woongemeenschap starten

woongemeenschap starten | Geld inzamelen
 
 

Mijn naam is Johan van Loo en ik wil graag een kleine woongemeenschap starten. Tot nu toe ben ik in de logistiek werkzaam geweest. In de afgelopen jaren heb ik een persoonlijke groei en ontwikkeling meegemaakt die mij er toe hebben gezet om deze droom waar te gaan maken. Het zoveel mogelijk leven van het land en andere mensen te ontvangen om hen de lessen te leren die ik en anderen geleerd hebben van het leven en wat we zoal meegekregen hebben. Er zijn zoveel mensen die bijzondere ervaringen hebben en dit wordt een mogelijkheid om dat te gaan delen met hen die er belangstelling voor hebben.

Object voor het starten van een leefgemeenschap voor 6 tot 8 permanente bewoners.

Doel is zoveel mogelijk selfsupporting te zijn. Dit gaan doen door het verbouwen van groenten, aardappels, fruit en dergelijke. Voor de support van 8 personen hebben we een oppervlakte van ongeveer 200 m2. Daarnaast een broeikas voor het kweken en volgroeien van produkten die wat meer warmte nodig hebben. Ook gaan we zoveel mogelijk onze eigen energie opwekken en andere manieren van self support of zelfs off grid.

Dit project zal in Zweden uitgevoerd gaan worden en wel in de buurt van Mora. De grond- en huizenprijzen zijn hier nog niet zo hard gestegen als in het zuiden van Zweden waar veel Europeanen hun tweede huis aanschaffen.


Daarnaast gaan we inkomsten genereren door het geven van diverse seminars. Denk hierbij aan teambuilding, managementtraining, survivaltraining, ademhalingsoefening en meditaties, vrije expressie, creative art, houtsnij workshops, of gewoon een plek voor vakantie. Vanuit alle locaties zijn uitvluchten naar natuur en/of winkelen mogelijk. Soms wat verder weg maar alles is binnen een dag te doen. Zoals u ziet een vrij ruime opzet van activiteiten waar voor elk wat naar zijn of haar gade aangeboden kan worden.

Omdat we deze gasten ook maaltijden willen aanbieden hebben we een extra 200 m2 nodig om ook voor hen voldoende te kunnen verbouwen.

Ik heb op dit moment een 4 tal objecten die hiervoor geschikt zijn op het oog.

Een boerderij met twee wooneenheden en diverse bijgebouwen met voldoende grond.

Een woonhuis met een drietal schuren, garage, grasland, een bos en een strand.

Een boerderij met twee bijgebouwen en redelijke oppervlakte.

Een woonhuis met twee bijgebouwen en voldoende akkerland.

Deze 4 hebben volle potentie om dit plan uit te kunnen voeren en in meer of mindere mate behoefte aan reparaties en verbeteringen die we in eigen beheer uit kunnen voeren. Denk aan dakreparatie, vloeren leggen, elektriciteit aanleggen, sanitair aanleggen, akkers voorbereiden, trainingsruimte voorbereiden.

Bij al deze mogelijkheden gaat het om een maximale bezetting van 18 tot 20 personen, inclusief de vaste bewoners die op verschillende manieren ondergebracht gaan worden. Appartementen met eigen keuken en toilet, slaapruimtes met gezamenlijke keuken en sanitair, campingplekken met sanitair.

Voor deze objecten gaat het om een eerste investering van 180.000 euro en verdere bijkomende kosten, verbeteringen van ongeveer 70.000 euro. E.e.a. hangt natuurlijk van de uit te voeren noodzakelijkheden en grondstofprijzen af. De eerste opzet is een binnenruimte creeeren waar we 20 personen kunnen onderbrengen voor de seminairs. Slaapgelegenheden worden basic opgezet en later aangepast. De moestuinen worden aangeplant voor de eerste oogsten. Zeker het eerste jaar zal er, lokaal, ingekocht mogen worden.

Ik ben afgelopen oktober, na alles opgezegd te hebben, met alles in een auto en aanhangwagen naar Zweden vertrokken om helemaal opnieuw te gaan beginnen. Ik had die wens al jaren liggen maar alle voorwaarden die er aan hangen en ik er zelf aan hing lieten het maar duren en duren. Ook mijn leuk betaalde baan en fijne collega's, vrienden en familie lieten mij blijven. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb in het volste vertrouwen dat alles goed gaat komen het besluit genomen. Het vinden van werk laat nog even duren, er zijn wat vage mogelijkheden, nog geen afspraken. Mijn droom is het boven geschreven object. Maar met 25.000 beginnen met het kopen en opknappen en verkopen van vakantiehuisjes, of permanente bewoning, kan ik ook tot het bedrag komen om een groter object van mijn dromen aan te schaffen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 250.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.