ZAARTJE MOET BLIJVEN | Geld inzamelen
 
 

ZAARTJE MOET BLIJVEN

MIJN BUDDYHOND ZARA IS MET PENSIOEN. IK WIL DAT ZIJ BIJ MIJ KAN BLIJVEN. DAT KAN MET

ZAARTJE MOET BLIJVEN


ZAARTJE (EIGENLIJK ZARA, MAAR ZIJ HEEFT VELE KOOSNAMEN) WERD ZO'N 7 1/2 JAAR GELEDEN MIJN BUDDYHONDJE. ZIJ KWAM OP EEN, MET RECHT, WONDERLIJKE MANIER IN MIJN LEVEN. EEN MOOIE, MAAR OOK VERDRIETIGE. ZIJ WAS VANAF HAAR, BIJNA, TWEEDE DE BLINDENGELEIDEHOND VAN MIJN VRIENDIN. DAT GING HEEL GOED EN ZE HADDEN HET SAMEN HEEL GEZELLIG.
AF EN TOE LOGEERDE ZAAR BIJ MIJ, MAAR WE HADDEN NIET ECHT EEN BAND. MIJN VRIENDIN WAS AL EEN TIJDJE AAN HET KWAKKELEN VANWEGE O.A. ARTHROSE. TOEN WERD DE PIJN ERGER EN KWAM OOK OP IN HAAR RUG. HET LOPEN GING STEEDS MINDER GOED. ALLE HOOP WAS GEVESTIGD OP EEN RUGOPERATIE. TOT DIE ACHTER DE EHH JA...ACHTER DE RUG WAS DUS, ZOU ZARA BIJ MIJ LOGEREN. DAT GING GOED. ZAAR IS EEN HELE RUSTIGE, MAAR OOK SPEELSE EN ERG INTELLIGENTE KRUISING LABRADOR/GOLDEN RETRIEVER. ECHTER HET ZIJN "WERKHONDEN". APPORTEERSPELLETJES VOND ZIJ GEWELDIG EN DAAR KWAM VAN LIEVER LEE STEEDS MEER BIJ.

IK BEN VANWEGE MEERDERE HANDICAPS EN EEN CHRONISCHE ZIEKTE ROLSTOELGEBONDEN, BEN RECHTS GEAMPUTEERD (ARM EN BEEN), SLECHTZIEND EN SLECHT HOREND. 

ZAARTJE HAD BEDACHT DAT ZIJ MIJN MUTS EN HANDSCHOENEN KON HALEN, DEZE OPRAPEN ALS IK ZE LIET VALLEN EN NOG EENS EN NOG EENS....DAT WERD STEEDS MEER. TEGENOVER ELKE DIENST STOND EEN WEDERDIENST ....IN DE VORM VAN EEN KOEKJE EN LOVENDE WOORDEN EN EEN AAI (OF 2,3,...)DE AFSTANDSBEDIENING OPRAPEN ALS DIE VIEL, DE DEUROPENERS BEDIENEN. (TOEN ZIJ ZICH HAD INGESLOTEN IN HET HALLETJE, VERLOSTTE ZIJ ZICH ZELF DOOR TEGEN DE DEUROPENER TE SPRINGEN😂👍)ALLEMAAL LEUK, TOTDAT BLEEK DAT MIJN VRIENDIN NIET GEHOLPEN KON WORDEN....EN ZARA NIET MEER TERUG KON. DAT WAS ERG VERDRIETIG. WE MOESTEN HET HET KNGF, WAAR ZAAR VANDAAN KWAM EN DIE EIGENAAR WAS, GAAN PRATEN. ZARA WERD BLINDENGELEIDEHOND AF. MIJN VRIENDIN MOEST HET TUIGJE INLEVEREN. MAAR IK DAN? OOK IK KON ZAAR NIET MEER MISSEN. ZIJ WAS TOEN NET 7 EN IK VROEG OF IK HAAR MOCHT ADOPTEREN (MET 9 GAAN ZE MEESTAL MET PENSIOEN...MEESTAL).EEN HULPHOND MÁG TWEE KEER WORDEN INGEZET, DUS....

IK VERTELDE WAT ZAAR INTUSSEN HAD GELEERD EN LIET E.E.A. ZIEN, WE GINGEN NAAR BUITEN OM TE LATEN ZIEN HOE GOED ZIJ NAAST MIJN ROLSTOEL LIEP EN HOE GOED ZIJ LUISTERDE. ER ZOU OVER VERGADERD WORDEN...NOU, DE UITSLAG LIJKT MIJ BEKEND. IK WAS HEEL BLIJ DAT ZAARTJE MIJN OFFICIËLE BUDDYHONDJE WAS EN ZO KON MIJN VRIENDIN OOK ZAAR BLIJVEN ZIEN EN ANDERSOM.


