AED voor kind met aangeboren hartafwijking

AED voor kind met aangeboren hartafwijking | Geld inzamelen
 
 
AED voor kind met aangeboren hartafwijking

15 december 2016

Lieve mensen, familie, vrienden, kennissen, collega's en onbekenden ontzettend BEDANKT!!

Vandaag hebben wij de AED in ontvangst mogen nemen (zie foto's).

Wat zijn wij dankbaar met al jullie lieve berichten, steun en donaties. Dit is erg ontroerend voor ons. Het gevoel om zoiets dichtbij te hebben geeft ons meer veiligheid en vertrouwen in de toekomst! Ook willen wij Erik bedanken, (de oom van Thijs) die dit allemaal in werking heeft gezet. Bedankt lieve broer/zwager erg ontroerend!

Lieve groetjes van de ouders van Thijs van der Kleij.

Danny & linda

Aanvullende informatie conform www.doneeractie.nl

Het gebruik van Doneeractie.nl is gratis.

Wij willen het voor iedereen zo makkelijk en transparant mogelijk maken om online geld in te zamelen voor jouw wens, droom of project. Wij houden 6% commissie (plus transactiekosten a € 0,85 per donatie) in over de donaties die via Doneeractie.nl zijn gedaan. Deze commissie investeren we in Doneeractie.nl om onder andere het platform te verbeteren en te onderhouden.

Totaal bruto ingezameld €1515,-

Totaal netto ingezameld €1363,75

-6% comissie voor doneeractie over bruto = €90,90

-€0,85 x 71 (aantal donaties) = €60,35

€90,90 + €60,35 = €151,25

Totaal netto ingezameld €1515 - €151,25 = €1363,75

Kosten AED (inclusief €100 korting van www.ems.nl) = €1272

Restant bedrag = €91,75

€1363,75 - €1272 = €91,75

Het restant bedrag heb ik ter beschikking gesteld aan de ouders van Thijs voor een stukje tegemoetkoming in het toekomstig jaarlijks onderhoud/controle van de AED.

Iedereen ook namens mij bedankt!

Met vriendelijke groet,

Erik

 

--------------------------------------------------------

 

7 december 2016

Beste lezers/gulle gevers,

Super om te zien dat het doel behaald is dankzij jullie!

Enorm bedankt voor de donaties, namens mij en de ouders van Thijs! 

De AED wordt besteld en een foto zal volgen.

Groetjes,

Erik

 

--------------------------------------------------------

 

15 november 2016

Beste lezers,

Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Daarmee is het doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen! (Bron: Stichting hartekind, 2016 http://www.hartekind.nl/).

Mijn neefje Thijs is 4 jaar jong en heeft een ernstige aangeboren hartafwijking genaamd een transpositie van de grote vaten en een ventrikelseptumdefect, met hem helaas ook andere kinderen. Thijs is geboren in mei 2012 te Nijmegen en hij is een aantal dagen na zijn geboorte overgebracht naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) te Utrecht. Thijs heeft daar een openhartoperatie ondergaan die volgens plan is verlopen. Dit betekent alleen niet dat alle problemen zijn opgelost en alle gevaren geweken zijn. De aangeboren hartafwijking en de chirurgisch ingreep hebben altijd gevolgen voor de verdere ontwikkeling van hart- en longvaten en daarmee Thijs! De toekomst blijft onzeker en is afhankelijk van geluk en het verder ontwikkelen van de vaten (van hart/longen).

Uit alle vervolgonderzoeken die de afgelopen vier jaar hebben plaatsgevonden kan samengevat het onderstaande geconcludeerd worden:

- De longslagader van Thijs groeit onvoldoende mee en is vernauwd, dit geeft risico op pulmonale hypertensie (Zie voor info: https://www.longfonds.nl/pulmonale-hypertensie#);

- Bij toenemende inspanning (oftewel intensief spelen) is Thijs benauwd (toename ademhaling en blauw verkleurde lippen);

- Het risico op plotse hartdood bij Thijs is groot, dit kan door een ernstige levensbedreigende hartritmestoornis. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door een verhoogde lichamelijke inspanning;

- Ga zo maar door.

Ik moet er niet aan denken, maar mocht een hartstilstand zich voordoen, dan wil ik mijn neefje in zijn omgeving alles bieden wat mogelijk is. Een AED kan hierbij van levensbelang zijn!

Ik vraag u daarom vriendelijk te doneren! Als bewijs van oprechtheid zal ik na het inzamelen van het geld een factuur van de AED en een foto van Thijs met mij en de AED plaatsen op deze website.

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

Erik

 

TER INFO:

Transpositie van de grote vaten.

Een transpositie van de grote vaten is een bouwfout van het hart. De slagaders uit het hart zijn omgewisseld: de longslagader komt uit in de linkerkamer, de aorta is aangesloten op de rechterkamer. Een operatie is nodig om de bloedsomloop te herstellen. Door een transpositie van de grote vaten komt het zuurstof uit de longen niet in het lichaam terecht. Voor de geboorte is dit geen probleem, omdat de baby zuurstof krijgt via de moeder. Net na de geboorte stroomt er nog even voldoende zuurstofrijk bloed naar het lichaam. De verbindingen die dit mogelijk maken sluiten kort na de geboorte. De baby moet daarom zo snel mogelijk geopereerd worden (Bron: Hartstichting, 2016 https://www.hartstichting.nl/aangeboren-hartafwijkingen/transpositie-van-de-grote-vaten).Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
72 donaties
€ 1.565,00
Doel: € 1.500,00
104%

Deze actie is gesloten.