Zware aardbeving in Indonesië 'Sulawesi'

Zware aardbeving in Indonesië 'Sulawesi' | Geld inzamelen
 
 
Donatie en hulp gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving tsunami!

Sulawesi begraaft eerder 844 doden na verwoestende Tsunami.

In de door aardbevingen en een tsunami getroffen indonesische stad 'Palu' is vandaag de massabegrafenis van slachttoffers begonnen. Tot nu toe zijn 844 doden bevestigd, hoewel sommige bronnen al van 1200 doden spreken. De vrees bestaat dat dit aantal fors stijgt zodra moeilijk toegankelijke plekken worden bereikt. Mogelijk zijn bij de ramp duizende mensen omgekomen.

Na de aarbeving van vrijdag 28 September, die een kracht van 7,5 op de schaal van Richter had, werd provinciehoofdstad 'Palu' aan de westkust van het indonesische eiland 'Sulawesi' getroffen door een tsunami. Op sommige plaatsen bereikte de vloedgolf een hoogte van 6 meter. Bij de ramp die volgde, vielen volgens de meest recente officiële lezing 844 doden.

Het zoeken naar overlevenden onder de puinhopen wordt bemoeilijkt, omdat grote delen van het gebied zijn afgesloten er en gebrek is aan zwaar graafmaterieel. Ze vrezen dan ook nog voor duizenden slachtoffers.

Alle omgekomen slachtoffers zijn gefotografeerd, zodat de nabestaanden weten waar hun geliefden begraven liggen. Op videobeelden waren bewoners van 'Palu' te zien die lijkzak na lijkzak openritsen om te kijken of het om hun vermiste familieleden ging. Terwijl bulldozers en graafmachines de slachtoffers met aarde bedelven, gaat het zoeken naar overlevenden door.

Televisiebeelden tonen hoe tientallen reddingswerkers in oranje overalls over de puinhopen klimmen en lichamen afvoeren op een stretcher. Leger en burgervliegtuigen leveren noodvoorraden. 

De vraag naar zwaar materieel is dan ook erg groot. Mogelijke overlevenden en een groot aantal stoffelijke resten liggen nog onder ingestorte gebouwen. Ook op andere plekken in de stad worden nog overlevenden gevonden. Het dodental zal dan waarschijnlijk ook nog flink op gaan lopen. Veel lichamen liggen nog onder het puin. 

Door de ramp zijn zeker 50.000 bewoners dakloos geraakt. Duizenden zijn naar het vliegveld getrokken, hopend op een plekje aan boord van de hulptoestellen of iets te eten. Vidiobeelden laten vrouwen en kinderen zien, die millitairen smeken hem mee te nemen. Ze hebben al dagen geen eten gehad, ze willen in veiligheid worden gebracht. 

* Helpt u alsjeblieft deze mensen die het nu zo zwaar hebben om een steentje bij te dragen door een donatie te doen. Elke euro is er eentje om de mensen te voorzien van de hoog nodige voorzieningen. Wat voor ons heel weinig lijkt kan voor deze mensen zoveel betekenen dus mensen alsjebliefd laten we iets doen voor onze medemensen in nood!

Alvast heel erg bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 105,00

Deze actie is gesloten.