5 Mei is niet niet voor iedereen VRIJ!

5 Mei is niet niet voor iedereen VRIJ! | Geld inzamelen
 
 
Graag wil ik jullie wat vertellen over de weesjongeren in Nepal

Beste Allemaal, 

Ik ga a.s 5 mei naar Nepal toe om daar de 6 daagse Questtrek te lopen samen met de Nepalese weesjongeren. Dit doe ik omdat ik hiermee de toekomst van de Nepalese weesjongeren beter kan maken. En jullie hulp hierbij is heel hard welkom. 

Met deze actie steun ik het werk van Mountain Child Care, dit is een organisatie die weesjongeren door middel van training, stage, coaching en begeleiding helpen naar een leven waarin de Nepalse weesjongeren hun dromen waar gaan maken.

Daarbij maken de jongeren (net als ik) een zware 6 daagse trek tocht door het Himalaya gebergte. 

Mijn eerste uitdaging is om hiermee voldoende geld in te zamelen, ik wil jullie vragen om mijn 6 daagse trek tocht te ondersteunen door een donatie te doen via onderstaande link, want je helpt niet alleen mij hiermee maar zeker de Nepalese weesjongeren! 

Dat is toch geweldig?!

Ook kan je wat foto's op de site zien en een link naar een youtube filmje met het werk van de organisatie Mountain Child Care. 

Tenslotte zou iedereen vrij moeten en kunnen zijn op 5 Mei!!

Stichting Mountain Child Care gelooft in de kracht van jonge mensen en dat wanneer zij die aanboren, de wereld daar beter van wordt. Ze organiseert persoonlijk leiderschapsprogramma’s in de Himalaya; professioneel, zorgvuldig en gepassioneerd. Dat doet ze voor Nepalese jongeren zonder ouders en Nederlandse jonge mensen die hun drijfveren willen onderzoeken. Ze zet haar expertise in om hen tijdens een persoonlijk leiderschapszesdaagse in Nepal te laten ontdekken wat voor hen werkelijk van waarde is in werk en leven.

Het gebruik van de overweldigende natuur en innovatieve technieken als Theory U, Motiverende Gespreksvoering, Co-Active® coaching, Psychodrama en Rots en Water, werkt duurzame gedragsverandering in de hand. En authentiek leiderschap. Voor de Nepalese deelnemers is de zesdaagse trektocht, een QuestTrek®, de start van een krachtig en compact na-traject dat QuestTribes heet. Direct na de QuestTrek begeleidt Mountain Child Care de jongeren zes weken lang bij het zelf uitschrijven van hun persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarna start de eerste van zes intensieve terugkomdagen: de QuestTribesdagen.

Deze zijn telkens gescheiden door 6 weken leertijd. De deelnemers’ ‘Questers’, delen hun succeservaringen én de obstakels waar ze in de praktijk van alle dag tegen aan lopen. Ze doorlopen globaal drie stappen waarin ze eerst commitment afgeven aan hun doelen en hun QuestTribe. Daarna volgt de tweede stap waarin ze hun eerste stappen zetten met de methode Oplossingsgericht Werken. Tijdens de laatste stap  presenteren ze zichzelf en hun plannen aan hun relevante netwerk.

Het programma duurt inclusief 2 introductiedagen ruim 9 maanden. Aan het einde daarvan ontvangen ze een certificaat. Hun ontwikkeling wordt na een nulmeting in deze periode nog drie keer gemeten. Na elke QuestTribesdag krijgen de jongeren maatwerk uitdagingen of opdrachten, zodat elke jongere de groei kan doormaken waar deze aan toe is.

Deze kan variëren van zelfvertrouwensoefeningen tot het vinden van een betaalde baan. Zo kunnen ze zelfbewust en goed voorbereid deelnemen aan het arbeidsproces als ze hun tehuis gaan verlaten. Mountain Child Care blijft de jongeren na afronding van het jaarprogramma nog minimaal 1 jaar volgen. Voor de Nederlandse deelnemers zijn de tocht en het bijbehorende na-traject QuestTribes een uitgelezen kans om unieke talenten en passies uit te bouwen tot sterktes.

Door de intensieve kennismaking met jezelf, Nepalese jongeren en de totaal andere cultuur is de QuestTrek voor velen een life changing experience. In 2014 werd de QuestTrek uitgekozen tot ‘best practise’ op het gebied van onderwijsvernieuwing. Dat gebeurde op het internationale onderwijssymposium ‘Education of the heart’ dat werd geïnitieerd en bijgewoond door de Dalai Lama.    Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 50,00
Doel: € 3.000,00
1%

Deze actie is gesloten.