Zorgunit voor Inte | Geld inzamelen
 
 

Zorgunit voor Inte

Een slaapkamer en verzorgingsplek beneden

Inte  is onze 6 jarige zoon. Hij is vrolijk, lief en heel sociaal. Inte maakt graag grapjes, is ondeugend en doet het liefst alles zelf. Dat laatste lukt helaas niet. Inte heeft het Angelmansyndroom. Een aangeboren neurologische ontwikkelingsstoornis. Inte heeft een lichamelijke en verstandelijke beperking. Hij praat niet en heeft met periode last van epilepsie. Hij slaapt slecht. Inte kan redelijk zelfstandig lopen. Zelfs de trap op lukt af en toe, hoewel hem dat veel moeite kost. Naar beneden lopen kan hij niet. Ook in de ochtend en avond lukt het hem niet zijn lichaam goed aan te sturen en moeten wij hem dragen. Dat lukt gelukkig nog net. 


Wij zijn gelukkig en blij met ons bijzondere gezin. We zoeken voortdurend naar lichtheid en optimisme. Er is alleen 1 probleem waar we dagelijks tegenaan lopen. Inte wordt steeds groter. Hij is nu 6 jaar en al zo’n 25 kilo. Wij gaan ervan uit dat hij in de komende jaren flink zal groeien. Heel gezond voor hem maar voor ons ouders fysiek steeds meer belastend. 


Het zou ontzettend fijn zijn als Inte een slaapkamer beneden zou hebben. Wat dat voor ons zou betekenen? Niet meer 4 keer per dag onze lieve grote man naar boven en beneden dragen voor verschoning, bad of slapen. Meer slaap voor iedereen in ons gezin omdat inte ons nu vaak met al zijn vrolijkheid 's nachts wakker houdt. Een rustige plek voor inte op onze beneden verdieping wat de rust in huis overdag ten goede komt.

Wij hebben een aanvraag gedaan bij de gemeente voor een WMO zorgunit. Onze aanvraag is afgewezen. Onze tuin is niet groot genoeg om de standaard Zorgunit van de WMO in te plaatsen. Deze is namelijk groter dan de helft van onze tuin. Wij hebben daarom besloten zelf een unit op maat te laten maken. 

Ons plan: Wij willen een zeecontainer kopen en deze in onze tuin laten plaatsen. Hiervoor zal een schroeffundering geplaatst moeten worden. Een aannemer doet de doorbraak vanuit onze keuken richting tuin zodat de container in het verlengde van onze keuken komt te staan. Inte kan via deze doorgang zelf naar zijn slaapkamer en bad lopen. Met wat kleine aanpassingen in ons huis kunnen we een doorgang maken die groot genoeg is voor een eventuele rollator of rolstoel. De container wordt aan alle zijde geïsoleerd en er wordt een scheidingswand met deur ingebouwd. Daarbij moeten elektra en water worden doorgetrokken.

update: Terwijl de donaties binnenstromen om een zorgunit voor Inte te realiseren zijn wij hard aan het werk om ons plan verder uit te werken. We hebben gesprekken gevoerd met architecten en andere ouders die een vergelijkbare uitbouw hebben laten plaatsen. We hebben ons plan van een container als basis losgelaten en besloten om over te stappen op een unit gemaakt van hout. Dit gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken. Een zorgunit gemaakt van hout wordt aanbevolen omdat bij een container het zeer lastig blijkt het leefklimaat goed te controleren. Er worden veel vocht en ventilatieproblemen genoemd. Qua financiën blijft het een vergelijkbaar project. Het zorgen voor een goed leefklimaat is voor ons belangrijk omdat het een slaapkamer en badkamer betreft. Daarbij blijkt houtbouw een stuk duurzamer te zijn en heeft dit onze voorkeur.

 

Wij willen dolgraag deze donkere wolk uit ons zicht en lichtheid blijven ervaren. Wij hopen vooral dat Inte nog heel lang bij ons kan blijven wonen !


Wij zijn iedereen die ons hierbij wil helpen ongelooflijk dankbaar ! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

170 donaties
€ 14.480,00
Doel: € 30.000,00
48%

Deze actie is gesloten.