200 km schaatsen voor Pax Kinderhulp

200 km schaatsen voor Pax Kinderhulp | Geld inzamelen
 
 
14 jarige Boris schaatst 200 km voor Pax Kinderhulp tijdens Alternatieve Elfstedentocht

Hallo ik ben Boris, ik ben 14 jaar en ik hou van schaatsen. Op 22 januari 2019 ga ik samen met mijn moeder de ultieme uitdaging aan. Ik ga de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk schaatsen. 2 jaar geleden heb ik de prestatietocht van 100 kilometer al uitgereden en nu wil ik proberen of het me lukt om de hele tocht van 200 kilometer uit te rijden. Om me extra te motiveren wil ik rijden voor een goed doel nl Pax Kinderhulp.

Pax Kinderhulp is een organisatie die zich inzet om kansarme kinderen uit Armenië, Bosnië, Polen, Roemenië en Berlijn een vakantie in Nederland te bezorgen. In Europa zijn veel kinderen de dupe van culturele, sociale en economische problemen. Deze kinderen hebben een vakantie hard nodig om voor even weer gewoon kind te kunnen zijn.
Boris’ idee om voor Pax Kinderhulp te gaan rijden is ontstaan doordat de familie Boer zelf gastgezin is van een Berlijnse jongen. Deze jongen woont in zijn eigen land in een woongroep. De kinderen uit Berlijn die in kindertehuizen, pleeggezinnen of onder slechte omstandigheden thuis wonen, logeren met Pasen en in de zomer bij vakantiegezinnen in heel Nederland. Pax Kinderhulp ontvangt geen subsidies en kent, op een part-time administratieve kracht na, geen betaalde krachten. Dankzij de inzet van zo’n 200 vrijwilligers en vele gastouders in het hele land, kan Pax Kinderhulp ieder jaar vele kinderen laten genieten van een onbezorgde vakantie in Nederland.  

Wilt u mij helpen om mijn doel te behalen en er zo voor zorgen dat er veel kinderen met een ingewikkelde thuissituatie in Nederland vakantie kunnen komen vieren? Doneer dan wat u missen kan want alle kleine beetjes helpen en motiveren mij om door te zetten voor dit mooie doel. 

Pax Kinderhulp is ook altijd op zoek naar nieuwe gastgezinnen dus lijkt het u leuk een kind een zorgeloze tijd in Nederland te bezorgen kijk dan eens op www.paxkinderhulp.nl 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
30 donaties
€ 655,00
Doel: € 2.000,00
32%

Deze actie is gesloten.