Wie helpt onze cliënt bij haar nieuwe start | Geld inzamelen
 
 

Wie helpt onze cliënt bij haar nieuwe start

!!Help onze cliënt aan inrichtingskosten en spullen voor de kinderen!!

Wij zijn Lianne en Kim en zijn werkzaam voor een organisatie binnen de maatschappelijke opvang. 

Regelmatig komen we met mensen in contact die in een schrijnende situatie verkeren. Dat zijn we gewend, het is ons werk. Maar de afgelopen 1,5 jaar hebben wij ons ingezet voor iemand die volgens ons in een heel schrijnende situatie zit. Een alleenstaande moeder met drie minderjarige kinderen in de leeftijd van 2, 4 en 10 jaar. Moeder probeert er alles aan te doen om voor haar kinderen een zo veilig mogelijke situatie te creëren zodat zij veilig kunnen opgroeien.

Moeder heeft al sinds mei 2019 geen inkomen en in de gemeente waar zij woont lijkt er maar geen mogelijkheid om inkomen te genereren. Een moeder die sinds mei 2019 moet rondkomen van ontvangen toeslagen vanuit de belastingdienst en noodgedwongen gebruik moet maken van de voedselbank. Zij kampt hierdoor met hoge schulden, loopt vast op meerdere leefgebieden en dit veroorzaakt psychosociale problematiek.

Moeder kampt met met een nasleep van een postnatale depressie en heeft traumabehandeling nodig. Behandeling hierop kan niet van de grond komen, omdat er geen opvang is en opvang voor de kinderen kan niet worden betaald omdat er geen inkomen is. De reis kan niet worden betaald omdat er geen inkomen is en de behandeling kan niet worden gestart zolang alle psychosociale problematiek blijft spelen. Moeder loopt op alle leefgebieden muurvast. 

In de huidige woonplaats heeft moeder helaas geen netwerk die haar kan helpen. Gelukkig heeft zij pas een urgentieverklaring gekregen voor de gemeente waar zij oorspronkelijk vandaan komt en waar zij wel mensen kent die haar willen ondersteunen. Dit is een verademing, omdat zij anders binnen enkele maanden op straat zou komen te staan. In de omgeving van haar nieuwe woning kan zij ondersteund worden door haar netwerk. Mevr. heeft om te kunnen verhuizen geld nodig voor de inrichting en aankleding van haar woning. Een mogelijkheid is het aanvragen van een bijzondere bijstandslening in de nieuwe gemeente. Maar dat betekent dat haar schulden nog meer zullen oplopen. Dat willen we voorkomen, vandaar deze actie om geld in te zamelen zodat een lening niet nodig zal zijn. 

Wij gunnen haar en haar kinderen een nieuwe start, na alles zij de afgelopen jaren hebben moeten meemaken. Met deze actie hopen wij een bedrag bij elkaar te kunnen verzamelen waarin zij in elk geval spullen zou kunnen kopen betreft de inrichting en aankleding voor de nieuwe woning en eventueel wat nieuwe spullen voor haar 3 kinderen. Daarnaast hopen we op wat leuks straks voor de 3 kinderen onder de kerstboom

In het kader van de privacy en het verleden kunnen we mevrouw niet in beeld brengen. Maar we kunnen jullie verzekeren dat elk bedrag om te kunnen ondersteunen haar weer een stapje verder helpt in het maken van een nieuwe start en een veilige toekomst voor zichzelf en haar kinderen

Wij hopen dat jullie het hun net zo gunnen als dat wij dit doen. Groot of klein, alle beetjes helpen!

Onze dank is bij voorbaat zeer groot en we hopen het gezin hiermee op weg te helpen naar de stabiele en veilige leefomgeving die een moeder en haar 3 kinderen verdienen. 

Met vriendelijke groet,

Lianne en Kim Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

77 donaties
€ 1.000,00

Deze actie is gesloten.