1 op de 5 kinderen kan niet mee op schoolreisje

1 op de 5 kinderen kan niet mee op schoolreisje | Geld inzamelen
 
 
Wist jij dat er in Nederland ca 300.000 kinderen zijn die niet op schoolreisje mee mogen?

Wij van Stichting schoolreisje willen het voor ieder kind mogelijk maken om met schoolreis mee te mogen, wij kunnen het niet verkropen dat er Nederlandse kinderen zijn die buiten gesloten worden om met schoolreis mee te kunnen.

Duizenden Nederlandse gezinnen kunnen het financieel niet meer opbrengen om de "verplichte ouderbijdrage" te betalen. Hierdoor ontstaat een situatie die voor kinderen ondraaglijk wordt, hoe moet het als kind zijn dat je klasgenoten op schoolreis gaan en jij niet mee kan. 

"Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen minder vaak meedoen aan activiteiten dan hun leeftijdsgenoten. Zo kunnen ze niet altijd mee op schoolreis en zitten ze minder vaak op sport of op muziekles"meldt CBS

In Nederland heerst bij gewone gezinnen armoede, ondanks dat de ouders beide werken, kunnen ze het financieel niet opbrengen om de ouderbijdrage te betalen, stichting schoolreisje wil hier wat aan doen.

Iedereen kent wel een verhaal of gezin in haar of zijn omgeving die met fenomeen te maken heeft, ook leerkrachten en school directeuren krijgen hier jaarlijks mee te maken, meerdere kinderen die niet mee op schoolreis kunnen.

Ook de politiek stelt vragen over de ouderbijdrage en wil hier oplossingen voor, zodat ieder kind mee kan en niet wordt buitengesloten.

Door de stichting te steunen willen wij ieder kind mee op schoolreisje laten gaan, ongeacht de thuis situatie.

www.stichtingschoolreisje.nl

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 641,00
Doel: € 15.000,00
4%