10x kanker, 1 wens, de reis van ons leven

10x kanker, 1 wens, de reis van ons leven | Geld inzamelen
 
 
Kanker bracht ons samen, nu nog een laatste reis van ons leven.

10 meiden met kanker, 10 verschillende karakters en 10 verschillende achtergronden, elkaar gevonden via instagram samen letterlijk en figuurlijk op pad gegaan, de tijd dringt, nog 1 wens

Omdat ik behoefte had aan mensen die in soortgelijke situaties zaten, begon ik mijn verhaal te vertellen op instagram. Al snel kwam ik in contact met andere meiden, ook allemaal jong en kanker. Dit contact voelde zo goed dat we een ontmoeting samen gingen plannen.

We gingen samen op pad, letterlijk en figuurlijk. Het werd een high tea in eindhoven, zonder hoge verwachtingen ging ik erheen, want we kenden elkaar nauwelijks en misschien was er helemaal geen klik....nou het tegendeel was waar. Vanaf de eerste minuut tot vele uren later hebben we samen gelachen, gehuild maar vooral geproost op het leven!

Meerdere uitjes volgden. Ikzelf en Nicole V zijn beide ongeneeslijk ziek, 2 van de jongste en beide alleenstaande moeder met nog jonge kinderen. Maar beiden ook palliatief positief, we maken er het beste van. In haar vond ik mijn maatje voor het leven, want als iemand weet wat ik voel, dan is zij het wel. Een paar weken geleden kreeg ook Berdine te horen dat de behandelingen niet meer aanslaan en dat ook zij nu in reservetijd leeft. Samen met de andere meiden werken we onze bucketlist af, zo gingen we bijvoorbeeld trouwjurken passen voor de lol. Gingen we proosten op het leven tijdens een weekend Rotterdam, naar guus meeuws en andre hazes,  maar zijn we vooral ook elkaars uitlaatklep in goede maar ook slechte tijden. Een bemoedigend woord voor de zoveelste scan of chemokuur, afleiding bij uitslagen, kaarsjes worden gebrand in de hoop op goed nieuws, tranen gedeeld bij slecht nieuws, aan 1 woord hebben we onderling al genoeg. 

Deze meiden zijn het grootste kado wat kanker me kon geven. En gezamelijk hebben wij nog 1 laatste wens. Wij zouden heel erg graag met "teamfakjoukanker" de reis van ons leven willen maken. Een reis naar een bijzondere plek om deze bijzondere vriendschap te vieren. Voordat de kanker het gaat winnen willen we alles uit het leven halen wat erin zit. Maar om deze reis te kunnen maken hebben we hulp nodig, daarom hebben we besloten deze actiepagina te openen. Help ons alsjeblieft mee deze bijzondere reis te kunnen maken. 

1 op de 3 mensen krijgt kanker.... Nooit had ik of de rest vd meiden verwacht op zo'n jonge leeftijd kanker te krijgen, de impact op je leven is zo enorm groot. Het lijkt altijd een ver van je bed show, maar voor je het weet ben je die ene dan. Gezin, werk, vriendschappen en relaties hebben er zwaar onder te lijden. En als je dan dubbel pech hebt, zoals Nicole V, Berdine en ikzelf, dan word je ook nog eens je toekomst ontnomen. Daarom is het extra bijzonder dat we elkaar hebben in deze zware tijd. Wij leven in reservetijd, maar de tijd die we nog krijgen leven we volluit!

Update: helaas heeft Berdine de strijd op moeten geven, ze is op 9 april 2020 op 48 jarige leeftijd overleden. Het was 1 van Berdine haar wensen dat wij de reis alsnog gaan maken en op haar zullen proosten en haar leven zouden vieren op het strand in de zon. 

