Aardbeving Lombok Lendang Re

Aardbeving Lombok Lendang Re | Geld inzamelen
 
 
Hulpverlening na de aardbeving op Lombok en opbouw van de huizen in het dorp Lendang Re

Voor meer informatie en foto's zie mijn facebookpagina https://www.facebook.com/liesbet.optendrees

Op 29 juli werden we getroffen door de eerste aardbeving en dat viel gelukkig allemaal mee. Wel de hele week nog naschokken. Heel angstig om elke keer de grond onder je voeten te voelen schudden. Tot we op 5 augustus werden getroffen door de 2e aardbeving en toen ging het helemaal fout. Tsunamiealarm,dus we zaten midden in de nacht boven op de berg boven ons huis. (slangen brrrr) Een heleboel huizen in ons dorp zijn ingestort. Grote ravage. Hoop gewonden en ook doden. De dag erna weer een aardbeving en de dag erna weer, weliswaar kleiner, maar genoeg om elke keer weer de boel verder in te laten storten.

Mensen durven hun huizen niet meer in en verblijven in tenten op de sawa's en op de straat. Er is geen water, geen eten, geen kleding. Het eerste wat de mensen nu nodig hebben zijn tentzeilen om onder te slapen, balen rijst, Anti muggen spul e.d. 

Zelf zijn we na de 2e aardbeving op 6 augustus weer richting Nederland vertrokken. Het is een dubbel gevoel, maar je kunt daar zelf niet veel doen omdat ik de taal niet goed genoeg spreek. 

Wat ik wel kan doen is jullie allemaal vragen of jullie misschien een kleine bijdrage willen geven om het leed van de mensen daar iets te verzachten.

We hebben gekozen voor het dorp Lendang Re, omdat dat het dorp is waar wij ook ons huis hebben en we de mensen daar graag een helpende hand toe willen steken.

Groetjes Liesbet Optendrees

On the 29th of July we were struck by the first earthquake 6,4 and lucky for us it was on the north site of the island that happened. Aftershocks the whole week. 

It is very anxious to feel the ground shaking under your feet every time. Until we were hit by the 2nd earthquake on 5 August and then things went completely wrong. Tsunami alarm, so we sat at the top of the mountain above our house in the middle of the night. (snakes brrrr) A lot of houses in our village have collapsed. Great havoc. Hope injured and also kill. The next day again an earthquake and the next day again, albeit smaller, but again a whole lot houses collapse.

People no longer dare to enter their homes and stay in tents on the rice fields and on the street. There is no water, no food, no clothing. The first thing people need now are tent sheets to sleep under, bales of rice, anti mosquito repelliant.

We ourselves left for the Netherlands after the 2nd earthquake on 6 August. It is a double feeling, but you can not do much yourself there because I do not speak the language well enough.

What I can do is ask all of you if you want to give a small contribution to ease the suffering of the people there.

We have chosen the village of Lendang Re, because that is the village where we also have our house and we want to give people a helping hand.

Greetings Liesbet Optendrees

 

Liesbet Optendrees
03-09-2018

Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. We zijn momenteel bezig met het bouwen van een noodschool tent en met het het drinkwater,meer hierover op mijn facebook pagina.


Liesbet Optendrees
25-08-2018

Vanochtend weer nieuwe fot's op mijn facebook geplaatst.

Er zijn 100 slaapmatjes gekocht, zodat de mensen niet meer zo op de koude grond liggen.


Liesbet Optendrees
20-08-2018

Gelukkig net weer bericht ontvangen uit Lombok dat iedereen in orde is en er geen gewonden zijn gevallen. 

Ik ben met een verloting van een van mijn schilderijen begonnen. Informatie staat op mijn facebookpagina. Loten zijn €5,- per stuk. Voor het bestellen van loten kunt u mailen naar pedulilombok1@gmail.com


Liesbet Optendrees
16-08-2018

16 augustus 2018

Vandaag ga ik samen met Bennie Kornegoor naar de notaris om de Stichting Peduli Lombok op te richten. Ook heb ik een beginnetje gemaakt aan een website www.pedulilombok.com

We hopen hier voor nu en in de toekomst nog meer en beter te kunnen helpen.

Ook is de Stichting Penduli Anak opgenomen in onze doelstelling om geld te verzamelen voor de wederopbouw van het woonhuis van het Kindertehuis


Liesbet Optendrees
14-08-2018

14 augustus 2018

Net weer nieuwe foto's geplaatst op mijn facebook pagina.

https://www.facebook.com/liesbet.optendrees 

Aankomende donderdag hebben we een gesprek met iemand van de krant hier, hopelijk weer een stukje publiciteit hiervoor.


Liesbet Optendrees
13-08-2018

Maandag 13 augustus 2018

Allereerst weer mijn dank voor alle mooie donaties. 

Tot op heden ongeveer € 700 uitgegeven aan Tentzeilen, rijst, water, elektra, toiletartikelen e.d.

Momenteel wordt er vanaf onze huizen een elektrakabel getrokken naar de tenten zodat ze 's avonds een beetje licht hebben en de mobieltjes kunnen worden opgeladen. Ook hebben ze een watervoorziening gemaakt zodat de mensen bij ons huis water kunnen halen voor drinkwater, wassen e.d.

Vanmiddag weer foto's op facebook.

 


Liesbet Optendrees
12-08-2018

Net vernomen dat er in ons huis en dat van de buren gewoon stroom is. Ze gaan morgen dus een behoorlijke rol met electriciteits kabel kopen en een aantal lampen, stekkers e.d.

Is dan wel weer fijn, je kunt daar gewoon electra aftappen van een bestaande kabel. Zou je in Nederland moeten proberen :) 


Liesbet Optendrees
12-08-2018

Zondag 12 augustus

Masnun net gesproken en alleen al in Lendang Re zitten nu ongeveer 700 mensen zonder een dak boven het hoofd. Dus er moeten meer zeilen komen. Tentzeilen zijn inmiddels niet meer te koop, ook niet op Bali. Als het goed gaat komen ze over een paar dagen weer.

Volgende dat ze graag willen is een beetje verlichting en iets van stroom om telefoons op te kunnen laten zodat ze in ieder geval contact met elkaar en met de buitenwereld kunnen houden. Dus nu worden er noodlampen gekocht.


Liesbet Optendrees
11-08-2018

Zaterdag 11 augustus

Ik heb net Masnun gesproken en de tentzeilen en de rijst hebben ze allemaal kunnen kopen.

Ze hebben in het dorp iemand aangesteld die alles coordineerd. Masnun gaat nu overleggen wat het volgende is wat ze aan moeten schaffen. Er schijnen momenteel erg veel muggen te zijn, dus anti muggenspul is wel een noodzaak, zeker voor de baby's. Heb hem gezegd dat hij gezegd dat hij de sereh (citroengras) die bij ons in de tuin groeit moet plukken en bij de kindjes moet leggen. Niet zo goed als het antimuggen spul, maar demuggen zijn er niet dol op, dus blijven ze iets meer op een afstand.

Morgen zou hij foto's maken en die zal ik weer op facebook plaatsen.

 


89 donaties
€ 3.550,00

Deze actie is gesloten.