WK studenten schaatsen in Minsk | Geld inzamelen
 
 

WK studenten schaatsen in Minsk

Help Hille naar het World University Championship Speed Skating in Minsk

Hallo allemaal! 

Ik ben Hille Drenth en 22 jaar oud. Naast bachelor student aan de Universiteit Twente ben ik ook fanatiek schaatser. Zes jaar geleden ben ik begonnen met schaatsen en naast dat ik nog steeds met volle teugen geniet van deze sport gaan mijn resultaten nog altijd met sprongen vooruit. Eind maart gaat voor mij een grote droom in vervulling. Ik word namens Nederland afgevaardigd naar het World University Championship Speed Skating in Minsk van 21 tot en met 26 maart.

Iets over mij

Ik ben opgegroeid in Kampen. Op mijn 16e ben ik begonnen met schaatsen bij de Leisure World Skating Club in Dronten. Daar heb ik mijn passie voor deze sport ontdekt en ben al vrij snel fanatiek gaan trainen. Na 3,5 jaar geschaatst te hebben in Dronten moest ik op zoek naar een nieuwe schaatsvereniging in Enschede. Dit omdat ik hier toen ging beginnen aan de bacheloropleiding Civiele Techniek aan de Universiteit Twente. Ik ben toen lid geworden van de studenten schaatsvereniging D.S.V. de Skeuvel. Ook daar heb ik gedurende 2 jaar grote stappen gemaakt.

Sinds afgelopen jaar train ik niet meer bij mijn reguliere schaatsclub D.S.V. de Skeuvel, maar met als doel om de top te bereiken train ik nu bij de KNSB Baanselectie Twente. Dit heeft in het eerste seizoen al meteen zijn vruchten afgeworpen. Zo zijn de hoogtepunten van dit seizoen: plaatsing voor landelijke Hollandcup wedstrijden, deelname aan het NK Kortebaan en NK Pure sprint als de kers op de taart ben ik Nederlands Studenten Kampioen op de 500m en 1000m geworden.

WK studenten Minsk

Daarnaast staat er aan het einde van het seizoen nog een heel mooi toetje te wachten. Ik heb de eer om namens Nederland te mogen deelnemen aan het WK voor studenten in Minsk. Hier zal ik starten op de 500, 1000 en de 1500 meter en daarnaast zal ik nog deelnemen met enkele andere Nederlandse schaatsers aan het onderdeel teamsprint.

Helaas zal ik als deelnemer zelf deze trip van ongeveer 950 euro moeten bekostigen en is er vanuit de bond geen geld hiervoor beschikbaar. Het leven als studerende topsporter is leuk en zorgt voor veel discipline, maar het gaat (zeker financieel gezien) niet altijd over rozen. Naast de eigen bijdrage voor de baanselectie en de kosten van de zogenaamde baankaarten op de ijsbaan (samen ongeveer 1000 euro) was ik ook veel geld kwijt voor onderhoud van mijn materiaal (schaatsen, racefiets en skeelers), een extra trainingskamp en natuurlijk mijn studie. Nu krijg ik hiervoor gelukkig een hoop steun van mijn ouders, alleen deze hulp is ook gelimiteerd.

Naast de tijd die ik voor mijn fulltime studie kwijt ben, ben ik ongeveer 12-15 uur per week bezig met mijn sport. Daarom is het haast niet te doen om hiernaast via een bijbaan veel geld te verdienen om dit allemaal te kunnen bekostigen. Vandaar dat ik via deze weg op zoek ben naar mensen die mij willen helpen deze trip de mogelijk te maken via een kleine bijdrage.

Voor wat hoort wat

Nu wil ik de mensen die mij helpen deze trip te bekostigen graag bedanken. Dit wil ik doen via een tegenprestatie:

  • 25 euro: een nieuwsbrief (ik zal voor vertrek, tijdens het verblijf in Minsk jullie op de hoogte houden en achteraf terugblikken op dit avontuur)
  • 50 euro: sportfoto met een persoonlijk bedankje
  • 100 euro: uw schaatsen door mij laten slijpen
  • 200 euro: samen een leuke fietstocht maken op de racefiets in de zomerperiode
  • Ook voor een bedrijven kan ik e.e.a. betekenen in de vorm van reclame (via kleding of social media). Hierover kunnen we in overleg overeenstemming bereiken.

Mocht u het leuk vinden een tegenprestatie te ontvangen, laat het weten!  

Helpt u mij dit prachtige avondtuur te kunnen beleven? Alle beetjes helpen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 950,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.