Zorg mee voor de pony's van Stal Eureka

Zorg mee voor de pony's van Stal Eureka | Geld inzamelen
 
 
Help de pony's van stal Eureka aan een fijne, gezonde oude dag

Stal Eureka is bekend als de stal waar bijna tien jaar geleden het kanaal Kampioen! is begonnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een kanaal met meer dan 17.000 abonnees. Ook staat het leukste oude paard van Nederland er: de haflingermerrie Lotte, die met bijna 32 jaar nog steeds rondrent als een jong veulen.

Het is een stal met een lange geschiedenis en vele generaties van enthousiaste paardenmeisjes, die jarenlang vol passie en liefde voor de pony's hebben gezord. Toch is Stal Eureka meer dan een stal met pony's - het is een plek waar vele meiden zijn opgegroeid. Op Eureka zijn vriendschappen ontstaan, dromen begonnen en worden vaardigheden als verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen geleerd.

Op stal Eureka staan vijf pony's: Lotte (32), Stijn (25), Steffen (24), Tinka (26) en Popcorn (18). De pony's van stal zijn allemaal al een dagje ouder. Dat betekent dat zorg voor hen steeds duurder wordt. De zorgkosten voor deze vijf pony's wordt volledig gedragen door de eigenaresse, Judith Kempers. Om haar te helpen de hoge rekeningen te blijven betalen is deze doneeractie opgezet. Hieronder een overzicht waar de donaties naartoe gaan:

 

HOOI EN VOER
Omdat de pony's een dagje ouder worden, moeten ze meer worden bijgevoerd. 

 

DIERENARTSKOSTEN
Ieder jaar moeten de pony's opnieuw geënt en ontwormt worden, zodat ze niet ziek worden.
Ook kan het zijn dat de pony's wel ziek worden, waarbij er hoge kosten ontstaan voor onderzoek en medicatie. Steffen heeft bijvoorbeeld artrose, Lotte heeft de ziekte van cushing en Tinka heeft (ernstige) zomereczeem.

 

BEKAPPEN
De hoeven van de pony's moeten goed worden bijgehouden zodat ze niet kreupel worden.

 

MATERIALEN
Kosten voor bodembedekking, mestvorken, halsters, borstels, dekens, waterbakken, emmers, bezems, zadeldekken, tuig en het onderhoud hiervan.

 

Op dit moment wordt er met veel liefde gezorgd voor de pony's. Ze mogen 364 dagen per jaar naar buiten in een grote wei. Alleen 's nachts en op oudejaarsdag staan ze voor de veiligheid (en warmte) binnen. Iedere zaterdag gaan de pony's mee naar Villapark Eureka, waar de kinderen die daar logeren gratis een rondje op hun rug mogen rijden. De pony's zijn verschrikkelijk lief en kindvriendelijk. Wil je een keertje langskomen om ze te ontmoeten? Stuur dan een berichtje en informeer naar de mogelijkheden!

 

Emma Hoogenraad
17-01-2019

Bedankt allemaal voor de vele donaties aan onze pony's! Inmiddels zijn we helaas door het geld heen door de hoge voer- en dierenartskosten.12

 

Waar het geld precies heen is gegaan is te zien in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=9EIpC7P9_xI

 

De 'kleinere' uitgaven vind je in verschillende posts op instagram: @kampioenpaarden.

 

Nogmaals heel, heel erg bedankt voor al jullie bijdragen! 11


52 donaties
€ 530,00