Zwemmen voor Gezondheid

Zwemmen voor Gezondheid | Geld inzamelen
 
 

Onze lieve superheld Tyrell heeft de afgelopen jaren zoveel meegemaakt dat wij nu iets heel speciaals willen doen voor hem en niet alleen voor hem.

Tyrell heeft naast zijn beperkingen ook vele medische problematiek en wegens deze achtergrond is het vasthouden van een goede en veilige dagbesteding niet mogelijk geweest. Sinds juni vorig jaar hebben wij een jarenlange droom waar kunnen maken, een eigen dagbesteding aan huis zonder winstoogmerk te creëren voor jongeren en (jong) volwassenen met autisme en o.a. een verstandelijke beperking. 

Bewegen is voor iedereen belangrijk maar voor Tyrell soms zeer beperkt vanwege zijn bewegingsvrijheid. Echter is je lichaam gewichtsloos in het zwembad en dit maakt het voor hem zeer aangenaam zelfs plezierig en kunnen wij oefeningen met hem doen.                                                                                         

Nadat wij onze zoon bijna kwijt zijn geraakt na een heftig insult wat resulteerde in reanimatie, maar ook zeker factoren zoals geluiden, omgeving situaties en motoriek maken een tripje naar het zwembad niet gemakkelijk en veelal onmogelijk. 

Met een eigen zwembad kan hij elke dag zijn spieren sterker maken en motorisch verbeteren. Maar tevens om dit samen te doen met andere jongere met een beperking is dit een fantastische manier om ook het sociaal isolement tegen te gaan. Er wordt samen plezier gemaakt en kunnen wij onze zoon en de groep een veilige manier aanbieden voor welzijn en ontwikkeling van allerlei competenties en lichamelijke klachten. Een win win situatie! 

Wij hebben vrijwilligers, vrienden bereid gevonden om ons te helpen met het inbouwen van een zwembad. Helaas is een zwembad die je kan opzetten géén optie ook i.v.m. met dat er een vaste inloop trap moet komen i.v.m. met mobiliteit. 

Wij hopen na alles wat onze superheld heeft meegemaakt en tevens voor alle andere superhelden van Toppie! dat wij samen met jullie deze droom mogen verwezelijken! Géén beperkingen zien maar kansen!

De Belastingdienst heeft Stichting Toppie! sinds 3 MEI 2013 aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Met een donatie geeft u dan niet alleen een impuls aan een zorgzame en hechtere samenleving. Het is daarbij goed om te weten dat de giften fiscaal aftrekbaar zijn. zie Rekenmodule | Stichting Toppie (anbigift.nl)

https://www.stichting-toppie.org/  

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 14.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.