ZIEKE Whoopy's Dierenartskosten

ZIEKE Whoopy's Dierenartskosten | Geld inzamelen
 
 
HELP WHOOPY MET F.I.V kattenaids THUIS TE KUNNEN BLIJVEN WONEN!

Naam: Whoopy


Soort: Ragdoll x Perzische kat


Leeftijd: 1 jaar jong

Reden doneer actie:

Door een ruzie heeft papa geen werk meer. Mama is doordat ze zwanger was er in haar proeftijd eruit gezet. Zwanger kwam zij niet meer aan het werk. Op het moment is het voor papa en mama onmogelijk om te werken.

Papa en mama hebben de afgelopen weken (weken vanaf begin november tot eind november 2018) heel veel dierenarts bezoeken met mij moeten hebben. Waar ik meerdere malen ben geholpen. (Dierenarts praktijk Oer de Tjonger in Langelille) 1 keer werd ik savonds gekatheteriseerd en is mijn blaasgespoeld i.v.m verstopping van mijn urinebuis (blaasgruis) ook kreeg ik pijnstilling injectie en een pijn medicatie voor thuis. De 2e keer moest ik weer een katheter krijgen,dit was in het weekend en ook savonds, dus dit moest bij een dierenkliniek (Dierenkliniek De Waterpoort in Sneek) gebeuren. Maar die keer was het een katheter voor 2 dagen. Na die 2 dagen mocht ik weer opgehaald worden  uit de kliniek. Mijn eigen dierenarts gaf aan dat als dit probleem vaker voor zou komen dat ik een penisamputatie moet hebben, dit loopt op tot 700 euro. Maar dit kunnen mijn papa en mama niet meer betalen.

Ze hebben al kosten gemaakt bij de dierenarts en bij de dierenkliniek die eigenlijk niet gemaakt konden worden. Ze hebben hiervoor al een hap minder gegeten en hunzelf door van alles heen moeten slaan om mij te kunnen laten helpen.

Helaas bleek na de dierenkliniek een paar dagen later, weer hetzelfde te gebeuren. Ik kon weer niet plassen.... Dat werd weer een dierenarts bezoek.. De dierenarts gaf aan dat papa en mama een penisamputatie HOOGSTWAARSCHIJNLIJK (niks is zeker) kunnen voorkomen door mij te laten castreren (mijn ballen eraf te halen dus).

Dus dinsdag (20 november 2018) ben ik gecastreerd, ook dit kostte natuurlijk geld. 

Terwijl ik nog onder narcose lag bij de dierenarts, heeft mama de dierenarts gevraagd om even in mijn mond te kijken, aangezien ik het uitschreeuw wanneer ik brokken eet. De dierenarts keek in mijn mond en zag onstoken tandvlees rondom mijn kiezen. Dit zou komen door een verminderde weerstand, de oorzaak hiervan is FIV; Feline Immunodeficiëntie Virus  - oftewel; katten aids

Een ziekte, die net als de menselijke aids HIV, niet meer te genezen is. 

Er word NIET gezegd dat ik DOOD zal gaan, maar dat kan natuurlijk wel vroeg of laat het geval zijn. Er valt geen vinger op te leggen wanneer ik precies achteruit ga qua gezondheid, net zoals dit bij mensen aids niet te verwachten is. Ik kan zo met een paar maanden doodziek worden en dan zou ik ingeslapen moeten worden, maar ik kan ook jaren oud worden voordat ik ingeslapen moet worden. Wat papa en mama wel weten is dat FIV mijn immuunsysteem verslechterd. Ik moet BINNENKORT mijn kiezen laten trekken, zodra het eten nog moeilijker word en ik echt veel pijn zal hebben met eten... 

Daar zou het niet mee ophouden... Het plassen lukt niet altijd, net zoals gisteren (22-11-18) papa en mama kijken het dit weeken nog aan. Misschien worden dit weer kosten. Maar veel langer kunnen papa en mama de kosten niet meer dekken.

