Adopt a Teacher

Adopt a Teacher | Geld inzamelen
 
 
Train the trainer, leerkrachtenopleiding in Cambodia als sleutel voor verandering.

Bij The Angkor Tree Project vinden we dat geen enkel kind gedwongen moet worden om te bedelen of te werken. Wij geloven dat zij het recht hebben om te genieten van hun jeugd – om te leren, spelen, vrienden te maken en te groeien in een veilige en gelukkige omgeving. Wij steunen de doelstellingen van duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties ten zeerste en verbinden ons ertoe bij te dragen in de eerste plaats aan het doel van kwaliteitsonderwijs: zorgen voor inclusief en rechtvaardig kwaliteitsonderwijs en levenslang leren bevorderen voor iedereen.

Het Cambodjaanse onderwijssysteem stelt niet veel voor. Openbare scholen bieden slechts een zeer beperkt aantal vakken aan en de kwaliteit van het lesgeven laat veel te wensen over. Toch is het belangrijk dat kinderen naar school gaan. Ze leren iets, en zwerven niet rond op straat of worden niet aan het werk gezet.

Onder het bewind van Rode Khmer eind jaren 70 werd naar schatting 75 procent van alle leerkrachten, 96 procent van de universiteitsstudenten en 67 procent van alle basis- en middelbare schoolleerlingen vermoord. De infrastructuur werd vernield of verwaarloosd.

De laatste jaren is de vraag naar onderwijs aanzienlijk toegenomen, en ondanks de vele inspanningen van de regering, internationale organisaties en Ngo’s, blijft er nog een lange weg te gaan.

Daarom kiest The Angkor Tree Project resoluut voor lerarenopleiding. Onze ambitie is ieder jaar 250 jonge mensen op te leiden tot TEFL gekwalificeerde leraren Engels. Deze leerkrachten werken in informele scholen (ngo's, community schools, ..) vaak zonder enige opleiding en met nog minder middelen. Wij bieden hen de GRATIS opleiding en ondersteuning die ze nodig hebben om succesvol te zijn in hun opdracht.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
20 donaties
€ 340,00

Deze actie is gesloten.