Heel veel liefs,

Romy, Nicole V, Pascalle, Nicole S, Marianne, Nicole K, Natacha, Veronique.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

 

Romy van der Westen
30-04-2020

De reis was gepland, 11 juni zouden we met zijn allen vanaf eindhoven airport vertrekken naar Spanje waar we een luxe villa (gratis) aangeboden hadden gekregen. Helaas schopt corona onze planning is de war. Daar waar de hele wereld op reserve staat is dat nog eens extra vervelend als je al in reservetijd leeft. Geen uitjes, geen vakanties, geen knuffels, en helaas konden we door de corona ook geen afscheid meer nemen van onze lieve Berdine die op 9 april is overleden aan de gevolgen van kanker. Wat had Berdine graag deze reis met ons gemaakt, ze leefde er zo naartoe maar helaas mocht ze het niet meer halen. Ook voor ons is dit een zware klap geweest, de 1e van de 3, dat besef kwam bij ons allemaal erg hard binnen. De wens om deze reis snel te maken word alleen maar groter nu we echt beseffen hoe snel het ineens voorbij kan zijn.  Één van Berdine haar wensen was dat wij alsnog op reis zouden gaan en met onze blote voeten in het strand in de volle zon op haar zouden proosten om haar leven te vieren. Dus zodra het corona gedoe voorbij is gaan we de reis opnieuw heel snel plannen....en lieve Berdine, we beloven je dat we daar jou leven zullen vieren!!! 

#teamfakjoukanker, nooit meer compleet, maar voor altijd in ons hart💖💫


Romy van der Westen
07-01-2020

Dankbaar...

Wij hebben geen woorden voor hoe dankbaar wij zijn voor alle donaties, groot en klein, samen zijn ze heel groot. En de lieve berichtjes bij de donaties...onze harten smelten telkens weer.

Zoveel liefde ontvangen wij van jullie allemaal, dat we horen dat we jullie inspireren om positief te kijken naar het leven en om er alles uit te halen, dat is zo'n ontzettend groot compliment. Daar halen wij weer kracht en positiviteit uit.

Aan iedereen die de moeite nam ons verhaal te lezen, te doneren en/of te delen.....1000x dank, onze droom komt steeds dichterbij♡.

 


Romy van der Westen
08-12-2019

10x kanker, 1 wens, de reis van ons leven.
Misschien heb je dit voorbij zien komen op social media en dacht je: Pfff, kanker.. Doneren? Alweer..
Mag ik toch heel even van jouw tijd?
Tijd die jij nog hebt, sommigen van ons niet meer..
Net als iedereen hebben wij ook gedacht dat dit ons niet overkomen zou, gooiden we achteloos wat munten in de collectebus van KWF. Totdat we zelf geconfronteerd werden met het slecht nieuws gesprek. Juist toen we in de bloei van ons leven waren, ons onoverwinnelijk achten.
3 van ons kregen na het slecht nieuws gesprek een slechter dan slecht gesprek. Hoorden datgeen wat je niet horen wilt.
Via social media kwamen we met elkaar in contact en zijn we samen op pad gegaan, letterlijk en figuurlijk.
We willen samen nog héél veel maar kanker nam zoveel meer dan onze haren, onze conditie. Vriendschappen en relaties zijn verwoest, onze inkomens meer dan gehalveerd dus ook financieel is ons een grote slag toegebracht.
We vragen het niet zomaar.
We willen samen graag deze reis maken, maar daarnaast mensen bewust maken van dat kanker zó veel meer is dan kaal en kotsen. Bot hè, maar zo is kanker. Als een bot mes schraapt t door je leven en laat rafelige littekens achter.
Want je weet, 1 op de 3. Uit het niets waren wij die ene...
Denk jij, wat gun ik hun die reis. Ga dan naar onze donatie site:
https://www.doneeractie.nl/10x-kanker-1-wens-de-reis-van-ons-leven/-39835
Wij hebben geen woorden om uit te drukken hoe dankbaar wij daarvoor zijn.
-------------
Lees op de doneerpagina het verhaal van Romy.
Deel deze pagina of doe een kleine donatie.
Alle kleine donaties zijn samen nl heel groot!
Via deze weg alvast een heel gelukkig en gezond 2020 voor julie allemaal! ❤
Leef!!!!


Liefs,
Nicole

  • (Tekst is van Pascalle, één van die medestrijders..)

226 donaties
€ 4.345,00
Doel: € 5.000,00
86%