42 km in Berlijn voor jongeren in Soweto

42 km in Berlijn voor jongeren in Soweto | Geld inzamelen
 
 
Op 24 september 2017 loop ik 42 km voor de jongeren in Soweto Zuid Afrika !

42 km in Berlijn voor jongeren in Soweto

Hardlopen en Zuid-Afrika, het zijn twee onderwerpen die voor mij niet weg te denken zijn. In 2010 bloeide mijn liefde voor het hardlopen op en in 2011 volgde Zuid-Afrika. Altijd heb ik deze twee onderwerpen eens met elkaar willen verbinden. In 2017 gaat dat ook gebeuren, en wel op 24 september 2017!

In september loop ik namelijk de marathon in Berlijn samen met Maarten om geld op te halen voor de Stichting Amita Amali Soweto. In een gekke bui schreven wij ons in november 2016 in voor de loting met de gedachte: “We worden vast niet ingeloot”. Totdat we in december 2016 de uitslag van de loting kregen, en ja hoor we waren ingeloot!

We zijn in 2017 begonnen met het trainen voor de marathon en hadden het vaak over wanneer het lopen van de marathon nou geslaagd zou zijn. Is het alleen het uitlopen, wil ik binnen een bepaalde tijd binnenkomen of heb ik een ander ultiem doel? Na een paar maanden wist ik het… Ik geniet elke dag, elke week en elke maand weer van de vrijheid om te kunnen sporten. Ik zou zo graag een klein beetje van deze vrijheid om te kunnen sporten (of met een andere hobby bezig te zijn) willen delen met de kids in Zuid-Afrika maar hoe?

Sporten is tevens een uitlaatklep, net zoals het maken van muziek dat ook voor velen is. Een uitlaatklep om plezier te hebben en niet met zorgen bezig te zijn. Buiten het feit dat dit gezond is voor de kids, is het ook een manier om de kinderen in Zuid-Afrika van de straat te houden. Niet alle kinderen gaan naar school, sommige kinderen hangen dan ook hele dagen op straat. Zonder op details in te gaan, kunnen jullie wel bedenken dat de kans groot is dat zij de verkeerde afslag nemen. Dit is ook de reden waarom ik in Berlijn voor de Stichting Amita Amali Soweto wil gaan lopen. Het geld dat ik met deze actie ophaal, gaat naar de twee projecten van de stichting.

Het eerste project is de voetbalclub Ewood Stars, met Ewert Gierke en Jabulani Masuku als drijvende krachten. Deze voetbalclub biedt kinderen uit sloppenwijken de mogelijkheid te kunnen voetballen. De kinderen zijn ingedeeld in verschillende voetbalteams variërend van de jeugd tot de senioren. Sommige teams spelen ook in de competitie mee. Het geld dat wordt ingezameld voor dit project gaat naar onder andere attributen om mee te kunnen voetballen, vervoer, pasjes en inschrijving voor de SAFA (de Zuidafrikaanse KNVB) of voetbalkleding.

Het tweede project is de muziekschool Welcome, gestart door een professioneel musicus Innovent Ngwane. Ook de muziekschool biedt kinderen en jongeren een uitdaging, ook al hebben velen het geld niet voor lessen of instrumenten. Geregeld wordt ook samen opgetreden, op bruiloften of in het theater. Het sponsorgeld is bedoeld om meer (gebruikte) muziekinstrumenten aan te schaffen zodat ook meer jongeren kunnen deelnemen.

Door middel van deze actie hoop ik met mijn uitdaging, het lopen van de marathon in Berlijn, geld in te zamelen voor de Stichting Soweto Amita Amali. Wanneer is voor mij de marathon in Berlijn geslaagd?

1.   Als ik met deze actie €500 ophaal voor Stichting Amita Amali Soweto.

2.   Als ik finish bij de marathon van Berlijn, met als ultieme doel binnen de 4 uur.

3.   Als ik tijdens het lopen van de marathon kan genieten van de vrijheid/mogelijkheid om een sport uit te kunnen oefenen.

De komende tijd zal ik jullie via Facebook regelmatig op de hoogte houden van de voorbereidingen.

Alle kleine beetjes helpen, niet alleen het doneren van een bedrag maar ook het delen van deze actie! De donatie wordt rechtstreeks op het rekeningnummer van de stichting gestort.

Alvast bedankt!

Liefs,

Lisanne & MaartenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
51 donaties
€ 957,00
Doel: € 500,00
191%

Deze actie is gesloten.