 

papa en mama hebben voor de noodgedwongen keuze gestaan mij weg te doen naar een ander gezin, waar ze misschien wel het geld hebben om mij medisch te kunnen helpen en mij zonder pijn een gelukkig leven verder te kunnen bieden. Mama heeft daarom ditzelfde stuk hierboven op facebook geplaatst op een kattensite van facebook, speciaal voor ragdoll katten... hier kreeg mama een prive bericht van een liefdadige mevrouw, die papa en mama 100 procent begreep. Deze mevrouw staat er voor open om een donatie te schenken zodat papa en mama mij kunnen blijven houden. Maar natuurlijk is dit 1 donatie en kan die mevrouw niet voor alle kosten die te wachten staan gaan opdraaien, Ze raadde papa en mama aan om een doneer actie op te zetten en deze overal waar mogelijk is te verspreiden! Omdat er volgens deze mevrouw, er wel meer mensen zoals haar zijn, die ons willen helpen door een donatie te doen. Zo kan ik op mijn vertrouwde plekje thuis blijven wonen en hoeven papa en mama geen levenslange verdriet te lijden omdat ze mij kwijt zijn. Ik ben en blijf hun kindje... Help ons alstublieft door middel van een donatie! 

 

 

Mijn leven: Ik woon in Creil een dorpje in de Noordoostpolder. Hier woon ik met mijn papa&mama (lees: baasjes), mijn mensen zusje en met mijn allerleukste en liefste vriendinnetje Sheila. Sheila is een poes (vrouwtjes kat) zij is een Ragdoll x Britse langhaar. Ik speel het liefst de hele dag door met Sheila! En de hele dag heb ik commentaar op mijn papa en mama, als hun mij roepen geef ik antwoord en kom ik er gelijk aan rennen, als papa en mama mij aaien wil ik gelijk met ze spelen maar ik hou ook van knuffelen savonds op de bank of op bed met papa en mama.

Ik miauw altijd na het eten wanneer ik richting papa en mama loop, om hen te bedanken voor mijn lekkere maaltijd. Ik kan hartstikke chagrijnig kijken, maar dit is mijn gezichtsuitdrukking. Papa en mama noemen mij ook wel eens Dirk; dit is voor hun de afkorting van Directeur. Omdat ik zo serieus kan kijken. Haha :) 

Papa en Mama beschouwen mij als hun kindje. Papa en mama houden mij (en Sheila) bewust binnen, ze hebben wel een kattenluik voor mij (en voor Sheila) alleen hebben ze de tuin wel afgezet, voornamelijk omdat we langs een drukke weg wonen. Ze willen ons daartegen beschermen. Dit vinden wij niet erg, we vermaken ons altijd in de grote achtertuin die we hebben.

Al met al : Ik heb het goed thuis! 

 

Papa en mama zullen de donateurs op de hoogte houden wat er met het geld is gebeurd en welke operatie's, medicaties etc. er nodig zijn om mij te helpen. 

 

Alvast bedankt!

Dikke luidde:*MIAUW*

whoopy

 


_ Heel erg bedankt voor uw donatie en steun!)_

Heins
27-11-2018

Alvast bedankt voor de mensen die gedoneerd hebben en ook nog bedankt voor de mensen die een lief bericht hebben achtergelaten!

whoopy maakt het op het moment goed, zoals sommige al wellicht op facebook hebben gelezen is het heel wisselvallig hoe Whoopy zich voelt. Door zijn FIV is en blijft zijn afweersysteem slecht en zal hij is verschillende fases van FIV belanden. Op het moment zijn we er vandaag achtergekomen dat de fase waarin hij zich nu bevind FASE 4is. Dit weten we nadat we er vandaag over gingen zoeken. Voor ons was dat een schrik.. maar we hopen dat hij nog heel oud mag worden. Dit verklaard wel de Dierenartskosten die eraan zitten te komen waarvoor wij nu dus donaties vragen. In de bijlage heb ik een link toegevoegd waar jullie kunnen zien wat voor klachten door zijn FIV kunnen opduiken.. 1 ervan heeft hij al zoals in de actie al staat; tandvleesontsteking. Dit is niet te verhelpen door zijn FIV het enige wat mogelijk is is dat we op korte termijn zijn kiezen zullen moeten laten trekken.. 

Whoopy heeft elke dag wel een paar momenten van pijn in zijn mond, voornamelijk bij of na het eten. Voor de rest lijkt hij aardig zichzelf te vermaken en speelt hij tussen door ook met ons en met zijn vriendinnetje Sheila 117


18 donaties
€ 163,00

Deze actie is gesloten.