Wie helpt Vanessa op weg?

Wie helpt Vanessa op weg? | Geld inzamelen
 
 

Wie helpt Vanessa op weg?

Deze aanvraag doe ik als PGB’er in samenspraak met familie.
Voor een ontzettend vrolijke, liefdevolle jonge vrouw ben ik opzoek naar gulle gevers. Haar oude rolstoel bus heeft zijn dienst goed gedaan, na vele jaren en nog veel meer kilometers, is de bus nu echt op. Voor een nieuwe aangepaste bus is veel geld nodig. Het gezin probeert zelf ook om zoveel mogelijk hiervoor te doen uiteraard. In de gemeente waar zij woonachtig zijn, is helaas geen financiering mogelijk. Via deze weg hoop ik dat wij het gezin samen kunnen ondersteunen op weg naar een nieuwe (tweedehands) rolstoelbus.

Vanessa is geboren met microcefalie, Ze is hierdoor meervoudig beperkt. Ze heeft spasmes en heeft haar spieren hierdoor niet altijd onder controle, ze heeft hiervoor hulpmiddelen nodig. Ze heeft ook een verstandelijke beperking. Als je Vanessa vraagt of ze last heeft van haar beperkingen zegt ze trots: Zo ben ik geboren! Ze zet tegenslagen om in positieve lessen en probeert het meeste uit haar dag te halen. Met wekelijkse fysio afspraken, wekelijkse zwemoefeningen en waar mogelijk zelf aanpakken, heeft ze zoveel mogelijk zelfstandigheid gecreëerd in haar leven. Ze is afhankelijk van de zorg van haar familie en PGB'er maar laat ook goed zien wat ze zelf allemaal kan en wil.

Vanessa is een enthousiaste, gezellige, lieve jonge vrouw van 23 vol leven. Ze maakt van elke dag een feestje. Mensen die haar leren kennen worden vrijwel gelijk ingepakt door haar spontaniteit en vrolijke uitstraling. Ze geniet ervan om op pad te kunnen. Het liefst gaat ze er elke dag even uit. Ze gaat graag wandelen, naar het winkelcentrum, met vriendinnen afspreken, in nabijgelegen steden rondrijden, naar festivals/feestjes. De bus is natuurlijk ook nodig om op belangrijke medische afspraken te komen. Ook gaan ze als gezin graag op vakantie met de rolstoelbus, zo kan iedereen mee en ook alle benodigde aangepaste spullen. Kortom: de bus is hard nodig. Haar leven is nu gevuld met eigen keuzes, eigen regie. Zonder een rolstoel bus word haar wereld veel te klein en zal er veel voor haar wegvallen.

Help deze vrolijke meid aan een leven vol spontaniteit en geluk.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 2.010,00
Doel: € 30.000,00
6% / 160 dagen te gaan