Actie Ismail Zziwa 2021 | Geld inzamelen
 
 

Actie Ismail Zziwa 2021

Goede vriend Ismail dreigt alles kwijt te raken wat hij in al die jaren heeft opgebouwd!!

Corona, het beheerst de hele wereld. Maar ondanks alle ellende in Nederland hebben we het hier nog allemaal redelijk goed voor elkaar, met allerlei noodkredieten en vangnetten. Helaas kennen ze dat niet in Zuid-Afrika, waar onze chauffeur en goede vriend Ismail alles dreigt kwijt te raken wat hij in al die jaren met hard werken heeft opgebouwd!!

Wij kennen Ismail via onze Afrika-reizen, als een hardwerkende en zeer gedreven gids.  Hij is zeer begaan met de minder bedeelden in zijn eigen land, en heeft de laatste jaren de Afrika-acties ondersteund door onze schoolpakketten in Kaapstad op te halen en naar de uiteindelijke townships en schooltjes te brengen. De daarbij soms benodigde invoerkosten nam hij geheel belangeloos voor zijn rekening.

Terugdenkend aan de vele avonturen samen, herinner ik me nog goed hoe we een keer uren naar een klein schooltje hebben gezocht, dat nergens op de kaart stond. Ineke en ik waren er jaren terug geweest en hadden toen schoolspullen voor ze geregeld, en nu wilden we nog eens kijken hoe het met ze ging... Ismail heeft net zo lang rondgereden totdat we het plekje uiteindelijk vonden!!

Nu echter ook de toerisme-industrie in Zuid-Afrika is ingestort, wordt het ook voor hem moeilijk… Ismail ging midden vorig jaar echter niet bij de pakken neerzitten, en startte (tijdelijk) een andere business, om zijn gezin (vrouw en 2 kleine kinderen) te onderhouden. 

Hij begon een mobiele wasstraat, kocht van zijn laatste paar centen een hogedrukspuit, en bouwde snel met enkele vrienden een website om e.e.a. te promoten. Het touringbusje werd zijn mobiele office. Ik heb 'm destijds vanuit Nederland nog geholpen met een flyer.

Dat liep een tijdje goed, totdat ook Zuid-Afrika geheel op slot ging. Toeristen bleven uit, de taxi-klussen van en naar de luchthaven in Kaapstad liepen drastisch terug, en ook zijn Mobile Car Wash activiteiten werden steeds minder vanwege het feit dat iedereen het moeilijk kreeg en geld wilde uitsparen.

Nu staat Ismail op het punt om alles, wat hij in de loop der tijd heeft opgebouwd, te verliezen. Dat gun ik hem niet, vandaar deze actie. Ik hoop dat jullie ons willen helpen met een kleine gift, met vele kleintjes kunnen we toch tot grote daden komen. En hij verdient het echt!!

Vind je dit wel een mooie actie, maar wil je niet doneren? Even goede vrienden!! Misschien kunnen we wel gebruikmaken van jouw sociale media platform... Deel deze link als je onze actie waardeert, wij zijn jullie in elk geval heel erg dankbaar!!

Hopelijk kunnen we Ismail deze zomer weer ontmoeten en mag hij onze gids weer zijn!! Iedereen nogmaals bedankt.

F. van den Meerendonk
13-03-2021

Zojuist LIVE gegaan, onze foto-actie, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van deze actie!! Altijd al een mooie foto van Afrika willen hebben, aarzel dan niet, ga snel naar onze actie-pagina en sla je slag!! Er zijn maar 36 foto's beschikbaar, dus OP=OP.

Vanwege de gegevens die nodig zijn voor het versturen van de foto('s), loopt deze actie alleen via onze website. Eventuele verzendkosten zijn niet inbegrepen.


F. van den Meerendonk
06-03-2021

Niet stilgezeten de afgelopen periode, we hebben zoveel mogelijk resources aangeboord om de actie voor Ismail succesvol te maken... Wat is er de laatste tijd zoal gebeurd?

Allereerst hebben we onze eigen websites natuurlijk aangepast zodat er een directe link is naar de doneeractie. Was nog wel even een dingetje, want natuurlijk werkte één en ander niet echt mee en waren we er uiteindelijk bijna twee avonden behoorlijk druk mee. Websites zijn leuk, zolang je er niet teveel aan hoeft aan te passen!! De resultaten kunnen jullie in onderstaande linkjes vinden!!
 * www.ieniekus.nl
 * www.FvdMdesign.nl

Ook LinkedIn wordt gebruikt om extra aandacht te genereren, echter, tot op heden vallen de resultaten van dat platform enorm tegen, ik had er zelf veel meer van verwacht!! Moeten we concluderen dat de Nederlandse ondernemers toch harder zijn geraakt dan gedacht en de centen vasthouden? Of is het een "ver van mijn bed" show? Ook geen reacties, dat geeft ons weinig houvast om de actie in de goede richting te sturen. Laat ons vooral weten waar het anders kan!!

Instagram is ook een moeilijk verhaal, de eerste experimentjes liepen op niets uit, maar inmiddels heb ik een nieuw plannetje, helaas gaat daar wel even wat tijd in zitten (promo filmpje). Maar binnenkort gaan we hier aan beginnen...

Verder zijn we op dit moment bezig met het uitzetten van wat posters, inclusief de belangrijke QR-code om direct te doneren, natuurlijk. Ken je nog plekken waar zo'n poster zou kunnen leiden tot een boost, laat het ons even weten. De posters zijn trouwens ook te downloaden via onze websites, dan kun je ze uitprinten en zelf ophangen. Doen hoor!!

De actie loopt op dit moment 21 dagen en na een mooi begin lijkt de "flow" er dus een beetje uit te zijn... Dat is altijd jammer natuurlijk, daarom hier wat tips om het schip samen met jullie weer vlot te trekken.
 * Deel onze actie via allerlei social media platforms (Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, etc.). En laat het ons even weten...
 * Lever je verzameling PET flessen eens in en doneer het verdiende statiegeld.
 * Bak wat taarten, deel het met je straatgenoten en doneer de opbrengst.
 * Organiseer een challenge. Wij zijn benieuwd naar jullie creatieve geesten!!

Bedankt aan iedereen die tot dusver onze actie gesteund heeft!! En hou ons op de hoogte van alle acties die jullie nu gaan verzinnen. Tijd hebben we genoeg in deze periode, dus daar kan het niet aan liggen. Succes.


 

Laat een reactie achter

25 donaties
€ 965,00
Doel: € 5.000,00
19% / 114 dagen te gaan