Help jij mee meningitis eerder te herkennen?

Help jij mee meningitis eerder te herkennen? | Geld inzamelen
 
 
Hardlopen om meer aandacht te vragen voor vroegtijdige signalering van meningitis!

24 December 2018: Drie dagen geleden vierden we zijn derde verjaardag, de kerstvakantie was begonnen en de feestdagen stonden voor de deur.. Een gezellige en fijne tijd totdat Gijs binnen 24 uur heel snel heel ziek werd.. wat begon als een ogenschijnlijk onschuldig griepje werd ons binnen een aantal uur duidelijk dat we te maken hadden met een heel ziek kind.


Na enig aandringen konden we bij de huisarts terecht, onze gemaakte zorgen werden gedeeld en vanaf dat moment ging het snel.. In het ziekenhuis werden we goed opgevangen en werd er gestart met de behandeling van een verdenking meningitis. Gijs was zó ziek dat er werd besloten om hem over te plaatsen naar de intensive care (IC) in Groningen.. Met heel zijn eigenwijze en dappere lijfje vocht hij tegen een ernstige bacterie, wat later de meningokokken bacterie bleek te zijn. Gelukkig knapte hij vrij gauw op en mocht hij naar een aantal dagen de IC verlaten, terug naar de kinderafdeling. Aldaar werd de behandeling voortgezet en na een goede week én een aantal uur voordat 2019 begon waren we als gezin weer compleet en thuis..


Gijs mocht het redden.. Maar helaas overlijden er ook kinderen en (jong) volwassenen aan deze bacterie of houden ze ernstige restverschijnselen over. Mogelijk dat meer bekendheid over de symptomen kan helpen. Uit eigen ervaring hebben wij gemerkt dat hier nog veel onbekendheid over is. De eerste vraag die ons vaak gesteld werd is: hoe wisten jullie dat het foute boel was? Op welke signalen of symptomen moet ik letten??

 

Op 14 april 2019 lopen we de halve marathon en 10 km van Enschede met als doel :

1. Aandacht vragen voor het vroegtijdig herkennen van de meningokokken meningitis (hersenvliesontsteking) en - sepsis (bloedvergiftiging).
2. Tevens willen we graag geld inzamelen voor de stichting meningitis. De stichting start binnenkort een landelijke campagne om meer bekendheid te werven voor vroegsignalering.


We hopen dat jullie ons hierbij willen ondersteunen!

 

Volker en Malou Basse

malou basse
21-03-2019

Nog een goede drie weken te gaan!

We hebben de laatste weken niet stil gezeten en hebben op diverse manieren aandacht gevraagd voor dit relevante onderwerp.

Van interviews, tot het verspreiden van informatiemateriaal, tot het opzetten van een onderzoeksproject; maar we gaan nog even door!

Dank aan iedereen voor de betrokkenheid, medewerking en donaties!

 


malou basse
15-02-2019

Vandaag staan we op de voorpagina van de Tubantia, tevens wordt er in een tweede artikel aandacht gevraagd voor het belang van vaccineren!

 

zie hieronder de link naar ons artikel

https://www.tubantia.nl/oldenzaal/gijs-3-uit-oldenzaal-herstelde-van-hersenvliesontsteking-leek-op-een-griepje~a5f23e2d/


malou basse
12-02-2019

WAUW

WAUW

WAUW

 

De teller staat inmiddels op 1500 euro, dankjulliewel!!


malou basse
10-02-2019

WoW! In een halve dag al heel wat donaties van jullie ontvangen, de eerste 500 euro is binnen! Dankjulliewel! 10


282 donaties
€ 7.456,00

Deze actie is gesloten.