Actie voor Amelie!

Actie voor Amelie! | Geld inzamelen
 
 
Amelie heeft blaasontsteking. Steun haar!

Amelie is 7 jaar en is al 4 jaar ziek. Na 18 blaasontstekingen en 2 nierbekkenontstekingen moeten we een andere oplossing gaan zoeken. We zijn nu 30 antibioticakuren verder. Ze heeft in het ziekenhuis alle mogelijke onderzoeken en behandelingen gehad. Zelf hebben we alles geprobeerd van cranberry, D-mannose, hoge vitamine c-dosering, propolis, zwarte komijn, ga zo maar door. De ontstekingen blijven helaas terug komen.
Een jong meisje dat de meeste tijd moe is en buikpijn heeft is abnormaal. In Nederland kunnen ze haar niet de hulp geven die nodig is. Ze geven alleen antibiotica als oplossing. Dit breekt de slechte bacteriën af maar helaas ook de goede bacteriën waardoor haar weerstand zo slecht is. De kans op blijvende nierschade wordt steeds groter. Daarnaast kan langdurig antibioticagebruik resistentie opleveren. Dit wordt een wereldwijd probleem.

Er is een oplossing!
In het Eliava-instituut in Georgie werken ze met bacteriofagen. Deze richten zich alleen op de slechte bacteriën en houden de goede bacteriën intact. Het Eliava Instituut maakt al 80 jaar bacteriofagen voor de bevolking van Georgië. Zij beschikken over een aanzienlijke kennis en kunnen zich een van de grootste van de wereld rekenen die zich toeleggen op de ontwikkeling van deze manier van behandelen. Artsen en onderzoekers die in Nederland werken aan de bekendheid van fagen, pleiten ervoor om deze fagen ook hier in onderzoeksverband te mogen gebruiken. Daarvoor zou echter eerst wet- en regelgeving moeten veranderen om dit mogelijk te maken.

De kosten voor deze hulp zijn erg hoog en kunnen wij niet betalen. De zorgverzekering wil niets vergoeden. De behandelingen en onderzoeken kosten minimaal 8000 euro.
Mocht Amelie na de behandeling in Georgië volledig herstellen dan doneren wij het overgebleven geld aan een stichting die zich inzet tegen de strijd tegen
antibioticaresistentie.

We zijn enorm blij met alle donaties! Het valt niet mee om ons zo kwetsbaar op te stellen en over deze drempel te stappen. We willen echter het beste voor ons meisje!
Volg ons op facebook op “Actie voor Amelie” voor de meest recente ontwikkelingen.

Bedankt voor al jullie hulp!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
104 donaties
€ 3.203,00
Doel: € 8.000,00
40%

Deze actie is gesloten.