of met de begeleidster. Daarna mogen ze spelen.
De leerlingen hebben heel weinig om mee te spelen. Er is één zachte voetbal waar ze een beetje mee kunnen voetballen. Wij hebben nu een paar keer wat spullen meegenomen waar ze mee konden spelen, hier zijn ze dan heel blij mee.

De begeleidster is een vrouw die iedere middag naar de BSO komt om in haar eentje op soms wel dertig kinderen te passen. Zij helpt de kinderen met lezen, schrijven, tekenen (als ze genoeg materiaal hebben) en natuurlijk spelen. Het is een hele lieve vrouw die ook graag af en toe iets leuks gaat doen met de kinderen. Bijvoorbeeld afgelopen September toen ze met alle oudere kinderen naar Addo Elephant Park geweest is. Dit was een week waar alle nationale parken gratis waren voor kinderen en daar heeft ze dankbaar gebruik van gemaakt. Met wat extra hulp van Stenden heeft ze transport geregeld en hebben ze een dag gehad om nooit te vergeten. Helaas kan de hulp van Stenden niet meer gerealiseerd worden dus komt het nu allemaal op de begeleidster zelf aan. Zij kan dit niet helemaal alleen bijhouden. Dit zou betekenen dat de after school moet sluiten, terwijl dit van groot belang is voor de toekomst van deze kindren. Daarom willen wij u vragen om te doneren voor Mrs Tokwe en de BSO. Met al het geld dat we willen verzamelen kan de BSO blijven bestaan!
We hebben zelf al gerealiseerd dat het gebouw opgeknapt is en dat de kinderen een netball net hebben om buiten te kunnen spelen, de rest kunnen we helaas niet helemaal alleen en daarvoor hebben we hulp nodig! Alle kleine beetjes helpen om de BSO langer te laten bestaan.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 527,00
Doel: € 1.000,00
52%

Deze actie is gesloten.