Zambia 2020

Zambia 2020 | Geld inzamelen
 
 
Wij, een groep van 10 jongeren uit Dordrecht en Gorinchem, gaan deze zomer naar Zambia.

Wij, een groep van 10 jongeren uit Dordrecht en Gorinchem, gaan deze zomer op reis naar Zambia. Wij gaan daar projecten van Kerk in Actie bezoeken.

Één van deze projecten is het opleiden van predikanten. Zambia is een erg christelijk land en daarom is het opleiden van dominees daar (extra) belangrijk. Op de Justo Mwale University leiden o.a. Thijs en Marike Blok deze mensen op tot predikant. Thijs en Marike zijn twee jaar geleden uitgezonden door Kerk in Actie om daar predikanten op te leiden. Op onze reis bezoeken wij deze universiteit dan ook en blijven wij daar voor enige tijd overnachten. Daarnaast zullen de studenten ons ook een rondleiding door de (hoofd)stad Lusaka geven.

Daarnaast gaan wij ook het Maatjesproject bezoeken waarbij het gaat om jongeren die voor hun broertjes en zusjes moeten zorgen, omdat hun ouders (vaak aan aids) zijn overleden. Deze jongeren kunnen dus niet naar school, en hebben dus ook geen perfecte toekomst in het vooruitzicht. Kerk in Actie steunt deze jongeren, zodat zij wél naar school kunnen.

 

Wij als jongeren willen graag deze projecten bezoeken, echter is daar wel €13.000 voor nodig. Door middel van acties voeren proberen wij dit bedrag bij elkaar te sprokkelen. Inmiddels staat na twee acties de stand op een kleine €2.000.

Mede dankzij uw financiële bijdrage kunt u onze deze reis mogelijk maken, waar wij veel indrukken en ervaringen zullen opdoen!

Heeft u  nog vragen? Mail dan naar: actiegroepzambia@gmail.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 13.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.