ZAARTJE LEERDE STEEDS MEER, SOMMIGE DINGEN VAN MIJ, MAAR DE MEESTE DINGEN LEERDE ZIJ ZICHZELF. UITEINDELIJK LEERDE ZIJ MIJN BANKPASJE VAN DE TEGELS OP TE RAPEN. ECHTER ZIJ HEEFT OOK NOG EEN ANDERE "FUNKTIE"; ZIJ IS MIJN STOK ACHTER DE DEUR. ZONDER ZAAR ZOU DE ENIGE REDEN OM NAAR BUITEN TE GAAN DE BOODSCHAPPEN ZIJN. ALLEEN GA JE NIET 2 - 3 KEER PER DAG NAAR HET PARK OF BOS. MET ZAAR WEL. NOOIT SAAI, ALTIJD LEUK!
OCH, IK KAN UREN VERTELLEN OVER WAT ZAARTJE ALLEMAAL KAN, MAAR OOK WAT ZIJ VOOR MIJ BETEKEND EN INTUSSEN OOK WAT IK VOOR HAAR BETEKEN. WIJ ZIJN EEN IJZERSTERK TEAM EN HEEL GOED OP ELKAAR INGESPEELD. IK HOU VRESELIJK VEEL VAN HAAR.


ER HANGEN ECHTER DONKERE WOLKEN BOVEN ONS. ZARA IS NU MET PENSIOEN. ZIJ WERD 25 SEPTEMBER 2019 AL 13 JAAR. WE HEBBEN INMIDDELS ONZE VASTE "WERK" SÁMEN AFGEBOUWD. IN HET ZIEKENHUIS HEEFT ZIJ AFSCHEID GENOMEN. TOEN MOCHT IEDEREEN HAAR KNUFFELEN, DAT WAS LEUK, MAAR OOK KOEKJES GEVEN EN DAT VOND ZAARTJE HELEMAAL GEWELDIG. DE BOODSCHAPPEN DOE IK NU STEEDS ALLEEN. DAT IS MOEILIJK, IK MIS HAAR OP VEEL MANIEREN, MAAR ALS IK THUIS KOM IS HET FIJN EN WE WANDELEN HEEL VEEL. DAT IS GENIETEN EN VAAK LACHEN, WANT ZAAR HOUDT VAN GEK DOEN. WAAR ZAAR IS BEN IK EN WAAR IK BEN IS ZAAR.


WAARVOOR DAN DIE CROWDFUNDING?
NU ZAAR MET PENSIOEN IS BLIJFT ZIJ OOK BIJ MIJ, DAT KAN EN MAG VAN HET KNGF, MAAR IK KAN NERGENS MEER EEN VERGOEDING VOOR DE ONKOSTEN KRIJGEN.

NU ZAAR WAT OUDER WORDT (13,5)KOMEN ER WAT KWAALTJES EN DUS DIERENARTSKOSTEN WAARVAN NIET ALLES VERGOED WORDT DOOR DE VERZEKERING. 

ZAARTJE HEEFT ARTHROSE AAN BEIDE ACHTERPOOTJES EN DAAR KRIJGT ZIJ MEDICIJNEN VOOR. NIET ALLE KOSTEN WORDEN DOOR HAAR VERZEKERING VERGOED. PER MAAND BLIJFT ONGEVEER € 60,- OVER WAT NIET VERGOED WORDT.

OOK MAG IK GEEN KOSTEN MEER OPVOEREN VOOR DE BELASTING....
ZONDER FINANCIËLE HULP KAN ZAARTJE NIET BLIJVEN.


IK HEB PER JAAR IN IEDERGEVAL €1.100,- PER JAAR NODIG OM DE VERZEKERING, HET VOER, KOEKJES, KLUIFJES EN EIGEN BIJDRAGE DIERENARTSKOSTEN OMTE KUNNEN BETALEN.
IK HEB EEN MINIMUM INKOMEN, WAJONG, EN HOGE ZIEKTEKOSTEN, CHRONISCH ZIEK EN DIVERSE HANDICAPS.
 ALS IK VOOR ZAARTJE GEEN VERGOEDINGEN MEER KRIJG KAN ZIJ NIET BIJ MIJ BLIJVEN.

DANKZIJ DE DONATIES HEEFT ZAARTJE INTUSSEN HAAR "SENIOREN MAND"😀 EN KOOP IK VOER,M EN KLUIFJES EN ZO.

DONATIES BLIJVEN NOODZAKELIJK, WANT: ZAARTJE MOET (KUNNEN) BLIJVEN!🐾🐾🐕

 

ONDERSTAAND TOTAALBEDRAG DONATIES IS VANAF AANVANG DONEERACTIE DD 9/7/2017

DAGMAR WENNINK
02-12-2019

HET REKENINGNUMMER IS VERANDERD IN DAT VAN MIJN ZOON BAS, ZODAT DE BEWINDVOERDER 9ER NIET NOG EEN KEER MET ZIJN GRIJPGRAGE HANDEN AAN ZIT!!10


 

Laat een reactie achter

42 donaties
€ 1.838,00