Afgekeurd tussen wal en schip

Afgekeurd tussen wal en schip | Geld inzamelen
 
 
Help ons aan een normaal bestaan

Mijn naam is Rinaldo, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Hellevoetsluis.
In juli 2013 ben ik geopereerd voor een hernia en in oktober 2013 kreeg ik zaadbalkanker. In maart 2014 ben ik schoon verklaard van de kanker. De kanker zat echter in stadia 2, waardoor er een snellere kans is dat het alsnog terugkeert.

Zowel de hernia-operatie als de chemotherapie hebben een behoorlijke impact gehad op mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. De effecten hiervan merk ik nog dagelijks. Ik heb slijtage in mijn rug en dagelijks merk ik nog wat een heftig effect de chemotherapie op mijn lichaam heeft. Zo is mijn gebit er ernstig op achteruit gegaan, ik heb veel gaatjes en een aantal kiezen zijn afgebroken. Ik heb dagelijks pijn in mijn gewrichten en ik heb een slechte conditie, door dit is mijn uithoudingsvermogen klein. Ook ben ik dagelijks misselijk en heb ik regelmatig allerlei kwaaltjes, zoals longontstekingen en blaasontstekingen. Sinds de chemotherapie ben ik niet meer vruchtbaar, er is echter wel sperma ingevroren.
Mijn draagkracht is laag, ik ben geestelijk uitgeput vanwege alles wat ik mee heb moeten maken.

Daarbovenop komt de geldstress, want mijn vriendin verdient 'te veel', waardoor ik geen aanspraak maak op een bijstandsuitkering. Een WIA kan ik niet krijgen, omdat ik voordat ik geopereerd werd, op een 0-uren basis bij uitzendbureaus werkte. Echter vanwege de pijn in mijn rug hield ik dit nooit lang vol en na jaren werd mijn hernia eindelijk ook gezien en ben ik hiervoor geopereerd.
Vanwege de uitputtingsslag op zowel mij als mijn vriendin, hebben we een lange tijd geen stappen ondernomen voor onder andere financiele verbetering, totdat we inzagen dat we hulp nodig hadden. Een maatschappelijk werker ondersteunt ons nu in het ondernemen van dingen die uiteindelijk tot lastenverlichting kunnen leiden.

Begin november 2016 heb ik dan ook samen met mijn maatschappelijk werker de kracht en energie gevonden om naar het UWV te stappen voor een keuring, hierbij ben ik voor 100% afgekeurd. Er leek wat hoop te zijn voor verbetering in onze financiele situatie!
Nadat ik afgekeurd was heb ik dan ook een aanvraag Wajong gedaan, maar deze is afgewezen onder het mom van de participatiewet, op mijn 18e had ik volgens het UWV immers arbeidsvermogen.

Financieel is het dan ook zwaar. Na afschrijving van de vaste lasten en een beperkt budget voor de basisboodschappen is het geld op. Er is geen buffer, de wasmachine kan simpelweg niet kapot gaan, maar ik kan ook niet voor controle naar het ziekenhuis, omdat ik mijn eigen risico niet kan betalen. Eigenlijk hoor ik tot 10 jaar nadat ik schoon ben verklaard op controle te komen, omdat het risico dat de kanker terugkomt aanwezig blijft. Daarnaast moet ik eigenlijk ook echt naar de tandarts om mijn gebit te laten behandelen.
Ik heb een indicatie om naar de pijnpoli te gaan voor de slijtage in mijn rug, maar wederom komt het verhaal van het eigen risico hier weer naar voren, waardoor ik dit niet kan doen en dagelijks met pijn in mijn rug loop.

Wat voornamelijk steekt is dat ik volledig afhankelijk ben van mijn vriendin, iets wat ik eigenlijk helemaal niet wil. Het is een belasting op onze relatie, wat voor veel stress zorgt.
De enige mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een bijstand, is als mijn vriendin en ik gescheiden wonen. Maar we willen ons niet uit elkaar laten drijven door geldstress, want in de basis draait liefde niet om geld! 

Ik hoop dan ook dat ik met jullie hulp de 'luxe' heb om beter voor mijzelf te zorgen, dat ik naar de tandarts kan, naar het ziekenhuis voor controles, naar de pijnpoli voor de pijn in mijn rug. Maar ook dat ik mijn vriendin eens kan verwennen met bijvoorbeeld een klein bosje bloemen, omdat zij nog steeds altijd voor mij klaar staat!

Mijn grootste wens is om een normaal en gezond bestaan te hebben, ik hoop ooit een rijbewijs te mogen halen zodat ik me vrij kan bewegen en mijn lichaam daarin niet hoef te belasten.

Ik hoop ooit kinderen te krijgen via IVF en hen mee te kunnen nemen naar de dierentuin.

Gewoon een normaal bestaan... dat is alles wat ik wil... wilt u mij hierbij helpen?

Bedankt!
Met zeer vriendelijke groeten,

RinaldoEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 265,00

Deze actie is gesloten.