Abby is een tekenkampioen

Abby is een tekenkampioen | Geld inzamelen
 
 

ABBY IS EEN TEKENKAMPIOEN

Begin 2023 verbleef Carolijn, na haar epilepsieoperatie, twee maanden bij SEIN. Schrijven was daar een fijn tijdverdrijf. Dat schrijven resulteerde in een compleet verhaal: ‘Abby is een tekenkampioen’. Haar broer René bood enthousiast aan om dit verhaal te illustreren. Het resultaat is een full color prentenboek op rijm. In dit boek wordt aan kinderen en volwassenen verstandelijk gehandicapten op een laagdrempelige manier uitgelegd wat een EEG-onderzoek en epilepsie is. 

Carolijn en René willen dit boek gratis beschikbaar stellen. Dit boek is in het bijzonder geschikt voor epilepsiepatiënten en voor alle kinderen die erbij betrokken zijn (broertjes, zusjes, klasgenootjes, en kinderen van...). Het boek komt als gratis pdf online, zodat alle mensen die met epilepsie te maken hebben het boek kunnen verspreiden.

Om ook echte boeken te kunnen laten drukken, die uitgedeeld kunnen worden aan kinderen die met epilepsie te maken hebben, heb ik een doneeractie opgezet. Het doel is een doos vol boeken te drukken. Een boek drukken kost ongeveer €9,00 (hardcover) of €4,50 (softcover). Hoe vol die doos gaat worden, hangt af van de totale opbrengst 😉. 

Aankomende kinderboekenweek (oktober 2023) hoopt Carolijn de boeken te kunnen overhandigen aan SEIN. Help je mee?

 

Vincent Westerkamp
17-09-2023

Vandaag is het de laatste dag van de doneeractie. Morgen geven we de opdracht om de boeken te drukken, zodat ze in de kinderboekenweek klaarliggen! 

De teller staat momenteel op het indrukwekkende bedrag van 1478 euro. Dit hadden we nooit verwacht!!!

Wat hartverwarmend om te zien dat we uit zoveel verschillende hoeken (anonieme) donaties hebben gekregen. Ook is er geld buiten deze doneeractie om gedoneerd.

We verwachten 100 boeken met harde kaft en 1000 boeken met zachte kaft te drukken. Hoe hoger de oplage, hoe goedkoper het boekje wordt, daarom kunnen we deze gigantische doos vullen!

In overleg met de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is er een plan bedacht om de boeken zo goed mogelijk terecht te laten komen.
Er worden boeken met een harde kaft verspreid onder de diverse klinieken, woonlocaties, scholen, opname afdelingen etc. van SEIN. 
Ook worden boeken gedoneerd aan bijvoorbeeld kinderafdelingen van ziekenhuizen of instellingen waar veel kinderen met epilepsie wonen. 
Samen zorgen we ervoor dat alle boeken goed terecht komen!

De zachte kaft boeken worden onder de medewerkers verspreid: dan hebben ze altijd een stapeltje boeken klaar liggen. Als ze dan een patiënt hebben voor wie het  geschikt is, kunnen ze die direct cadeau geven. Ter voorbereiding van een EEG, als boekje om als ouder aan je kinderen uit te kunnen leggen wat er met je aan de hand is, om voor te lezen in de klas... Er zullen heel veel mensen ontzettend blij worden van het boek, dat merken we nu al aan de reacties.

René heeft er nog mooie kleurplaten bij gemaakt en binnenkort komt alles als download beschikbaar op de site van SEIN en de website van Carolijn. 

En dan gaan René en Carolijn ook nog voorlezen op een school van SEIN. Iets waar Carolijn enorm naar uitkijkt. Spannend, omdat het qua prikkels en vermoeidheid een enorme uitdaging wordt. Maar ook leuk, omdat lesgeven na 15 jaar nog steeds haar passie is. 
De aanvallen zijn ondanks de operatie teruggekomen, dus dat maakt het extra spannend. Maar juist hierdoor hoopt ze voor de kinderen op school een voorbeeld te zijn, als iemand die in dezelfde situatie zit.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ontzettend bedankt! Namens mijzelf, namens Carolijn en namens alle mensen die het boekje gaan (voor)lezen komende jaren!


Vincent Westerkamp
10-09-2023

Dit weekend wilde ik een update plaatsen om te vieren dat er 900 euro gedoneerd is. Dat zijn namelijk 100 hardcover boeken, of 200 met een softcover!

En toen kwamen er dit weekend nog veel donaties bij! Ook van vele lieve anonieme donoren, die ik op deze manier ontzettend wil bedanken.

De boekendoos wordt steeds voller! Elk boek zal een goede bestemming krijgen. 

Er zijn veel kinderen en jongvolwassen verstandelijk gehandicapten die met epilepsie te maken hebben. Doordat ze het zelf hebben of door iemand uit hun omgeving. Het boek had ik destijds graag aan mijn zoontjes voorgelezen om uit te leggen wat er met mama aan de hand is. 

Ik ben ontzettend dankbaar dat er nog steeds gedoneerd wordt. Nog 7 dagen te gaan en dan bestellen we de boeken. Een foto van die volle doos en de link naar de gratis online pdf van het boek, zet ik in de volgende update!

Dank jullie wel!
Vincent


82 donaties
€ 1.569,00