'Zuster Esmee neemt je mee... naar Marokko'

'Zuster Esmee neemt je mee... naar Marokko' | Geld inzamelen
 
 
Een steentje bijdragen aan de medische wereld van Marokko. Dankbaar voor iedere euro!

Hallo lieve mensen,

Begin maart 2019 staat er iets spannend te gebeuren. Ik zal dan voor een maandje naar Rabat, Marokko, gaan om daar als verpleegkundige te gaan werken. Wat maakt dat ik gekozen heb voor de bestemming Marokko en hoe zal ik mijn steentje bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Marokko?

Met eigen ogen heb ik ervaren dat de fundamentele dimensies van de menselijke ontwikkeling ver achter staan in vergelijking met Nederland. De HDI (Human Developing Index) stelt dit tevens vast, waar Nederland op nummer 7 staat in deze lijst, staat Marokko op nummer 123. Met eigen ogen heb ik ervaren dat de middelen schaars zijn in bepaalde delen van Marokko én dat een helpende hand zeker geen overbodige is. Dat is precies hetgeen waarvoor ik mij in ga zetten. 

Ik zie deze maand in Marokko als een manier om iets terug te geven aan de wereld. De kennis en ervaring die ik met mij meedraag als zorgprofessional in Nederland kan in Marokko ook gebruikt worden. Het verbeteren van hygiëne, werken op het preventieve vlak, voorlichting geven en daadwerkelijk verpleegtechnische handelingen uitvoeren, zijn de voornaamste taken die ik zal uitvoeren. Daarnaast kan het land Marokko mij ook veel leren, inzichten verschaffen en mij op een andere manier naar de wereld laten kijken. Ik zal bij een gastgezin inwonen, om op die manier een nog beter beeld te krijgen van de leefomstandigheden, het sociale leven en de gebruiken om zo de meest passende zorg te kunnen leveren en te kunnen inspringen op de gebieden waar dit het hardst nodig is.

Project Abroad is de organisatie waarmee ik in zee ben gegaan om aan deze ervaring te beginnen. Deze organisatie bestaat sinds 1992 en is sinds die tijd enorm ontwikkeld. Zo zijn ze uitgegroeid tot een organisatie die wereldwijd vrijwilligersprojecten leidt. Momenteel zijn ze in meer dan 25 landen actief en bieden zij waardevolle projecten aan in elf verschillende categorieën.

Het werken als verpleegkundige via Project Abroad is niet kosteloos. Om dit te kunnen waarmaken, moeten kosten aan Project Abroad worden betaald, moeten vliegtickets worden besteld en moeten geschikte spulletjes worden aangeschaft. Natuurlijk ben ik niet aan deze ervaring begonnen zonder mijn financiën op orde te hebben, maar alle beetjes helpen. Alle extra beetje kunnen goed gebruikt worden voor dit project, centjes, maar ook verpleegkundige middelen.

Alvast ontzettend bedankt voor iedere vorm van hulp die geboden kan worden. Ik ben jullie eeuwig dankbaar.

Liefs EsméeEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

11 donaties
€ 370,00
Doel: € 3.500,00
10%

Deze actie is gesloten.